Seuraa meitä somessa:

Viikon ottelu: Ottaako mestarit liigan kärkipaikan vai yllättääkö nousijat?

20.10.2019

Mestaruusliigan ja Ruudun Viikon ottelu pelataan tänään sunnuntaina Sastamalassa, kun hallitseva mestari VaLePa Sastamala Tampere hamuaa nousua liigan kärkipaikalle sarjanousija Karelian Hurmoksen kyläillessä. Lähetys käyntiin kello 16.45 ja ensimmäinen syöttö ilmaan kello 17.

Viikon ottelun henkilökuvassa nähdään maajoukkueestakin tuttu yleispelaaja Niko Suihkonen. Selostajana ja toimittajana Panu Markkanen.

VaLePan on ehtinyt pelaamaan jo kahdeksan liigapeliä voittaen niistä kuusi viimeisintän kauden alettua kahdella tappiolla Hurrikaanille sekä Savo Volleylle.

Hurmos on puolestaan pelannut vasta neljä peliä, joissa se on esiintynyt pääosin erittäin pirteästi. Voitto Tiikerreistä ja piste VaLePalta avausokohtaamisessa ovat tästä oivia näyttöjä.

Joukkueet kohtasivat viikko sitten Joensuussa, jossa Hurmos vei kaksi ensimmäistä erää ja VaLePa kolme viimeistä. Matiss Gabdullines (21) ja Mikko Oivanen (18) olivat tuolloin joukkueiden parhaat pistemiehet.

Hurmoksen kuumimpia nimiä ovat alkukaudesta olleet pistetilaston kymmenentenä oleva hakkuri Matiss Gabdullins ja yleispelaajat Bjaarne Huus sekä Ville Louhela. Peliä on pyörittänyt oivasti Tuomas Karjalainen.

VaLePan tähtisikermästä löytyy puolestaan ”vaatimattomasti” yhdeksän nykyistä tai entistä Suomen maajoukkuemiestä sekä ruotsalaiset tehosepät Erik Sundberg ja David Pettersson. Tilastopuolella Mikko Oivanen on tehnyt 14,0 pinnaa ottelua kohden hakkurina, Mikko Karjarinta on torjuntatilaston kakkosena ja Erik Sundberg ässätilaston kuutosena.

VaLePan otteluennakko

VaLePa Sastamala Tampere - Karelian Hurmos, Ruudun Viikon ottelu, sunnuntai 20.10. kello 16.45

  Takaisin