Seuraa meitä somessa:

Viisieräisten lauantai - Pölkky kesti Puijon paineen, LP Viesti nousi voittoon El Clasicossa

29.10.2022

Lauantain naisten Mestaruusliigan kamppailut olivat molemmat melkoisia jännäreitä. Helsingissä LP Viesti nousi kahden erän takaa 3-2 -voittoon ns El Clasicossa Hämeenlinnan Lentopallokerhoa vastaan ja Pölkky Kuusamo puolestaan sai tehdä täyden iltapuhteen voittonsa eteen vieraillutta Puijo Wolleyta vastaan.

Viisiseräinen mestarien nimiin - Puijo Wolley jatkoi vahvoja otteitaan

Pölkky Kuusamon kotitaika kesti Puijo Wolleyn vahvan pelaamisen ja joukkue taisteli ansaitun 3-2 voiton. Pölkyn pelaamiseen tuli kolmanteen erään notkahdus ja siihen oli hyvinkin osasyynä kova ottelutahti Mestareiden liigan peleineen. Tämä oli Pölkyn kahdeksas peli lokakuulle. Sotiris Gkotsis luotti joukkueensa leveyteen ja peluutti koko arsenaaliaan ottelun puolen välin jälkeen.

Vierailija Puijo Volley tuli vahvasti otteluun ja johti ensimmäistä erää 4-6 ottamalla pisteen torjunnalla. Pekka Seppänen käytti ensimmäisen aikalisän Ciara DeBellin hyökkäyspisteen jälkeen lukemissa 11-9. Pölkyn kahden pisteen etumatka vaihtui pisteen tappioksi ja Sotrisi Gkotsis käytti joukkueensa ensimmäisen aikalisän lukemissa 15-16. Erä päättyi kotijoukkueen syöttövirheellä vieraille 22-25.

Pölkky johti toista erää 18-13, mutta vierasjoukkue tasoitti lukemiin 19-19. Vaihtopallojen jälkeen tilanne oli vielä tasan 20-20. Kotijoukkueen hakkuri Julia Azevedo takoi kolme tärkeää hyökkäyspistettä ja Pölkky vei erää 23-21. Passari Katja Kylmäaho vei kotijoukkueen painopallolla eräpallotilanteeseen. Erä päättyi vierasjoukkueen syöttövirheeseen 25-23.

Kolmas erä oli Pölkyltä illan heikon ja Gkotsis lepuutti aloitusseitsikon pelaajia vaihtamalla kentälle nuoret lupaukset Joanna Kallisen, Oona Rasinperän ja Juulia Jäppisen. Kallinen pysyikin passarin paikalla ottelun loppuun asti. Erä päättyi vierasjoukkueelle tällä kertaa kotijoukkueen syöttövirheellä 17-25.

Ottelun neljäs erä oli jälleen tasaista kamppailua pisteistä. Pölkky oli aikalisällä pisteen tappiolla 18-19. Breana Runnelsin kahdella vahvalla hyökkäyksellä ja Cara McKenzien tappotorjunnalla erä oli tasan 21-21. Tässä vaiheessa kotiyleisökin oli herännyt hurjaan kannustukseen. Hakkuri Azevedo vei Pölkyn 23-22 johtoon, jonka jälkeen Runnels syötti ässän. DeBell päätti hyökkäyksellään erän lukemissa 25-22.

Viides erä oli ottelun kulun mukaisesti tasaista pelaamista. Emilia Kääntä takoi viistohyökkäyksellä vierasjoukkueelle kavennuksen lukemiin 9-8. Seuraava Pölkyn vastaanotto karkasi vastapalloksi ja tilanne oli tasan 9-9. Puijon kolmella peräkkäisellä virheellä Pölkky pääsi 12-9 etumatkalle. Pölkyn syöttövirheellä tuli pisteen kavennus tasaiseen erään. DeBell hyökkäsi kaksi pistettä Pölkylle ja erä päättyi Runnelsin hyökkäyksellä 15-12.

Julia Azevedo, Pölkky:

- Olen tyytyväinen joukkueen panokseen ja omaan peliin. Pidimme fokuksen hyvin pelissä. Sanoin miehelleni että teen tänään 18 pistettä, mutta en tiennyt pisteiden määrää ennen kuin pelin loputtua (18/+10).

Sotiris Gkotsis, Pölkky:

- Tiesimme, että tulee tiukka peli. Puijo on pelannut hyvän kauden. Meille tuli liikaa syöttövirheitä. Onnistuimme saamaan vastustajan hakkurin tehot alas. Käytimme tänään paljon pelaajia kentällä, osin taktisista syitä ja osin pelikuormituksen takia. On ollut paljon pelejä ja matkustamista Europeleissä. Löysimme ratkaisut voittaa neljännen ja viidennen erän. Tänään jokainen pelaaja auttoi joukkuetta.

Ella Autere, Puijo:

- Kiva oli palata Kuusamoon vanhaan kotisaliin, oli hieno tunnelma ja hyvä peli. Kolmannessa erässä saatiin hyvin syötöllä rikki vastustajan vastaanottoa ja se helpotti torjunnassa ja puolustuksessa. Saimme tärkeän pisteen kaivettua mukaan.

Pekka Seppänen, Puijo:

- Hyvä maku jäi pelistä, meidän peruspeli on hyvää. Vähän terävämpiä olisimme voineet olla hyökkäyksissä. Peliin ei ollut erityistä valmistautumista, normaali harjoitusviikko on ollut ja harjoittelimme asioita joissa on vielä parannettavaa. Meillä oli paikkoja lähteä viemään peliä varsinkin toisessa erässä. Ja vähän samanlainen tilanne oli neljännessäkin erässä, jossa meillä oli peli hyvin hanskassa. Pölkky taisteli hienosti ja tuli takaa ohi. Hyydyimme vähän kalkkiivoilla, mutta olihan se vastustajan hyvyyttäkin.

Pölkky Kuusamo - Puijo Wolley 3-2
22–25, 25–23, 17–25, 25–22, 15–12
Koti:Azevedo 18/+10, Runnels 17/+5, McKenzie 15/+7
Vieras:Kääntä 14/+10, Autere 13/+8, Belisario 12/-4

Ässät: 6-5
Syöttövirheet: 21-13
Torjunnat: 8-8
Hyökkäys%: 35-34

Joukkueiden MVP:t
Pölkky Julia Zevedo
Puijo Wolley Ella Autere

PROlibero
Milka Koskenkorva Pölkky

Yleisöä: 355

Ottelutilasto

Kuvat: Jouni Ronkainen

El Clasico oli historiansa veroinen - LP Viesti nousi voittoon

Suomalaisen naislentopallon El Clasicoksi nimetty Hämeenlinnan Lentopallokerhon ja LP Viestin kohtaaminen oli lauantaina Helsingin Pasilassa nimensä veroinen. Lentiskerho näytti kahden erän ajan vievän pelin helpohkosti nimiinsä, mutta niin vain LP Viesti paransi peliään ja nousi voittoon erin 2-3 (25-21, 25-20, 18-25, 20-25, 13-15).

Salolaisten suurimmiksi sankareiksi nousivat ensimmäisen kokonaisen liigapelinsä pelannut 17-vuotias passari Irina Mäkinen ja 21/+18 tehnyt keskipelaaja Jenni Jantunen. Myös 19 pistettä tehnyt Arita Ternava ja 16 kasannut Dagmar Boom nousivat pelin edetessä tärkeiksi pelaajiksi. Libero Netta Laaksosen paluu salolaisten takentälle oli jopa edellämainittuja tärkeämpikin juttu.

Hämeenlinnan yhdysvaltalaiskaksikko Adeola Owokoniran - Jenny Mosser näytti alkuupelistä hoitavan voiton joukkueelle hienolla hyökkäyspelillään. Owokoniranin (24/+7) virhetili alkoi kuitenkin kasvaa liikaa ja salolaiset alkoivat saada otetta Mosserin (24/+13) ilmaviin hyökkäyksiin.

Hakkureille ilta oli melko ankea, molemmat jäivät jopa miinukselle. Helena Elbaekin (9/-1) hyökkäysprosentti jäi 21:een ja Saana Lindgrenin (11-1) 26:een.

Giovanni Torchio, Lentopallokerho:

- Ottelu oli kaksijakoinen. Kaksi ensimmäistä erää pelasimme hyvin varmasti. Tauon jälkeen peliin tuli virheitä ja menetimme pelirytmin. LP Viestin puolustus parani ja he alkoivat hyödyntää meidän virheitä.

- Totta kai harmittaa, ettemme pystyneet pitämään peliämme kasassa ja voitto meni vastustajalle.

- Katseet heti eteenpäin jäi Puijo Wolleyn kohtaamiseen.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

- Syötettiin koko peli riittävän hyvin, kohde (Owokoniran) oli kaikille selvä. Vastaanotto toimi myös riittävän hyvin Netta Laaksosen johdolla, myös Dagmar Boomin vastaanotto parani läpi pelin.

- Kaksi ensimmäistä erää vähän harmittaa, ei oltu niissä riittävän aggressiiviisia. Kolmannessa alettiin puolustamaan ja torjumaan agressiivisemmin.

- Ensimmäisen kerran pystyttiin voittamaan tiukkoja eriä ja neljännessä nousemaan myös tappioltakin voittoon. Tätä ei ole tällä kaudella vielä oikein nähty.

- Netan (Laaksonen) paluu oli tärkeä vastaanottopuolelle. Irina Mäkinen pelasi loistavan pelin passarina, hän pelasi rohekaasti keskeltä ja rakensi paljon yksi vastaan yksi tilanteita. Arita (Ternava) pelasi myös hyvin. Dagmar Boomin pelin paraneminen oli myös voitton osalta tärkeä asia. Jenni Jantunen pelasi uransa parhaan pelin mitä minä ainakaan olen nähnyt.

- Tärkeät kaksi pistettä, yksikin sarjapiste oli jo sellainen neljännen erän jälkeen. Selkeä tasonnosto kaikkiaan.


Hämeenlinna - LP Viesti 2-3

25–21, 25–20, 18–25, 20–25, 13–15
Koti:Owokoniran 24/+7, Mosser 24/+13, Elbaek 9/-1
Vieras:Jantunen 21/+18, Ternava 19/+7, Boom 16/+4

Ässät: 7-11
Syöttövirheet: 11-15
Torjunnat: 14-6
Hyökkäys%: 42-40

Joukkueiden MVP:t
Hämeenlinna Jenny Mosser
LP Viesti Jenni Jantunen

PROlibero
Netta Laaksonen, LP Viesti

Yleisöä: 411

Ottelutilasto

  Takaisin