Seuraa meitä somessa:

VIIKON OTTELU: Lounaisen El Clasico

22.01.2020

Mestaruusliigan ja Ruudun Viikon otteluna nähdään tällä kertaa torstainen Hurrikaani-Loimaan ja Raision Loimun paikalliskoitos, Lounaan El Clasico.

Hurrikaani pitää miesten liigan kärkipaikkaa kahdeksan pisteen turvin ennen pelin vähemmän pelannutta Savo Volleyta. Loimu on puolestaan kuudennella tilalla jo 15 pisteen päässä viidentenä olevista Tiikereistä , mutta takana on lauma nälkäisiä jahtaajia kolminkappalein kuuden pisteen sisällä.

Kyseessä on joukkueiden kauden neljäs ja viimeinen kohtaaminen runkosarjassa. Hurrikaani on vienyt kaikki sarjapisteet tähän mennessä pussiinsa voitettuaan kotonaan 3-1 ja kahdesti vieraissa 3-0. Kaikkiaan Hurrikaani on vienyt kuusi joukkueiden edellistä kohtaamista nimiinsä.

Hurrikaani on aloittanut vuoden 2020 tappiolla VaLePalle kotonaan ja voitoille Hurmoksesta vieraissa ja voitolla Akaa-Volleysta kotonaan. Loimu puolestaan hävisi Akaalle vieraissa ja Savo Volleylle kotonaan ennen viime pelin 3-2 -vierasvoittoaan Ducksista.

Liigan pistetilastossa Antti Ropponen komeilee ykköspaikalla tehtyään 439 pistettä kauden otteluissa. Sakari Mäkinen on saman tilaston kuudentena (379) ja parhaana loimulaisena hakkuri Windson Ferreira 11:nnellä tilalla (307). Ferreira ei enää ole mukana Loimun riveissä torstaina.

Torjuntatilaston kärkimiehet ovat illan joukkueista Sakari Mäkinen (57) ja Windson Ferreira (49), kun taas ässätilastossa Mäkinen (42) on koko liigan ykkösenä ennen Ropposta (40) parhaan loimulaisen ollessa Kasimir Vuorinen (19).

Passareina nähdään Hurrikaanilla Inoslav Krnic / Santeri Välimaa ja Loimulla Tomi Saarinen / Joel Laakso. Liberoina ahertavat Jesse Mäntylä / Peter Vuorinen ja Avery Aylsworth.

Viikon ottelun taukovieraana on Hurrikaani-Loimaan toiminnanjohtaja Anssi Rämö, jonka kanssa jutellaan liigaseuran toiminnasta tänään, talkoolaisuudesta ja paljosta muustakin pitkällä erätauolla. Alkuhaastoissa kello 18.15 alkavassa pregamessa ovat joukkueiden päävalmentajajat Jussi Heino ja Kasper Vuorinen sekä pelaajat molemmista joukkueista. Selostajana ja haastattelijana illan ottelussa on Toni Flink.

  Takaisin