Seuraa meitä somessa:

Viikon ottelussa maanantaina JIM:llä ja Ruudussa LP Kangasala - LiigaPloki

12.02.2024

Mestaruusliigan ja Ruudun Viikon ottelu on nähtävissä tällä kertaa maanantaina myös JIM:n kautta TV:stä. Ennakkostudio LP Kangasalan ja LiigaPlokin ottelusta käynnistyy jo kello 18 ja itse ottelu 18.30.

Sairasteluista ja loukkaantumisista runsaasti kärsinyt LP Kangasala palaa Suomen Cupin Final4 -viikonlopusta nyt kentille jatkamaan taistelua sijoista 2-5 yhdessä LP Viestin, Puijon ja LP-Vampulan kanssa. LiigaPloki puolestaan janoaa arvokkaita vieraspisteitä sijojen 6-9 taistossa Hämeenlinnan, Arctic Volleyn ja OrPon kanssa. Yksihän tästä joukosta jää ulos pudotuspeleistä ja jatkamaan kauttansa liigakarsinnoissa.

LP Kangasala on ollut kotonaan mainio häviten vain kahdesti, kun taas LiigaPlokin vierassaldo on 4-5.

Tämän vuoden puolella on LP Kangasala voittanut ja hävinnyt tasatahtia (4-3), kun taas LiigaPloki on tehnyt samaa kauden ottelun putkissa (3-4).

Kauden aiemmat kohtaamiset ovat päättyneet kotivoittoihin, lokakuussa 3-2 Kangasalla ja kolme viikkoa sitten 3-1 Pihtiputaalla.

Hakan Can Turan teki perjantain Pölkky-otteluun (LiigaPloki hävisi 1-3) mielenkiintoisen muutoksen, kun vahvaksi hyökkääjäksi profiloitunut Emma Ellis siirtyi hakkuriksi yleispelaajan paikalta.

LP Kangasalan osalta mielenkiinnolla odotetaan ketä pelikunnossa kentälle löytyy. Cupin välierään hakkuri Iina Andrikopoulou jo saatiin hetkeksi kentälle, mutta edelleen Netta Rekola nähtiin pelaamassa pääosin ristipaikalla.

Etukäteen ottelu tarjoaa todella paljon kysymysmerkkejä peluuttamisen suhteen tässä vaiheessa kautta.

Ruudun studiossa asiantuntijoina Toni Flinkin seurana ovat Ronja Heikkiniemi ja Riikka Lehtonen. Puhetta riittää erityisesti aloitussyötöistä, mutta totta kai myös otteluanalyysille sekä monelle muullekin asialle on aikansa. Syöttöpelaamisesta omat ajatuksensa asiantuntijoiden lisäksi kertovat mm. Kangasalan Neea-Maria Joki ja LP Viestin tykkisyöttäjä Kristina Yordanova. Ottelun selostaa Panu Markkanen.

Teksti: Toni Flink

  Takaisin