WoVo ja PuWon liigakarsinnat jatkuivat tiukkana

08.04.2018

WoVo Rovaniemi joutui puristamaan viimeiseen asti ottaakseen 2-1 -johdon naisten liigakarsinnoissa Puijo Wolleyta vastaan. WoVo vei sunnuntaina kolmannen ottelun voiton 3-2.

WoVo Rovaniemi tarttui kaksin käsin ensi kauden liigapaikkaan kiinni 3-2 (24-26, 25-18, 24-26, 25-20, 15-13) voitolla Puijo Wolleysta ensimmäisessä Rovaniemellä pelatussa ottelussa. Tänään yli 500-päinen kotiyleisö pääsee huomenna jännittämään sarjan kat-keamista neljännessä liigakarsinnassa.

Ottelun alku sujui kotijoukkueen osalta vahvasti, sillä se karkasi nopeasti 8-3 johtoon. Vah-va alku suli kuitenkin, kun WoVo päästi vieraat peliin mukaan. Valmentaja Teemu Mäkiky-rö ei ollut kovin tyytyväinen avauserän antiin.

–Lahjoitimme ensimmäisen erän omilla virheillämme vastustajalle, mitään heiltä pois otta-matta, Mäkikyrö kommentoi.

Peli oli melkoista taistelua aina neljänteen erään asti, kunnes WoVo heräsi taistelemaan ja hoiti erän lopulta itselleen. Myös Mäkikyrö näki muutoksen joukkueen otteissa ottelun lop-pua kohden.

–Pystyimme nostamaan tasoa tiukassa paikassa. Aloimme lyömään kovempaa ja nosta-maan itsekin palloja lattiasta, kun aikaisemmin pisteitä annettiin liian helpolla.

Viides erä oli erittäin tasainen, jonka WoVo onnistui kääntämään vielä 12-13 tappiotilan-teesta 15-13 voitoksi tehokolmikon Strickland, Klimova, Rantanen hyökkäyksillä. Joukku-een paras pistenainen ottelussa oli Cassie Strickland 26 pisteellään. Tasaisen iltapuhteen suoritti jälleen Ekaterina Klimova, jonka saldo viisieräisestä oli 20/+16. Yksi illan onnistujis-ta oli kolmannessa erässä kentälle vaihdettu, 18-vuotis syntymäpäiviään viettänyt passari Petra Salmela. Salmela onnistui pelinrakentelussa mainiosti ja tehtaili itsekin mukavat 6/+6 tehot.

Sarja on katkolla huomenna Lapin Urheiluopistolla, kun joukkueet pelaavat neljännen lii-gakarsintaottelun. WoVo johtaa sarjaa otteluvoitoin 2-1 ja liigapaikka irtoaa kolmella voitol-la. Lehtereillä oli tänään upea tunnelma, joten huomiselta on lupa odottaa vieläkin enem-män!

4. liigakarsinta: WoVo – PuWo – Ottelu alkaa ma 9.4. Santasport, Lapin Urheiluopistolla klo 18.30.

WoVo Rovaniemi - Puijo Wolley 3-2
24-26, 25-18, 24-26, 25-20, 15-13
WoVo: Strickland 22/+7, Kilimova 18/+14, Pyhäjärvi 14/+4
Puijo: Määttä 16/+6, Heiskanen 11/+7, Koivusaari 11/+3