Seuraa meitä somessa:

VaLePan joukkueeseen mielenkiintoisia vahvistuksia

10.09.2018

Arvis Greene hallitsevan mestarijoukkueen hakkuriksi yhdysvalloista ja MM-kisoissa Kanadan riveissä mukana oleva Daniel Jensen Van Doorn keskipelaajaksi.


VaLePa Sastamala Tampere teki keväällä sopimuksen slovenialaisen valmentajan Radovan Gacicin kanssa. Jo silloin oli tiedossa, että vankan valmennusammattitaidon lisäksi, hänellä on erittäin hyvät verkostot lentopallopiireissä. Tästä on ollut erittäin iso apu, kun VaLePa on hakenut pelaajia tulevalle kaudelle. Uusien pelaajasopimusten teossa hän on luonnollisesti halunnut toteuttaa omia näkemyksiään joukkueen muodostamisessa.

Radovan Gacic halusi hyödyntää joukkueessa Urpo Sivulan osaamista yleispelaajana. Kun Upi pelaa yleispelaajana on joukkueella hyökkäysvoimaa entistä enemmän. Uuden hakkurin löytäminen tuli ajankohtaiseksi. Amerikkalainen 22-vuotias pomppuihme Arvis Greene täytti valmentajan ja VaLePan toiveet. Hänellä oli tarjouksia Euroopan huippuseuroista, mutta ei vielä varmaa ykköshakkurin paikkaa. Siksi hän tahtoi ensimmäiseksi ammattilaisvuodeksi pelaavaan rooliin ja sitä kautta parempaa näyteikkunaa myöhemmille vuosille. VaLePalla on vahva hakkuriosasto. Arvis Greenen rinnalla peliajasta taistelee nuori 212 cm pitkä tulevaisuuden lupaus Aaro Nikula eikä mikään estä käyttämästä Upia hakkurin paikalla tarvittaessa.

VaLePalle tuli kesällä ajankohtaiseksi etsiä uutta kovaa keskitorjujaa, kun viime kauden ulkomaalaiskaksikko Carmody ja Guymer vaihtoivat maisemaa. Tilalle löytyi huippuluokan ammattilainen Kanadasta Daniel Jansen Van Doorn, joka tunnetaan lempinimellä JVD. JVD on Kanadan maajoukkueen keskitorjuja valittu mm. 2015 Pan American kisojen parhaaksi keskitorjujaksi.

VaLePan keskitorjujaosasto on vahvistunut myös nuorella pitkällä suomalaisella lahjakkuudella. Mikko Karjarinta on järvenpääläisen Blues Volleyn kasvatti, jolla pituutta on peräti 209 cm. Nikulan tavoin Karjarinnalla oli myös tarjouksia pelipaikasta muista liigaseuroista, mutta hän näki, että VaLePassa ovat parhaat olosuhteet kehittyä tulevaisuuden maajoukkue- ja ammattilaispelaajaksi. Karjarinnan pelaamiselle ominaista on rauhallisuus ja huolellisuus kaikessa tekemisessä. Karjarinta oli keväällä polvioperaatiossa. Kuntouttaminen on edennyt aikataulussa ja syyskauden aikana hyppyrajoitukset poistuvat. Mikolla on VaLePassa kaksivuotinen sopimus.

Arvis Greena toimi viime kaudella joukkueensa kapteenina Cal State Northridgen yliopistossa. Hänet alittiin kauden päätteeksi USA:n yliopistoliigan kakkostähdistöön ja läntisen puolen ykköstähdistöön. Greene teki viimekaudella 5,19 pistettä/erä ja 4,55 hyökkäyspistettä/erä, ollen yliopistoliigan pistekunkku ja eniten hyökkäyspisteitä tehnyt pelaaja.Hakkuri on tehnyt kesällä 2017 maajoukkuedebyytin USA:n maajoukkuepaidassa Pan America turnauksessa. Greene edusti myös tänä kesänä maataan Pan American turnauksessa elo-syyskuun vaihteessa.

Daniel Jansen Van Doorn pelasi Ranskan pääsarjaa sastamalalaislähtöisen Sauli Sinkkosen kanssa samassa huippuseurassa Chamount:ssa, saavuttaen sarjassa ja Ranskan cupissa hopeaa ja mestareiden liigan kahdeksannen sijan. Miehen ammattilaisura alkoi 2013-2014 Ranskan ProB liigan Tourcoing Lille Metropole:ssa, jossa ensimmäinen kausi päättyi nousujuhliin ja seuraava kausi kuluikin jo Ranskan pääsarjan puolella. Näiden kausien jälkeen mies pyörähti kauden verran Kreikan pääsarjajoukkue Pamvochaikos V.C:n riveissä. Kreikassa vietetyn kauden jälkeen JVD palasi Ranskaan kaudeksi 2016-2017 ja tällä kertaa huippujoukkue Tours VB:n riveihin. Tours:n kausi Ranskan kentillä päättyi liigan 6.sijaan ja cupin 5.sijaan, mutta eurokentillä tuli iso onnistuminen, kun saavuttivat Cev cup:n voiton.

Kanadan maajoukkueryhmään Jansen Van Doorn on kuulunut vuodesta 2014, saavutuksinaan mm. 2015 Pan America kisojen paras keskitorjuja, Maailmanliigaa kesästä 2015 ja kesältä 2017 pronssi, Rion olympialaisten 5.sija ja parasta aikaa mies on maajoukkueen mukana MM-kisoihin.

VaLePa Sastamala Tampere 2018-2019

Passarit
Mikko Esko
Arttu Lehtimäki

Keskitorjujat
Markus Kaurto
Daniel Jansen Van Doorn
Rami Rekomaa
Mikko Karjarinta

Yleispelaajat
Olli Kunnari
Erik Sundberg
Urpo Sivula
Niko Suihkonen

Hakkurit
Arvis Greene
Aaro Nikula

Libero
Alan Barbosa Domingos

Valmennus
Radovan Gacic
Janne Kangaskokko

Huoltaja
Manu Soro

Tilastot
Arto Weckman

Fysioterapia
Teija Simola

Arvis Greene

Pituus:198 cm
Ulottuvuus: 371 cm
Synt.päivä: 1.8.1995
Synt.paikka: Los Angeles, California
Yliopisto: Cal State Northridge (Sosiologia)

Daniel Jansen Van Doorn

Pituus: 207 cm
Synt.päivä: 21.3.1990
Synt.paikka: Langley, British Columbia CAN
Viime kauden seura: Chamount Volley-Ball 52 FRA

  Takaisin