Seuraa meitä somessa:

Viikon ottelu: Ducks - Savo Volley

26.10.2020

Mestaruusliigan ja Ruudun Viikon ottelu nähdään tällä kertaa heti viikon alkuun, kun maanantaina Vantaa Ducks saa vieraakseen erätappiottoman Savo Volleyn.

Ducks avasi voittotilinsä sunnuntaina kaadettuaan Raision Loimun 3-1. Vaikka neljästä ensimmäisesti liigapelistä vantaalaiset eivät olleet voittaneet yhtään, olivat he napanneet peräti kolmesta niistä ”lohtupisteen” viidennen erän tappiosta (Hurrikaani x 2 ja Akaa Volley). Ducksin kauden alku on ollut sarjataulukon osoittamaa tilannetta parempi.

Savo Volleyn eräsuhde 12-0 sen sijaan kertoo totuuden. Savo haki eilen pisteet Loimaalta ja viikkoa aiemmin kaatui VaLePa, joten iskukyky on todistetti mainioksi kovia ryhmiä vastaan.

Mielenkiintoinen yksityiskohta joukkueiden edellisistä kohtaamisista on se, että viidestä edellisestä neljä on mennyt viiteen erään ja Ducks on voittanut niistä kolme. Ducks on myös voittanut kolme edellistä joukkueiden kohtaamista ja ne kaikki siis 3-2.

Ducksin alkukauden ykkösnimiksi ovat nousseet torjuntatilaston kärkimies ja myös komeista korkeuksista hyökkäävä Tommy Carmody sekä joukkueen paras pistemies Joonas Jokela, Kalle Kattelus on noussut aiempaa isompaan roolii, kuten myös joukkueen nuori kapteeni-passari Joona Väänänen.

Savolaisten runko on tuttu viime kaudelta: Siltala-Ojansivu-Ivanov-Savonsalmi. Siihen on saatu lisäksi melkoisen kovaa ukkoa: Niklas Breilin liberoksi, Petteri Penttinen toiseksi passariksi ja Tommi Siirilä keskelle.

Savo Volley on ollut sarjan paras hyökkäysjoukkue (49%), kun taas illan kotijoukkue löytyy vastaavan tilaston toiseksi viimeiseltä paikalta 37% tapolla.

Ennakoidut avaukset
Joona Väänänen - Fedor Ivanov
Joonas Jokela - Lelu Ojansivu
Atte Kyrölä - Antti Siltala
Kalle Kattelus - Malachi Murch
Tommy Carmody - Severi Savonsalmi
Lauri Lehtonen - Tommi Siirilä
Esko Vuorinen - Niklas Breilin

Ruudun suora lähetys Lumosta käynnistyy 18.15. Tauon vieraana on Ducksin yhdysvaltalainen keskipelaaja Tommy Carmody, joka on mm. jo kaksinkertainen Suomen mestari. Selostajana ja toimittajana Viikon ottelussa toimii Panu Markkanen ja asiantuntijana Ismo Tuominen.

  Takaisin