Seuraa meitä somessa:

Vantaa Ducks oli Henrik Porkalle selkeä valinta

19.05.2023

Ajatus on koko ajan ollut jatkaa pelejä Vantaa Ducksissa. Näin kertoo viime kaudella mallikkaasti pelannut keskitorjuja Henrik Porkka, joka jatkaa pelejään Ducksin verkolla myös ensi kaudella. Vuonna 1998 syntynyt ja runsaat 2 metriä pitkä mies viihtyy vantaalaisseurassa.

- Ducksissa on hyvä olla. Ja elämäntilanteeni oli muutenkin sellainen, että pääkaupunkiseudulle on kiva jäädä, Porkka sanoo.

Hän täsmentää, että pitää ajatella myös muita, nyt lähinnä tyttöystävää, jolla on työ pääkaupunkiseudulla. Porkalla itsellään on myös tradenomin opinnot vielä kesken. Hän tähtääkin syksyllä ammattilaisena pelaamiseen ja opinnäytteen valmiiksi saamiseen.

Viime kausi ei ankoilta mennyt ihan tavoitteiden mukaisesti. Loukkaantumisia oli paljon, eikä täydellä kuusikoilla päästy kunnolla treenaamaan. Siksi Porkan vastaus tulevan kauden toiveista onkin selvä.

- Ykköstavoite on, että nyt ei olisi yhtä paljon loukkaantumisia ja yhtä paljon sairastelua. Kun pääsemme treenaamaan koko rosterilla niin tulostakin tulee, Porkka pohtii.

Mutta viime kausi on taakse jäänyttä elämää, nyt katse on suunnattu eteenpäin. Uusi pokaali on tulevalla kaudella jaettavana, eikä sitä jaeta prosenttien tai aiempien suoritusten perusteella, Porkka muistuttaa. Ducks lähtee täysillä mukaan kamppailuun siitä pokaalista, hän vakuuttaa.

Omassa pelissään Porkka otti mielestään pieniä steppejä eteenpäin viime kaudella. Rooli oli sekä treeneissä että peleissä suuri, sellainen, että muu porukka saattoi luottaa häneen. Kasvua tuli sekä henkisellä että fyysisellä puolella.

- Toisaalta olen kovin itsekriittinen, enkä koskaan täysin tyytyväinen omaan tekemiseen, Porkka toteaa.

Vantaa Ducks on Porkan mielestä hoitanut hommat hyvin, moitittavaa ei löydy. Hänestä on iso asia, että pääkaupunkiseudulla on ja pysyy lentopalloseura Mestaruusliigassa. Jos vielä menestystä tulisi niin näkyvyys esimerkiksi mediassa paranisi ja sponsoreiden hankkiminen olisi helpompaa. - Ducksissa on myös hyvä taustaporukka, sekin on tärkeä asia, Porkka sanoo.

Vantaa Ducks
Tiedotus/Katarina Koivisto

  Takaisin