Seuraa meitä somessa:

Venski mestarien ykköshammas liiga-avauksessa

27.09.2014

Miesten Mestaruusliigan avauspäivä toi voitot LEKA Volleylle, Loimulle, VaLePalle sekä KoVelle.

LEKA Volley liigataival käyntiin paikallisvoitolla

Savon paikallistaistossa ensimmäisen liigapelinsä pelannut kuopiolainen LEKA Volley vei kotivoiton Pielaveden Sammosta 3-1 (27-25, 25-19, 22-25, 27-25).

Sudentian saliin oli saapunut yli 600 katsojaa, jotka näkivät tiukan ottelun. Parituntinen kauden avaus päättyi kotijoukkueen juhliin jatkopalloille menneen neljännen erän päättyessä 27-25.

Virolaishakkuri Mart Tiisaar (22/+17) muodosti passari Petteri Penttisen kanssa tehoakselin. Sammosta paras pistemies oli 26/+6 tehnyt Timo Leikas. Eddy Herrera teki 20/+5.

Jukka Tuovinen, Sammon päävalmentaja:

- Ottelun voittaa yleensä se, kuka tekee vähemmän virheitä. Tänään me tehtiin enemmän virheitä ja LEKA ansaitsi voittonsa. Huomenna on revanssin paikka, kun saamme mahdollisuuden kuitata voitot tasan Siilinjärvellä.

Lauri Hakala, LEKA Volleyn päävalmentaja:
- Meiltä oli tänään tasainen esitys ja Mart Tiisaar nousi esiin aina tarvittaessa. Mart ja Pekka Seppänen sekä Petteri Penttinen nousivat tänään isoon rooliia.

Mart Tiisaar, LEKA Volleyn hakkuri:

- Minulle hyvä kauden avauspeli oli tärkeä. Oli hienoa pelata ison yleisön edessä ja voitto siitä antaa meille uskoa tekemiseen, koska olemme olleet kuitenkin vähän aikaa vasta yhdessä.
Sunnuntaina jatkuu savolaisten liigataival Siilinjärvellä Sampo-LEKA ottelulla.

Ottelutilasto

Teemu Hassisen kuvat ottelusta

Hallitseva mestari VaLePa dominoi keskeltä

Hallitseva Suomen mestari VaLePa Sastamala avasi liigakauden tyylikkässti hakien täyden pistepotin suoraan kolmessa erässä viime kauden pronssijoukkue Hurrikaani-Loimaasta. Voittonumerot olivat 0-3 (21-25, 24-26, 25-27).

VaLePan suurin voimavara löytyi keskeltä, jossa Eduard Venski nakutti kahdeksan torjunnan myötä 15/+13 ja Matthew Pollock 8/+6. Sakari Mäkinen pelasi Olli Kunnarin huiliessa toisena yleispelaajana tehoin 14/+9.

Serbihakkuri Vladimir Cedic (17/+8) ja latvialainen yp Aivars Petrusevics (13/+7) olivat kotijoukkueen parhaat pistemiehet.

Hurrikaanin hyökkäysprosentti (48%) oli kovempi kuin vierailla (43%), mutta VaLePan 14 torjuntaa Hurrikaanin viittä vastaan käänsi puntteja mestareille.

Ugis Krastins, VaLePan päävalmentaja:

- Torjuntapeli oli tänään avainasemassa. Varsinkin Eduard Venski (8 torjuntaa) oli hereillä. Saimme torjunnoilla hyvät lähdöt jokaiseen erään.

Ville Kakko, Hurrikaani päävalmentaja:

- Loppuun asti pelaaminen puuttui tänään. Otimme puolustuksia, mutta pallojen päättäminen oli vaikeaa. Keskariosastolla hävisimme 10-0.

Eduard Venski, VaLePan paras:

- 3-0-voitto Hurrikaanista on kova juttu. Toivottavasti sama tahti jatkuu huomenna kotisalissa. Hurrikaanilla on uusi passari ja paljon uusia pelaajia. Se tulee aivan varmasti parantamaan kauden aikana. Hyvällä syötöllä saimme Hurrikaanin vastaanoton rikki. Se helpotti meidän torjuntapeliämme. Hurrikaani pelaa huomenna varmasti paremmin kuin
tänään.

Aivars Petrusevics, Hurrikaanin paras:

- Olimme alussa hermostuneita. VaLePa syötti hyvin ja siitä syystä heidän keskarinsa pääsivät juhlimaan verkolla. Kahdessa viimeisessä erässä meillä oli kuitenkin hyvä tunne pelissä. Toivon, että sama fiilis jatkuu tästä eteenpäin.

Ottelutilasto

Juuso Riponiemen kuvat ottelusta

Sainio avasi liigavalmentajana voitokkaasti Korsossa

Valmentaja Petri Sainion ensi-ilta päättyi upeaan voittoon Vantaan Korsossa Riennon kaaduttua 3–0 (25–20, 25–18, 25–18).

Katsojia oli paikalla lopulta komeasti 444 katsojaa. Avausotteluksi ottelu oli yllättävän tasokas koitos. Korson Vedon uusi valmentaja Petri Sainio oli luvannut jo ennen ensi-iltaa, että joukkue taistelee jokaisesta pallosta. Ja tämän sai runsaslukuinen yleisö todistaa.

Ottelun parhaat pistemiehet olivat: Korson Veto: Toni Kankaanpää 18/+12, Karl Külaots 14/+9 ja Antti Vallin 11/+8 Liiga-Riento: Joni Savimäki 12/+5, Ville Louhela 12/-1, Eetu Pennanen 5/+2 Passari Arto Hanni KoVe:

- Lentopallo ei pelinä ole mitenkään muuttunut muutaman vuoden tauon jälkeen. Pallo on edelleen pyöreä. Ensimmäisen erän alku oli hermostunutta ja teimme tyhmiä virheitä. Määttäsen Mirolla oli vaikeuksia vastaanotossa Riennon leijasyöttöjen kanssa. Kun vastaanotto saatiin kuosiin, niin se helpotti minun peliäni passarina. Mutta vaikka voitettiin hienosti, niin ikinä en ole täysin tyytyväinen. Aina on parantamisen varaa
Valmentaja Petri Sainio KoVe:

- Olo oli ennen matsia kuin olisi tullut karkkikauppaan. Valmentamista Mestaruusliigassa olen odottanut monta vuotta ja nyt pääsin tälle tasolle valmentamaan. Erien alun hermostuneisuus saatiin pois, niin sitten peli aukesi. Jaksettiin jauhaa sitä omaa peliämme. Olen kehottanut porukkaa unohtamaan vaikka pallo tulisi nokkaan torjunnasta. Keskitytään seuraavaan palloon. Syöttö ja torjunta toimivat tänään meillä hyvin. Meni niin sanotusti käsikirjoituksen mukaan. Aina on kiva voittaa. Joukkueella on kova halu pärjätä ja voittaa joka ottelu.

Yleispelaaja Joni Savimäki, Riento:

- Periaatteessa tuntui joukkueessa ihan hyvältä aloittaa kausi. Ei vain oikein päästy rytmiin. Lisäksi pallo tuntui pomppivan ihmeesti. Ja lopulta meiltä meni kolmannen erän puolen välin jälkeen usko. Itse sain kummasti virtaa viime kauden päätteeksi, kun Köpikin osoitti kiinnostusta. Olen treenannut koko kesän kunnolla.
Valmentaja Jani Säisä:

- Ei ollut pelimme paitamme väristä kiinni. Toukokuun alusta on treenattu hyvin. Itsevarmuuden kanssa oli tänään ongelmia ja jotenkin joukkue pelasi käsijarru päällä. Vastustajassa yllätti keskihyökkäyksen tehokkuus. Olemme panostaneet hyvään torjunta- ja puolustuspelaamiseen. Siinä ei tänään onnistuttu. Nuori hakkurimme Louhela vajosi muun joukkueen mukana kolmannen erän lopussa. Huomenna tulemme aivan eri ilmeellä ja Korsolla on vastassa aivan eri joukkue.

Ottelutilasto

Akikuvaa.com kuvat ottelusta
Akikuvaa.com haastattelut (Säisä, Määttänen)

​Uudistunut Loimu aloitti vakuuttavasti

Raision Loimu ja Rantaperkiön Isku aloittivat lentiskautensa odotetusti. Piirun verran ennakkoon laadukkaampi ja ehyempi kotijoukkue nappasi selkeän 3-0 (25-19, 25-22, 25-22) -voiton.

Leveämpi ratkaisupelaajien arsenaali ja vähemmät virheet olivat Loimun voitonavaimina. Ville Juntura onnistui uutena passarina mainiosti, ja uusi jenkkitrio lunasti paikkansa tuoden kotijoukkueen peliin monipuolisuutta ja johtajuutta.

Samuli Kaislasalo, Isku:

- Alussa oli paljon jännitystä. Sen jälkeen peli lähti rullaamaan mukavasti, ja olen tyytyväinen panokseeni. Syöttöä ja torjuntapeliä on parannettava jatkossa.

Ossi Rumpunen, Loimu:

- Oli hienoa pelata jälleen yhdessä velipojan kanssa. Alussa oli enemmän intoa kuin järkeä. Uudistuneessa joukkueessa tulee vielä kommunikaatiokatkoksia. Kasassa on hyvä joukkue, ja odotan jatkoa mielenkiinnolla.

Jussi Heino, Iskun päävalmentaja:

- Meillä oli paljon nuoria kentällä. Jännitys oli käsinkosketeltavaa. Odotin meiltä parempaa, mutta en ole pettynyt. Aika tekee työtä meidän hyväksemme. Huomenna kotikentällä haetaan raikkaampaa hyökkäyspeliä.

Henri Tuomi, Loimun päävalmentaja:

- Tyypillinen sarja-avaus. Joukkueessa oli ylilatausta ja odottelua. Olemme selkeästi viime kautta edellä sekä taktisesti että joukkuepelin saralla. Seitsemän hävittyä palloa ja hyvät hyökkäystehot lämmittävät mieltä. Ville Juntura tuli hyvin sisään joukkueeseen.

Tuomas Pelton kuvat ottelusta

Ottelutilasto

  Takaisin