Seuraa meitä somessa:

Veikka Lindqvist miesten Mestaruusliigan Läpimurtopelaaja

07.05.2023

Savo Volleyn hakkuri Veikka Lindqvist on äänestetty miesten lentopallon Mestaruusliigan kauden 2022-2023 Läpimurtopelaajaksi

Ääniä annettiin miesten Läpimurtopelaajan äänestyksessä reilut 2100 kappaletta. Näistä Lindqvist keräsi 29,6 %.. Toiseksi eniten ääniä sai TUTO Volleyn William Groffier ja kolmanneksi eniten Akaa-Volleyn Patteri Tyynisamaa.

Läpimurtopelaajat äänestettiin yleisön toimesta nyt viidettä kertaa. 1989-2015 valinta oli nimeltään ”kauden tulokas” ja 2016-2018 Läpimurtopelaajan valitsi Lentopalloliitto.

19-vuotias ja 203-senttinen Veikka Lindqvist on Mikkelin Passareiden kasvatti ja pelasi nyt toisen liigakautensa Savo Volleyssa saavuttaen Mestaruusliigan pronssia viime kauden hopean jatkoksi.

Päättyneellä kaudella Lindqvist teki runkosarjassa ottelukohtaiseksi keskiarvokseen 13,7 pistettä. Ässiä hakkuri syötti 28 ja torjuntoja kertyi 45 kappaletta. Pudotuspeleissä pistekeskiarvo oli 9,7 pistettä, ässiä tuli kolme ja torjuntoja 18 kappaletta.

Seuraavassa Veikka Lindqvistin ajatuksia palkinnosta, kaudesta ja tulevasta

- Mitä Läpimurtopelaajaksi valinta sinulle merkitsee?

- Onhan se siistiä tulla valituksi Läpimurtopelaajaksi. Yksi kauden henkilökohtainen tavoite olikin olla tuossa äänestyslistassa mukana ja valituksi tuleminen oli tietysti plussaa.

- Millainen kausi 22-23 oli sinun osaltasi omalta kannaltasi ajateltuna?

- Kausi 22-23 oli kiinnostava. Sain paljon peliaikaa ja vastuuta. Opin tunnistamaan omia vahvuuksia sekä etenkin heikkouksia ja kehityksen kohteita. Löytyi muutamia umpisurkeita pelejä, mutta myös paljon hyvää.

- Mitä mielessä kesälle 23?

- Nyt kesällä minun on tarkoitus ensiksi huoltaa kroppaa kauden jäljiltä kuntoon ja sitten treenata itseni mahollisimman hyvään tikkariin ensi kautta varten. Tietysti aion myös nauttia elämästä ja kesästä samalla.

- Mitä ajatuksia ensi kaudesta?

- Ensi kausi on varmaan mielenkiintoinen, mitä odottelen hyvin fiiliksin. Edellisestä kaudesta viisaampana aion tehdä entistä kovempaa hommia ja koitan pitää fokuksen oikeissa asioissa.

- Mitä ajattelet kokonaisvaltaisesti lentopallourastasi juuri nyt?

- Omasta lentopallourasta ajatukset tällä hetkellä ovat odottavaiset. Koitan pitää kroppaa kunnossa ja pitää kehityksen nousussa. Jos kaikki menee nappiin niin toivottavasti pelaaminen jatkuisi pitkään ja veisi hienoihin mestoihin.


Kauden Läpimurtopelaajat miesten Mestaruusliigassa

2016 Niko Haapakoski
2017 Joonas Jokela
2018 Jiri Hänninen
2019 Anton Välimaa
2020 Oskari Keskinen
2021 Aleksi Muukkonen
2022 Luka Marttila
2023 Veikka Lindqvist

  Takaisin