VaLePan taistelu kotipelissään ei riittänyt Tiikereille

15.04.2016

Vammalan Lentopallo taisteli avauserän voiton kotipelissään, mutta Kokkolan Tiikerit vei kolme seuraavaa erää ja otti miesten Mestaruusliigan loppuotteluissa jo 2-0-johdon. VaLePa hävisi kotisalissaan Vexve Areenalla 1-3 (25-16, 21-25, 10-25, 22-25).

Suomen mestaruus on Tiikereiden voiton myötä katkolla jo sunnuntaina Kokkolan jäähallissa.

Ensimmäisen erän alussa vaikutti siltä, että perjantaina koetaan suuri taistelupeli. Pian VaLePa meni menojaan. Pukkipaidat pelasivat loistokasta lentopalloa. Syöttö pysyi painavana koko erän. Erityisesti Mikko Esko ja Jesus Chourio olivat vahvoina syöttöruudussa. VaLePan vastanotto kesytti Tiikereiden pommit ja leijat. Jarmo Korhosen vastaanotto täydelliset 100 %! Mikko Esko pääsi pyörittämään monipuolista hyökkäyspeliä. Erän erikoisuuksiin kuului, että Olli Kunnari sai erässä yhden passin ja siitä 100 %:n tehot. Erä VaLePalle 25-16.

Toisessa erässä näytti, että VaLePa rallattelee selvään voittoon. Kotijoukkue johti parhaimmillaan 8-2 ja peli sujui kuin tanssi. VaLePan aloitussyöttö pehmeni ja vastaanotto mureni. Ensimmäisessä erässä vastaanotto oli 69 %, mutta toisessa vain 32 %. Pukkipaidat päästivät Tiikerit pelihurmokseen ja pelaajat alkoivat kaivaa uskomattomia puolustuspalloja peliin. Steven Kehoen syöttövuorolla erä ja ottelukin kääntyi. Tiikerit siirtyi 16-14 tappioasemasta 17-16 johtoon. Jesus Chourio alkoi tehdä virheitä ja Urpo Sivula tuli hänen tilalleen. Sivula teki, minkä pystyi, mutta ei keskenkuntoisena pystynyt ihmeisiin. Ottelupallossa Tommi Siirilä torjui Sivulan ja erä Tiikereille 25-21.

Kolmannesta erästä ei jäänyt kerrottavaa VaLePan historiaan. Tiikerit eteni nopeasti 7-0 johtoon kotijoukkueen suorilla virheillä. Tässä vaiheessa erä oli jo ratkaistu, ei löytynyt apua vaihtoruletista ei aikalisistä. VaLePan +/- saldo jäi murheelliseksi 8/-8. Joukkue teki 12 suoraa hyökkäysvirhettä. Vaikka Tiikereidenkin hyökkäysprosentti oli vain 39, voittivat vieraat erän 25-10.

Neljäs erä oli jälleen tasaisempi, vaikka VaLePan vastaanotto oli edelleen vaikeuksissa. Kotijoukkue pysyi pelissä mukana hyvän torjuntapelin ansiosta. Pukkipaidat johtivat parhaimmillaan 17-14. Tiikerit pelasi erinomaista puolustuspeliä ja käänsi jatkopallot edukseen. Vielä tilanteessa 21-21 VaLePa kiri tasoihin, mutta sitten Tiikerit meni menojaan. Erän ja ottelun ratkaisuvaiheissa Romans Sauss pelasi tehokkaana verkolla ja päätti ottelun 25-22. Tiikereiden Olli-Pekka Ojansivu on vieläkin toipilas, mutta ulottuvuudellaan ja taidollaan hän oli siitä huolimatta oli vieraiden tehokkain pelaaja. Taichiro Koga onnistui loistokkaasti vastaanotossa ja puolustuksessa. Hän viljeli mielellään nopeita passeja, muttei kovin puhtaasti. Myös Romans Sauss ja Tommi Siirilä pelasivat vahvasti.

VaLePan parhaana palkittiin ansiosta Mikko Esko. Hän oli pelissä kovalla asenteella, passasi, hyökkäsi ja lähetti painavia aloitussyöttöjä. Andrei Levchenko oli vahvana hyökkäyskessä ja torjunnoissa, mutta painavissa aloitusyötöissä hän ei tänään onnistunut.

VaLePa: Chourio 16/+3, Levchenko 11/+8, Krastins 10/+1
Tiikerit: Sauss 18/+7, Ojansivu 15/+8, Siirilä 9/+3