Seuraa meitä somessa:

VaLePan putki cup-hallitsijana jatkuu

31.01.2021

VaLePa Sastamala Tampere on jälleen Finnish Teknikum Cupin eli Suomen Cupin mestari. Vuosimallia 2020 oleva kilpailu ratkaistiin Tampereen Kauppi Sports Centerin Final Fourissa viikonloppuna. VaLePa voitti finaalissa Hurrikaani-Loimaann 3-1 (25-21, 25-21, 23-25, 30-28). Mestaruus on VaLePalle kaikkiaan kuudes viimeisen kymmenen vuoden aikana ja jo viides perätysten (2012, 2016, 2017, 2018, 2019 ja 2020).

42-vuotiaalle passarivirtuoosille Mikko Eskolle kyseessä on jo seitsemäs cup-juhla Suomessa, mikä tämän hetken liigapelaajista on eniten.

- Voitot ovat aina erilaisia. Tämä on hieno siksi, kun joukkue vaihtui täksi kaudeksi niin paljon. Aamulla mietin, mikä on se oma motivaatio näihin lähteä taistelemaan, mutta tällä kertaa se on juuri se, että joukkueessa on nuoria kavereita, joiden eteen haluaa itsekin panostaa ja antaa kaiken itsestään, Esko sanoi.

Ottelun ja juuri tiukan neljännen erän ratkaisuksi nuori hakkuri Aaro Nikula saikin hyökkäysruokaa Eskolta, juuri oikealla hetkellä Hurrikaania lannistaneen torjuntavoiman lisäksi.

- Olemme erilainen VaLePa verrattuna moneen entiseen vuoteen. Suurin vahvuutemme on fyysisyys torjunnassa ja ketteryys takakentällä, millä jo monesti olemme puolustaneet palloralleja ja erävoittoja itsellemme voitoksi, Esko sanoi.

Nikula hakkurina ja Sakari Mäkinen laiturina olivat erinomaisessa vireessä. Vastapäinen laituri Romans Sauss sai runsaasti lisää roolia Eskon passeista kolmannesta erästä alkaen.



Myös VaLePan syöttö oli tehokkaampi ja syötön kohdetta vaihdeltiin vastustajaa onnistuneemmin.

Neljännen erän alussa Esko sai krampin takareiteensä, ja peli oli hetken poikki. Tilanne pelästytti niin joukkueen kuin varmasti koko lentopalloyleisön Suomessa. Toipumisen jälkeen Esko mietiskeli, miten peli saadaan poikki 3-1, koska virta alkoi olla vähissä.

- Kyllä Hurrikaani ihan oikeasti pani meidät nyt tosi lujille. En tiedä, miten itse olisin jaksanut enää viidettä erää, kyllä se kramppikin sen verran tuntui.

Ottelussa nautittiin pitkien pallorallien taisteluista. Myös virheet hyökkäyksissä pysyivät hyvin kurissa. Pelin edetessä tarkkuus alkoi laskea, enemmän Hurrikaanin puolella.

Avauserään Hurrikaani tuli isolla innolla. Eemeli Kouki aloitti kahdella ässällä. Kouki sai vastaanottotöiden vähennyttyä tilaa myös hyökkäyksessä, kun VaLePa joutui kiinnittämään paljon huomiota Samuli Kaislasaloon ja Niklas Seppäseen.
Ensimmäisen erän keskivaiheilla Hurrikaanilla oli neljän pisteen johto, mutta perään VaLePa kehitti vastaavan putken ja oli erän loppuhetkillä parempi.

VaLePa pääsi muissa erissä hieman karkuun, mutta Hurrikaani nousi aina vuorostaan lähelle. Kolmannessa erässä peliin vaihdosta tullut Tapio Toiviainen auttoi Hurrikaania merkittävästi erävoitossa ja neljäskin erä alkoi vielä Hurrikaanin hallinnalla.
Hurrikaanin kultaisen mitalin metsästäminen jatkuu kuitenkin yhä. Suomen Cupissa häviävänä osapuolena finaalissa seura oli nyt kolmatta kertaa. Liigafinaaleissa samoin on käynyt kuudesti.

Parhaat pistemiehet:
VaLePa: Aaro Nikula 24/+15, Sakari Mäkinen 19/+9, Romans Sauss 18/+7
Hurrikaani: Samuli Kaislasalo 24/+10, Mikko Suomalainen 11/+8, Eemeli Kouki 10/+7

VaLePa Sastamala Tampere
Kultaa: Anssi Vesanen, Romans Sauss LAT, Paavo Kaski, Matias Tihumäki, Mikko Esko, David Pettersson SWE, Juho Kaunisto, Mikko Karjarinta, Aaro Nikula, Ilari Toimela, Risto Ruohola, Aaro Pihlajamäki, Sakari Mäkinen. Päävalmentaja Janne Kangaskokko

Hurrikaani-Loimaa
Hopeaa: Peter Vuorinen, Tapio Toiviainen, Santeri Välimaa, Eemeli Kouki, Karri Kutinlahti, Tino Vuori, Matti Toivola, Niklas Seppänen, Mikko Suomalainen, Samuli Kaislasalo, Miro Leinonen, Lauri Vanhanen. Päävalmentaja Jussi Heino

  Takaisin