Seuraa meitä somessa:

Varamiehinen VaLePa horjui vain hieman

07.02.2019

Liigakärki VaLePa joutui kahdessa erässä tiukille varamiehisenä Rovaniemellä torstaina, mutta kunnolla ei myöskään paria avainpelaajaa vailla ollut koitjoukkue Team Lakkapää ei heitä pystynyt horjuttamaan. Voittonumero olivat 0-3 (26-24, 25-23, 25-19).

VaLePa nousi pistesaaliillaan 60 pisteeseen ja on viisi pistettä Hurrikaani-Loimaata ja jo 11 Savo Volleyta edellä liigakärjessä. Team Lakkapää on 9-17 -saldolla seitsemäntenä pisteen perässään olevia Tiikereitä edeellä ja kolmen päässä kuudentena olevasta Akaa-Volleysta.

Lakkapään liberona nähtiin poikkeuksellisesti Otso Hakala Jeremy Daviesin oltua poissa kokoonpanosta. Lisäksi Nikomatti Koskela pelasi keskellä sormivaivaisen Daniel Grantin ”paikalla”.

VaLePan ”perusseitsikosta” poiketen Mikko Karjarinta, Arvis Greene ja Ilari Toimela nähtiin tositoimissa. Niko Suihkonen, Urpo Sivula sekä Olli Kunnari olivat kokonaan poissa ja Tommi Siirilä lepovuorossa.

Kotijoukkue vei avauserää ja näytti aivan loppupisteille asti vievän sen jopa helposti nimiinsä. 23-17 -lukemista nousi kuitenkin Mikko Karjarinta syötöillään (2 ässää) ja Markus Kaurto hyökkäyksillään esille vieden vieraat 24-26 -erävoittoon Ilari Toimelan päättäess erän.

Toisenkin erän päätti Toimela, nyt 23-25 vieraille sen pienessä edussa kulkeneen erän päätteeksi. Kolmas erä jo selvemmin vieraille.


Mikko Esko, Valepa

- Voitto lämmittää mieltä, mutta peli ei ollut tänään kaunista kummaltakaan. Ensimmäisen erän kääntäminen oli meille todella tärkeä. Se oli koko ottelun kannalta ratkaisevaa. Emme saaneet tänään peliä kulkemaan. Voitto on kuitenkin tärkeintä.

Otso Hakala, Team Lakkapää

- Joukkueena aloitimme jokaisen erän hyvin, mutta vastustaja sai käännettyä erät vahvoilla syöttövuoroilla. Ensimmäisen erän kääntyminen vei mielialaa alemmas. Olen tyytyväinen omaan ensimmäiseen täyteen peliini Mestaruusliigassa.

Radovan Gacic, Valepa

- Tahdoimme tänään voittaa. Tyylillä ei niin ollut tänään väliä. Tulimme tänne voittamaan ja sen saimme tehtyä. Peli ei ollut tänään erityisen korkealaatuista.

Henri Tuomi, Team Lakkapää

-  Karjarinnan syötön saimme kiinni vasta toisen erän loppupuolella. Muuten pelasimme ihan hyvän pelin ensimmäisiin erään. Peetu Mäkisellä ja Jayson McGarthylla toimi hyökkäys tänään. Toiselta yp-paikalta emme saaneet tukea tänään hyökkäyksiin. Maltti puuttui. Lähtökohtiin nähden ihan hyvä esitys. Otso Hakalan suoritukseen olen tyytyväinen.

Parhaat pelaajat Otso Hakala ja Mikko Karjarinta

Team Lakkapää - VaLePa 3-0
26-24, 25-23, 25-19
Lakkapää; McCarthy 20/+13, Mäkinen 14/+5, Hautala
VaLePa: Kaurto 13/+11, Greene 13/+5, Karjarinta 11/+9

Lähitapiolan pisteet
3 Karjarinta VaLePa
2 Hakala Lakkapää
1 Kaurto VaLePa

PROlibero
Otso Hakala, Lakkapää

Ottelutilasto

Kuvat: Oiva Tapio / Lakkapää

  Takaisin