Seuraa meitä somessa:

Vierasvoittojen liigalauantai - VaLePa, Savo Volley ja Akaa Volley voittoihin

23.01.2021

Miesten Mestaruusliigassa nähtiin lauantaina kolma vierasvoittoa, kun VaLePa, Savo Volley sekä Akaa Volley olivat kotijoukkueita parempia. Lakkapaa.com vei Akaan viiteen erään, kun taas sarjan kärkiikaksikko selvitti vastustajansa kahdessa.

Etta pelasi ehjän ottelun, mutta hallitseva mestari ei antanut erääkään tiukassa väännössä

Kotijoukkue pelasi kotikentällään nyt toista kertaa ilman yleisöä, ja vastus oli tänäänkin juuri niin kova kuin pelättiin. Etta pelasi ehjän ja tasapainoisen esityksen, jolla monta muuta Mestaruusliigan joukkuetta olisi kaatunut, mutta ei kolminkertainen Suomen mestari Valepa Sastamala. Ensimmäiseen erään Valepa tuli suorastaan murhaavalla syötöllä, ja erä oli alusta asti vieraiden näpeissä. Seuraavat kaksi erää Etta kirkasti peli-ilmettään selkeästi, johtaen molempia eriä välillä selvästikin. Valepan huikaiseva materiaali ja kokemus oli kuitenkin tänään valttia, ja aivan erien lopussa vieraat onnistuivat kääntämään itselleen hurjan taistelun jälkeen. Nuorten hakkureiden taistelussa Aaro Nikula veti tänään pidemmän korren ollen kentän tehokkain, mutta Ettan tehopyssynä Aleksi Muukkonen teki vain pisteen vähemmän. Lopputulos tänään 0-3 (15-25, 25-27, 23-25).

Ottelutapahtumat

Ensimmäinen erä lähtee käyntiin kolmen tähden illan pelanneen Mikko Eskon syötöllä, ja libero Risto Ruoholan puolustuskoululla. Aleksi Muukkosen illan ensimmäisen hyökkäyspisteen jälkeen syöttämään astelee vieraiden Romans Sauss, ja putki saadaan poikki vasta pelin ollessa jo 1-6. Valepan hurjassa syöttörummutuksessa Etta ei pääse pyörittämään omaa peliään haluamallaan tavalla. Etta on käyttänyt molemmat aikalisänsä tilanteessa 5-12, ja molemmilta aikalisiltä palataan Valepan ässäsyötöillä. Valepalta parhaiten erässä esillä olivat erän ainoan torjuntapisteen lisäksi tehot 6/+4 kirjauttanut Sakari Mäkinen, sekä palloa surutta torjunnan yli hakannut Aaro Nikula 5/+4. Ettan Aleksi Muukkonen oli alavireisen kotijoukkueen tehokkain tehoin 3/+1. Tehoilla 68% erässä hyökännyt Valepa rallatteli erän voittoon, Ettan tarjoten vastusta vain ajoittain, ja Mikko Eskon ässäsyöttö päätti erän tylyihin lukemiin 15-25.

Toinen erä alkaa kotijoukkueen puolella kahdella syöttövirheellä, mutta Etta pysyy Jan Heleniuksen ja Aleksi Muukkosen vahvalla hyökkäyspelaamisella vastustajan matkassa. Ettan ikänestori Juha Ahon peräkkäisillä ässillä ja Nuutti Niinivaaran komealla torjunnalla Etta repii jo kolmen pisteen eron. Vaikka syöttöputki saadaankin poikki, kotijoukkueen komea kenkäpuolustus lattianrajasta päästää Aleksi Muukkosen jujuttamaan Ettan jo 9-5 -johtoon, johon Valepan valmentaja Janne Kangaskokko reagoi vieraiden ensimmäisellä aikalisällä. Joel Laakson syöttövuorolla Etta rikkoo ensimmäisenä kymmenen pisteen rajan, ja tilanteessa 11-6 koko illan komeaa vastaanottopeliä esittänyt Janne Marttila saa tehdä syöttöruudussa tilaa Kasimir Vuorisen painavalle hyppysyötölle. Vaikka putkea ei pääsekään syntymään, jää Kassu kuitenkin kentälle vielä takakenttäkierroksen ajaksi. Ero venyy jo viiteen pisteeseen, kun Vuorinen pääsee päättämään illan ensimmäisen hyökkäyksensä kutospaikalta lukemiin 13-8. Valepa ei tietenkään luovuta erää Ettalle, vaan Romans Saussin ja Sakari Mäkisen päättäväisillä hyökkäyksillä ja Risto Ruoholan uhrautuvalla puolustuspelaamisella hivuttautuu jo kahden pisteen päähän. Tilanteessa 13-11 Olli Kuoksa käyttääkin erän ensimmäisen aikalisänsä. Aaro Nikulan lyömän pisteen jälkeen päästään vääntämään tasoituspallosta, jonka Sauss läimäyttää harmittavasti karvan verran pitkäksi. Kentälle takaisin torjumaan palannut Janne Marttila tekee juurikin sen, ja koppaa Aaro Nikulan komeasti yksin kiinni. Jan Heleniuksen ässällä ero venähtää takaisin neljään pisteeseen, ja Valepa käyttääjo toisenkin aikalisänsä. Mäkisen ässän ja Ettan hyökkäysvirheen jälkeen Valepa on jälleen pisteen päässä, ja tilanteessa 17-16 on Ettan vuoro kokoontua vaihtopenkeille. Etta pysyy edellä Valepan syöttövirheiden avustuksella, kunnes komeilla puolustuksilla ja Saussin sekä Nikulan hyökkäyksillä Valepa kääntää edun itselleen. Tilanteessa 22-23 Aleksi Muukkonen astelee syöttämään, eikä siinä paljoa nuorukaisen päätä palele, kun Mikko Esko joutuu pelastamaan pallon peliin katsomosta saakka. Onneksi ei ollut katsojia tiellä. Peliin palautus menee kuitenkin niin verkolle, että hyökkäys sortuu sitä tavoitellessa verkkovirheeseen, ja peli on jo tasan 23. Pieni vilunväre pääsee Aleksin pääkoppaan, ja syöttövirheellä Valepa ensin eräpalloon. Jan Helenius tasoittaa pelin, mutta toinen peräkkäinen syöttövirhe antaa Valepalle helpon eräpallon. Syöttämään vaihdettu Paavo Kaski antaa pallolle lujaa kyytiä, mutta Juha Aho pitää hyökkäyksellään Ettan taistossa mukana. Saussin kuutospaikan hyökkäys antaa Valepalle kolmannen mahdollisuuden katkoon, jonka joukkue käyttääkin, kun ahtaaksi livenneen nelospaikan passin eteen kääntyvät kenenkäs muun kuin Mikko Eskon kädet. Erälukemat tiukat 25-27, huolimatta Valepan 11:sta suorasta virheestä.

Etta ottaa kolmannessa erässä komennon Valepan jatkaessa omia virheitä. Sakari Mäkisen torjunnalla vierasjoukkue kuitenkin hivuttautuu edelle, mutta Etta jatkaa pallon murjomista monipuolisesti joka paikalta. Jälleen Juha Ahon syöttövuorolla Janne Marttila hyökkää Ettan 6-4 -johtoon, ja Jan Helenius komistelee tilastojaan peräkkäisillä pisteillä lukemissa 9-6. 86%:n varmuudella hyökänneen David Petterssonin illan ainoalla hyökkäysvirheellä Etta siirtyy jo neljän pisteen johtoon. Etta pelaa kärsivällisesti ja rakentelee hyökkäyksiä rauhassa, ja tämä pitää Ettan askeleen edellä. Kotijoukkue pitää pienen eron, ja Romans Saussin pitkäksi tuomittu hyökkäys kuumentaa Sakari Mäkisen tunteita sen verran, että Prinssille näytetään tilanteessa 17-14 jo keltaista korttia. Illan korttitilin avaaminen kirvoitti Mäkiseltä pienen hymynpoikasenkin. Aaro Nikulan hyökkäyksen ja Saussin ässän jälkeen Valepa on jälleen pisteen päässä, ja Etta ottaa aikalisän. Sauss ei tästä syöttöruudussa hätkähdä, vaan latoo toisen ässän heti perään. Johtoasemasta käydään jälleen tiukka vääntö, joka päättyy Valepan kenttään Muukkosen juonikkaalla jujulla. Vieraiden Mikko Karjarinta pistelee pelin tasoihin, ja sen jälkeen on Juha Ahon vuoro lyödä illan ainoa hyökkäysvirheensä. Ettan hyökkäykset jäävät kerta toisensa jälkeen Valepan torjuntaan, ja muutaman varmistuksen jälkeen pallo putoaakin kotijoukkueen kenttään. Syöttämään tilanteessa 20-22 vaihdettu Juho Kaunisto pääsee kokeilemaan myös hyökkäyspistettä, mutta torjuntavaimennuksen jälkeen Jan Helenius hyökkää Ettan kantaan. Aleksi Muukkonen hyökkää Ettan vielä kerran pisteen päähän, mutta David Petterssonin vastustamaton keskihyökkäys päättää erän lukemin 23-25 ja koko peli 0-3.

Pelaaja- ja valmentajakommentit

Juha Aho, Etta:

- Ihan hyvä taistelu loppujen lopuksi. Ekassa erässä Valepa onnistui lähes kaikessa ja meitä vietiin ku pässiä narussa. Hyvin kasattiin itsemme kahteen seuraavaan. Erien loppuihin kun olisi saatu lisää jämäkkyyttä niin olisi voinut kääntyä miten vain. Kova on Valepan nippu, ei siitä pääse mihinkään. Henkilökohtaisesti pääsee pelin sisään peli peliltä paremmin, tuntumaa tulee pitkän tauon jälkeen koko ajan enemmän. Torjuntapelissä on vielä vähän hakemista, mutta uskoisin että sekin löytyy kevään peleihin.

Mikko Esko, Valepa:

- Ensimmäinen erä oli meiltä tosi kova, niinkuin Juha sanoi, onnistuttiin lähes kaikessa. Syöttöpaine oli todella kova, siinä ei ollut Ettalla mitään sanomista. Toiseen erään peli tasoittui, ja Ahon syöttövuorolla Etta otti pienen karkumatkan ja me jouduttiin takaa-ajoasemaan. Pelattiin siinä aika hyvin, meillä oli malttia ja kärsivällisyyttä eikä alettu hermoileen vaikka oltiin pahimmillaan viisi pinnaa takana. Pelattiin järkevästi, ja siihen olen tyytyväinen että tämä joukkue malttaa pelata eikä häkelly siitä jos vastustaja tekee jotain ihmeellistä ja pääsee karkumatkalle. Tosi harvinainen 3-0 -voitto Ettasta täällä Oulussa, täällä on ollut aina tosi tiukkoja pelejä. Eikä tämäkään helppo peli ollut, vaikka 3-0 menikin tällä kertaa.

Janne Kangaskokko, Valepa:

- Niinkuin Mikko sanoi, täytyy olla tyytyväinen joukkueen tasapainoiseen esitykseen. Jatkopallohyökkäämisessä oli ajoittain pieniä ongelmia, mutta yleisesti ottaen hyvä hyökkäyspeli. Maltilla pelattiin, ja saatiin sillä kaivettua riittävät jatkopallot erien lopussa. Tuo lopun kovuus on hieno piirre joukkueessa.

Olli Kuoksa, Etta:

- Kovatasoinen peli oli kaksi erää, sitten kun päästiin pelaamaan lentopalloa. Hävittiin pahasti syöttö-vastaanotto ekassa erässä, tiedä mitä siitä ois voinut tulla jos ois saatu palloja peliin. Valepa tuli kovalla syötöllä tänään. Joillain osa-alueilla oltiin jopa pelin päällä tänään, mutta on aivan sama oltiinko kuinka lähellä, selkeästi parempi joukkue voitti tänään. Valepalle ansaittu voitto, me pelattiin hyvä hyökkäyspeli, mutta Valepa pelasi loistavan hyökkäyspelin, siinä tuli ero. Meidän pelin rakenteet on menneet huomattavasti eteenpäin syyskaudesta, puolustuspallon pelaaminen, ensimmäisen kosketuksen laatu ja hyökkäysrytmit on menny eteenpäin. Torjuntavirheiden määrä on myös laskenu huomattavasti. Nyt kevätkauden alussa mittarit on olleet äärimmäisen kovia, en tiedä mihin se riittää muita joukkueita vastaan.


Ottelun tilastonostoja

* Ettalle neljäs häviö perättäin
* VaLePalle kymmens voitto perättäin
* VaLePa voittanut kolme viimeistä keskinäistä
* Edelliset 30 kohtaamista: 26-4 VaLePalle
* Edellliset 10 kohtaamista Oulussa 4-6 VaLePalle
* Kauden ensimmäinen kohtaaminen Sastamalassa 3-0 VaLePalle
* Ettan Aleksi Muukkonen eräkohtaisissa pistekeskiarvoissa liigan kakkosena (5,10) ja Jan Helenius neljäntenä (4,69)
* Ettan Juha Aho noussut hyökkäysprosenteissa liigan kärkeen (65%)

Etta - VaLePa 0-3 (15-25, 25-27, 23-25)
Etta: Muukkonen 15/+8,Helenius 12/+7,Aho 8/+5
VaLePa: Nikula 16/+12,Mäkinen 15/+6,Sauss 9/+3
Ässät 3-7, syöttövirheet 17-11, torjunnat 1-5, hyökkäys% 45-55, vastaanotto% 43-43

Pistekilpailu:
3 Esko VaLePa
2 Nikula VaLePa
1 Aho Etta

PROlibero
Risto Ruohola, VaLePa

Ottelutilasto

Ruutu+ tallenne


Sarjatilanne
7) Etta 4-7, 13 p
2) VaLePa 11-1, 32 p

Joukkueiden seuraavat ottelut
PE 5.2. 18:30 Akaa-Volley - Lentopalloseura Etta
SU 24.1. 17:00 Lakkapaa.com - VaLePa

Lakkapaa.com piinasi Akaa Volleyn viiteen erään

Lakkapaa.com ja vierailija Akaa Volley väänsivät täydet viisi erää kauden ensimmäisessä kohtaamisessaan lauantaina Rovaniemellä. Kotijoukkue nousi kehnojen kahden ensimmäisen erän jälkeen hienosti peliin mukaan, mutta päätöserä käänsi pelin kuitenkin vieraille 2-3 (13-25, 17-25, 25-20, 25-15, 13-15). Hakkuri Urpo Sivula oli illan hahmo tehtyään 30 pistettä. Akaa Volleylle peli oli ensimmäinen ilman Ranskaan siirtynyttä passaria Keeliä.

Pelaaja- ja valmentajakommentit

Urpo Sivula, AkaaVolley

- Kolmannessa ja neljännessä tein hölmöjä ratkaisuja. Alku tuntui hyvältä. Saimme pelituntumaa viisieräisestä. Hyvä, että saimme Mikko Kuuselan kanssa harjoiteltua yhteispeliä.

Lasse Jäntti, Lakkapää

- Nousujohteinen peli. Alussa oltiin jäässä. Toiseen erään parannettiin. Kolmannessa ja neljännessä varsinkin jatkopalloissa olimme kovia. Viidennessä erässä olisi voinut viedä kumpi vain. Oli mukava pelata ja todella mukava oli saada vastuuta.

Oliver Luutsepp, AkaaVolley

- Loppujen lopuksi peli oli hyvää molemmilta. Pelissä oli tänään paljon tunnetta, ja se on hyvä asia. Ensimmäiset kaksi erää pelasimme täydellistä lentopalloa. Tuollaisella pelillä voimme voittaa kenet vain. Pitkän tauon jälkeen oli hyvä saada pitkä ja tasainen peli. 3-2 oli jatkoa ajatellen paras tulos meille tänään. Tämä oli hyvä harjoitus ennen cupin pelejä.

Jukka Tuovinen, Lakkapää

- Olimme todella jäässä ensimmäisen erän. Toiseen saimme parannettua peliä. Vastustajan hyvyyttä oli toisen erän osalta se, että hävisimme sen. Tunnetaso nousi kolmanteen erään meillä ja elimme pelin mukana. Pääsimme myös kiinni vastustajan passarin peliin. Ratkaisu tuli sitten viimeisen erän yksittäisissä suoritukssa. Ulkomaalaisvahvistukset ovat parantaneet todella paljon. Piste oli tänään tärkeä.

Akaa Volleyn otteluraporttiOttelun tilastonostoja
* Lakkapaa.com kuudes perättäinenyt kahdeksan edellistä joukkueiden kohtaamista
* Keskinäiset 9-3 Akaa Volleylle
* Kauden ensimmäinen keskinäinen kohtaaminen
* Akaan Urpo Sivula (30 pistettä) toisena tällä kaudella 30 pistettä ottelussa (Samuli Kaislasalo 32)
* Eetu Häyrinen nousi pistetilaston kolmanneksi (225), eräkohtaisissa pistekeskiarvoissa Häyrinen on kärjessä (5,49)
* Akaan Aleksi Kaatrasalo hyökkäysprosenteissa toiseksi (64%)

Lakkapaa.com - Akaa-Volley 2-3 (13-25, 17-25, 25-20, 25-15, 13-15)
Lakkapää: Häyrinen 23/+12,Zhukov 22/+13,Baranov 9/+8
Akaa: Sivula 30/+19,Kaatrasalo 14/+11,Pennanen 11/+7
Ässät 2-3, syöttövirheet 14-12, torjunnat 13-7, hyökkäys% 42-49, vastaanotto% 56-53

Pistekilpailu:
3 Sivula Akaa
2 Zhukov Akaa
1 Baranov Lakkapää

PROlibero
Teemu Silventoinen Lakkapää

Ottelutilasto

Ruutu+ tallenne

Sarjatilanne
8) Lakkapaa.com 3-8, 9 p
4) Akaa Volley 8-5, 22 p

Joukkueiden seuraavat ottelut
SU 24.1. 17:00 Lakkapaa.com - VaLePa
PE 5.2. 18:30 Akaa-Volley - Lentopalloseura Etta

Uusiutuneen Loimun pirteä esitys ei pystynyt horjuttamaan Savo Volleyta

Raision Loimu palasi tositoimiin joulu- ja koronatauon jälkeen kotihallissaan lauantaina, kun Mestaruusliigaa johtava Savo Volley saapui vierailulle Kerttulaan. Savo Volley oli muutaman valmistavan ottelun turvin valmiimpi ensimmäiseen Mestaruusliiga-otteluun kuin tauon aikana täysin kotimaistunut Loimu.

Loimu aloitti ottelun pirteästi. Ensimmäisen erän hyökkäystehoilla (64%) olisi moni porukka ollut kaadettavissa, mutta Savo Volleyn virheetön pelaaminen ei antanut Loimulle mahdollisuutta yllätykseen. Loimu teki avauserässä 9 virhettä Savolle omilla virheillään, joista 7 aloitussyötöillä, kun taas Savo Volley lahjoitti vain kolme pistettä Loimulle kolmella syöttövirheellään.

Toinenkin erä oli tasainen, kunnes Savo Volley repäisi 12-15 tilanteesta itselleen 12-19 johtoaseman ja erävoiton. Loimu kokeili erän loppuolella tuplavaihtoa ja ottelun aloittaneet passari Lasse Jylhä ja hakkuri Kirill Borichev saivat tehdä tilaa Tomi Saariselle ja Väinö Rahkolle. Savo Volley pelasi toisenkin erän niin sanotulla ykkösnyr killään, mutta kolmannessa erässä Savon päävalmentaja Timo Tolvanen antoi peliai kaa laajemmallakin rintamalla pelisuunnitelmansa mukaisesti. Ottelun viimeisen pallon Loimun parkettiin iskikin vaihdosta irti päässyt Markuss Cielavs.

Ottelun paras pistemies oli Loimun Hernandez, joka teki 14 pistettä tehoin +5. Muista loimulaista Aleksej Zhbankov teki 8 ja sekä Eetu Mäki että Elviss Krastins 7 pistettä. Savo Volleysta eniten pisteitä saalisti ilman virheitä pelannut keskipelaaja Tommi Siirilä. Joukkueena Loimu sortui tekemään 27 pistettä Savolle, kun taas vieraat tehtailivat isännille vain 12 pistettä virheillään.

Pelaaja- ja valmentajakommentit

Tommi Siirilä, Savo Volley:

- Pitkä tauko ollut liigapeleistä. Ihan kiva oli päästä pelaamaan pitkästä aikaa. Tosi vähillä virheillä pelattiin ja onnistuttiin hyvin. Siinä varmaan suurimmat syyt miksi voitettiin. Vähän haastavaa saada välillä itsensä valmiiksi peliin suoraan bussista, mutta hyvin onnistui tänään.

Sebastian Pozo Hernandez, Loimu:

- Hyökkäyspeli oli oikeastaan koko joukkueelta tosi hyvää. Syöttöpelaamisessa oli haastetta. Jos olisi saatu vastaanotto ja syöttö vähän paremmaksi, niin olisi voitu ainakin pari erää Savolta saadakin.

Timo Tolvanen, Savo Volley:

- Pitkä päivä kun lähdettiin aamulla tulemaan. Tämmöisiä reissuja nyt tehdään kun pakko miettiä myös kulurakenteita. Meillä pysyi selkä koko ajan sopivasti kumarassa ja tehtiin hommia. Peli oli meillä koko ajan hyvin kontrollissa. Meillä oli vähän suunnitelmia peluuttamisen kanssa ja päästiin nekin toteuttamaan. Saamme kaikki kortit käyttöön tulevaa Cup-viikonloppua varten.

Per-Erik Dalqvist, Loimu:

- Pelasimme tänään paremmin Savoa vastaan kuin viimeksi lokakuussa, vaikka meiltä on lähtenyt siihen otteluun verrattuna neljä ulkomaalaispelaajaa pois ja meillä on ollut kuuden viikon viikko, jonka aikana harjoittelu on ollut haasteellista. Olin huolissani pelin alussa rytmin löytymisen kanssa, mutta pojat suoriutuivat hyvin tänään.

Ottelun tilastonostoja
* Loimulla viides perättäinen tappio
* Savo voittanut nyt seitsemän edellistä keskinäistä kohtaamista
* Keskinäiset 8-2 Savo Volleylle
* Kauden ensimmäinen kohtaaminen Savon kotikentällä päättyi 3-0 kotivoittoon
* Tommi Siirilälle puhdas 11/+11
* Savon Lelu Ojansivu nousi ässätilaston kakkoseksi (18)
* Savon Niklas Breilin jatkaa vastaanottotilaston kärkimiehenä (65%)
* Savon Tommi Siirilä nousi hyökkäysprosenteissa liigan parhaaksi (64%)

Raision Loimu - Savo Volley 0-3 (20-25, 16-25, 19-25)
Loimu: Hernandez 14/+5,Zhbankov 8/+2,Krastins 7/-3
Savo: Siirilä 11/+11,Siltala 8/+7,Murch 8/+5
Ässät 3-6, syöttövirheet 16-7, torjunnat 1-7, hyökkäys% 50-56, vastaanotto% 45-55

Pistekilpailu:
3 Siirilä Savo
2 Murch Savo
1 Hernandez Loimu

PROlibero
Niklas Breilin Savo

Ottelutilasto

Ruutu+ tallenne

Tapio Hartikaisen ottelukuvat

Sarjatilanne
10) Loimu 1-12, 4p
1) Savo Volley 11-1, 33 p

Joukkueiden seuraavat ottelut
PE 29.1. 18:30 Raision Loimu - Vantaa Ducks
PE 5.2. 18:30 Savo Volley - Vantaa Ducks

Miesten liigan seuraavat ottelut
SU 24.1. 17:00 Lakkapaa.com - VaLePa
PE 29.1. 18:30 Raision Loimu - Vantaa Ducks
KE 3.2. 18:30 Tiikerit - Lakkapaa.com
PE 5.2. 18:30 Savo Volley - Vantaa Ducks
PE 5.2. 18:30 Akaa-Volley - Lentopalloseura Etta
LA 6.2. 17:00 Karelian Hurmos - Vantaa Ducks
LA 6.2. 17:00 Hurrikaani Loimaa - Lentopalloseura Etta
SU 7.2. 17:00 Savo Volley - Tiikerit
TI 9.2. 18:30 VaLePa - Raision Loimu
KE 10.2 18:30 Karelian Hurmos - Akaa-Volley

  Takaisin