Seuraa meitä somessa:

VaLePalla loistoesitys - Loimulle kauden avausvoitto - Tiikerit jatkavat voittojen tiellä

14.11.2020

Lauantain miesten liigakierroksella VaLePa esitti upeaa peliä kaatamalla Akaa-Volleyn kolmessa erässä, Raision Loimu nappasi kauden avausvoittonsa kaatamalla Hurmoksen ja Kokkolan Tiikerit nouti kolmen pisteen saaliin Rovaniemeltä.


VaLePa haki vakuuttavasti täydet sarjapisteet Akaasta

Lentopallon Mestaruusliigan kestomenestyjä VaLePa ei antanut Akaa-Volleylle mahdollisuuksia lauantaina Monarilla. Se vei täydet kolme sarjapistettä mukanaan Sastamalaan numeroin 0 – 3 (21-25,11-25,19-25)

Ensimmäistä erää VaLePa vei koko ajan muutaman pisteen erolla. Akaa-Volleyn Valmentaja Oliver Lüütsepp oli todennäköisesti painottanut pelaajilleen aloitusten vaikeuttamista, sillä syöttövirheet seurasivat toisiaan. Kovat aloitukset ovat välttämättömiä, kun vastustajan peliä on rakentamassa Mikko Eskon kaltainen taikuri.

Erän loppua kohden akaalaisten syöttövirheet vähenivät ja näytti jo siltä, että tilanne tasoittuu ratkaisuhetkillä. Tilanteessa 21 – 23 nähtiin pitkä palloralli, jossa VaLePa oli onnekkaampi. Ratkaiseva piste vieraiden hyväksi vihellettiin, kun Akaan passari Markkus Keel pelasi palloa vastustajan kenttäpuoliskolla.

Erän akaalaishahmoina olivat peräti 80 prosentin tarkkuudella vastaanottopeliä johtanut Nico Numresniemi ja keskipelaaja Aleksi Kaatrasalo (4/+3). VaLePan rosterista onnistuivat etenkin yleispelaajat Romans Sauss (5/+4) ja Sakari Mäkinen (6/+4).Toinen erä lähti heti alusta akaalaislinssien läpi katsottuna mollivoittoisesti. VaLePa karkasi lähes virheettömällä pelillä piste pisteeltä kauemmas. VaLePan onnistui aivan kaikessa ja himmensi Akaan hakkuri Urpo Sivulankin miinuksille. Tilastot kertovat, että Akaa-Volleysta eniten pisteitä toivat keskipelaajat Kaatrasalo ja Panu Pitkänen. Molempien sarakkeessa lukee 2/+1, joka kertoo paljon joukkueen hyökkäystehoista erässä.

Erä pelattiin niin sanotusti yhteen päähän, sillä VaLePan tilastot kertovat lukemia David Pettersson (5/+5), Romans Sauss (5/+5) ja Aaro Nikula (4/+4)

Kolmas erä oli jo tasaisempi. Kun Akaa-Volleyn puolustus pystyi nostamaan sastamalalaishyökkäykset takaisin pelattavaksi, tulostakin syntyi. VaLePa oli läpi ottelun tehokkaampi nimenomaan torjunta-puolustuspelaamisessa.
Kaiken kaikkiaan akaalaisyleisö sai lauantaina nähtäväkseen todella ylivoimaisen VaLePan. Se onnistui joka rintamalla: torjuntapisteet 11 – 0, vastaanotto 52% - 46 %, hyökkäykset 60% - 44%, ässäsyötöt 6 – 3, ja niin edelleen.

Romas Sauss oli vieraiden tehokkain (14/+11), mutta David Pettersson säesti hienosti keskeltä (13/+11). Myös Sakari Mäkinen (12/+6), Aaro Nikula (8/+7) ja Mikko Karjarinta (8/+7) onnistuivat hienosti.VaLePan parhaana palkittu Romans Sauss kuittasi pelin kulun parilla virkkeellä.

- Pelasimme todella hyvin. Lyhyesti siinä syy voittoomme.

Akaa-Volleyn paras pistemies Joni Mikkonen pokkasi myös joukkueen parhaan pelaajan palkinnon. Mies ylisti VaLePan osaamista.

- VaLePa onnistui joka osa-alueella. Me kyllä yritimme rikkoa VaLePan vastaanottoa, mutta emme siinä onnistuneet. Mutta ottelun todellinen ratkaisu oli tänäänkin (viime viikonlopun kaltaisesti) meidän tehoton hyökkäyspeli. Kyllä tällä kalustolla pitäisi hyökkäyksiin saada lisää potkua. Siihen pitää nyt keskittyä seuraavissa harjoituksissa.

VaLePan luotsi Janne Kangaskokko oli luonnollisesti tyytyväinen lopputulokseen.

- Meiltä oli tänään vahvaa suorittamasta koko rintamalla. Olen todella tyytyväinen etenkin keskipelaajien työskentelyyn. David ja Mikko tekivät töitä juuri, kuten oli sovittu.

Akaan valmentaja Oliver Lüütsepp harmitteli pelaajien itseluottamuksen katoamista.

- Nyt pitää löytää uudelleen itseluottamus omaan peliin. Meidän torjunta on yleensä toiminut, mutta tänään emme saaneet yhtään ainoata nappitorjuntaa ja vaimennuksiakin tuli vähänlaisesti.Akaa-Volley - VaLePa 0-3 (21-25, 11-25, 19-25)
Akaa: Mikkonen 9/+2, Kaatrasalo 7/+4, Pennanen 7/+2
VaLePa: Sauss 14/+11, Pettersson 13/+11, Mäkinen 12/+6
Ässät 3-6, syöttövirheet 13-8, torjunnat 0-11, hyökkäys% 44-60, vastaanotto% 46-52

Pistekilpailu:
3 Sauss VaLePa
2 Esko VaLePa
1 Pettersson VaLePa

PROlibero
Risto Ruohola VaLePa

Ottelutilasto

Ruutu+ tallenne

Tiikereiden voittotili kasvoi Rovaniemellä

Lakkapaa.com pisti hanttiin kotonaan, mutta Kokkolan Tiikerit otti jo kauden kuudennen voittonsa seitsemästi liigapelistään erin 1-3 (25-22, 19-25, 24-26, 18-25).

Jiri Hänninen, Tiikerit

- Ensimmäisessä erässä Lakkapää pelasi kyllä hyvin. Me keskityimme liikaa siihen, miten Lakkapää pelasi. Toisessa erässä keskityimme enemmän omaan tekemiseen. Varsinkin jatkopelaamisessa olimme vahvempia. Alkukauden aikana nähty hyvä vire on peräisin kovasta kesätreenistä.

Teemu Silventoinen, Lakkapää

- Tiikerit oli taisteleva joukkue tänään. He puolistivat hyvin. Kolmannen erän kääntyminen Tiikereille vei flowta vastustajalle. Harjoittelun kautta katse eteeänpäin.

Mikko Keskisipilä, Tiikerit

- Ensimmäisessä erässä emme saaneet vastustajan hyökkäystä kiinni. Pelin edetessä saimme puolustettua enemmän Lakkapään hyökkäyksiä. Sitä kautta saimme taisteltua voiton. Perustason esitys meiltä. Tavoittelemme mitalisijoja tällä kaudella.

Jukka Tuovinen, Lakkapää

- Onnittelut Tiikereille. He olivat juuri sellainen vastustaja kuin odotimme. Pitkien pallojen aikana pelimme meni sekaisin. Jatkohyökkäys oli vastustajalla tänään parempi. Ajoittaista herpaantumista meillä näkyi. Se harmittaa. Meidän joukkueemme on vielä kehittymässä. Esitys omalta joukkueelta oli ihan hyvä, vaikka lopputulos tietenkin harmittaa.

Lakkapaa.com - Kokkolan Tiikerit 1-3 (25-22, 19-25, 24-26, 18-25)
Lakkapää: Häyrinen 22/+9, Lemola 17/+9, Zhukov 11/+5
Tiikertit: Hänninen 19/+9, Mäkinen 14/+10, O.Keskinen 13/+3
Ässät 2-6, syöttövirheet 16-11, torjunnat 8-7, hyökkäys% 45-45, vastaanotto% 56-58

Pistekilpailu:
3 Hänninen Tiikerit
2 Mäkinen Tiikerit
1 Silventoinen Lakkapää

PROlibero
Teemu Silventoinen Lakkapää

Ottelutilasto

Ruutu+ tallenne

Loimulle avausvoitto ehjällä esityksellä

Raision Loimu sai revanssin Karelian Hurmoksesta ja kuittasi viime viikonlopun tappion lauantaina Raisiossa. Viime viikonlopun voitto oli Hurmokselle kauden ensimmäinen ja nyt oli Loimun vuoro napata kauden avausvoitto. Ottelun loppunumerot olivat 3-0 (25-20, 25-16, 25-19). Loimun voiton avain oli koko joukkueen ehjä esitys. Hurmos oli ottelun alkuhetkiltä vaikeuksissa Loimun tehokkaan hyökkäämisen kanssa ja vieraiden oma hyökkäyspeli ei käynnistynyt hakkuri Ville Louhelaa lukuunottamatta oikein kunnolla.

Ville Louhela olikin vieraiden paras pistemies tehden 14 pistettä. Loimun tasaisesta joukkueesta nousivat esiin parhaan pelinsä oranssipaidassa pelannut ja 13 pistettä tehnyt Elviss Krastins sekä 17 pisteen Johan Gruvaueus ja etenkin syöttöviivan takaa tuhoja tehnyt Aleksei Zhbankov.

Yleispelaaja Lauri Jylhä Hurmos:

- Loimu pelasi paremmalla ilmeellä. Meillä hyökkäys hajoili. Aleksei Zhbankovin syöttöputki toisessa erässä oli hyvä. Veli pyöritti passipeliä hyvin.

Passari Lasse Jylhä Loimu:

- Viime pelin jälkeen pidettiin pitkä keskustelu ja todettiin että pitää pelata enemmän joukkueena, rauhoittaa tekemistä ja luottaa joukkuekavereihin. Omaan peliin olen tyytyväinen. Treeneissä on haettu hyvin tempoja keskelle ja laitaan. On hauskaa pelata, kun velli on toisella puolella. Nyt meidän väännöt on 1-1. Lauri pääsi pelin jälkeen kuittaamaan yhdestä painopallon voittamisesta.

Päävalmentaja Matti Alatalo Hurmos:

- Vaikea peli meille. Tiedettiin että kotijoukkue tulee kovaa ja miten he hyökkää, mutta ei vaan saatu heitä kuriin. Loimu hyökkäsi tehokkaammin ja meidän palapeli hajosi. Hain ja hetkellisesti sainkin vaihdoilla muutosta, mutta Loimu tuli silti aina hyvin peliin mukaan.

Päävalmentaja Per-Erik Dalqvist Loimu:

- Voitto tuntuu hyvältä. Se oli minulle ensimmäinen 13 kuukauteen. Meillä oli viime viikonlopun Hurmos-tappion jälkeen pitkä ja hyvä keskustelu joukkueen kesken. Tänään oli joukkueena hyvää tekemistä ja taisteltiin joka pallosta. Toki oli myös hyviä yksilösuorituksia, kuten Aleksein syötöt ja Johanin ja Elviksen hyökkäyspelaaminen.

Raision Loimu - Karelian Hurmos 3-0 (25-20, 25-16, 25-19)
Loimu: Gruvaeus 17/+9, Krastins 13/+12, Zhbankov 7/+3
Hurmos: Louhela 14/+10, Lähteenmäki 6/+4, Heiskanen 6/+2
Ässät 6-1, syöttövirheet 9-8, torjunnat 1-5, hyökkäys% 51-38, vastaanotto% 39-52

Pistekilpailu:
3 Krastins Loimu
2 Zhbankov Loimu
1 Gruvaeus Loimu

PROlibero
Ryan Manoogian Loimu

Ottelutilasto

Ruutu+ tallenne

  Takaisin