Seuraa meitä somessa:

WoVo, LP Viesti ja OrPo keskiviikkovoittoihin

14.10.2020

Naisten Mestaruusliigan keskiviikon täydet pistepotit menivär WoVolle ja OrPolle kotikentällä sekä LP Viestille vieraissa. LP-Vampula ja Hämeenlinnan Lentopallokerho eivät vielä saaneet voittotiliään avatuiksi.

WoVolle makea täysi pistesaalis nuorisokaartin avulla

WoVo otti kauden ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa, kun se kukisti vaiherikkaan ottelun jälkeen vierailleen LP-Vampulan 3-1 (25-19, 15-25, 25-21, 25-20).

Kotijoukkueen kokeneen ryhmän tueksi nousivat ratkaisevasti juuri 17 täyttänyt Oona Viljanen ja 15-vuotias Miia-Maria Mäkikyrö. Passari Iida Paananen etsi luovasti ratkaisijoita koko kaartistaan ja ne myös löysi. Loppua kohden myös pistetilaston kärkinainen Saana Lindgren nousi isoon rooliin.

Vieraiden yksinäiseksi onnistujaksi jäi hyökkäyspelissä Taylor Milton, joka kasasi 28/+20 muun joukkueen yhteissaldon ollessa 35/+8.

LP-Vampula jatkaa vierasreissuaan huomiseksi Kuusamoon Pölkky Kuusamoa vastaan. Joukkueen viimeisin hankinta Deyshia Lofton ei ollut vielä mukana, odottaa karanteenin loppua

Teemu Mäkikyrö, WoVo:

-Molemmilta joukkueilta pari eka erää oli vähän semmoista ja tämmöistä. Ensimmäinen erä ei ollut meiltä hyvä, mutta kaveri oli siinä jäissä. Onneksi saimme pitkällä erätauolla henkeä puhallettua joukkueeseen ja saatiin voitettua muutama pitkä pallo, joiden myötä peli alkoi kääntyä meille. Pieniä nukahduksia siellä vielä välillä tulee, mutta olimme tänään paljon tasaisempi kaveria. Pelirohkeutta ja torjunta-puolustusta pitää vielä saada pikkuisen paremmaksi sunnuntain Kangasala-ottelua ajatellen, ja jos me saadaan hyökkäyspeli sille tasolle, mitä se oli ensimmäisessä kotipelissä, niin silloin pystymme heidätkin haastamaan.

Oona Viljanen, WoVo:

-Kauden ensimmäinen 3 pisteen voitto maistuu hyvälle. Kokosimme itsemme kahden heikomman erän jälkeen hyvin, ja aloimme pelaamaan. Torjunta-puolustuspelaamisemme oli mielestäni kahdessa viimeisessä erässä ja erien lopuissa hyvää. Noudatimme pelitaktiikkaamme ja sillä saatiin voitto tänään.

Darko Dobreskov, LP-Vampula:

-Mielestäni tämä oli parasta, mitä pystymme tällä hetkellä esittämään. Meillä on vielä paljon töitä tehtävänä, jotta pelaisimme sellaista lentopalloa, jota haluaisimme. Ei auta kuin nostaa päät nopeasti ylös ja keskittyä uudelleen, sillä huomenna on jo uusi peli. Taylor Miltonilta oli tänään ensimmäinen kokonainen peli ja odotan, että hän pystyy vielä parempaan kauden edetessä.

Jenni Jantunen, LP-Vampula:

-Toinen erä näytti meiltä jo hieman valoisampaa puolta, mutta kolme muuta erää ei sitten enää lähtenyt. Haemme vielä omaa peliämme ja sitä pelivarmuutta, että saadaan kuusikko toimimaan, kuten pitäisi. Koen, että meidän pitäisi pystyä taistelemaan palloista loppuun asti, eikä jäädä paikoilleen seisomaan.

Parhaat pelaajat
WoVo: Oona Viljanen
LP-Vampula: Taylor Milton

WoVo - LP-Vampula 3-1 (25-19, 15-25, 25-21, 25-20)
WoVo: Viljanen 17/+6,Lindgren 17/+12,Kähkölä 13/+12
LP-Vampula: Milton 28/+20,Riikonen 13/+3,Hämäläinen 9/+1
Ässät 5-4 , syöttövirheet 10-6, torjunnat 13-9, hyökkäys% 39-38, vastaanotto% 46-35

Pistekilpailu:
3 Viljanen WoVo
2 Milton LP-Vampula
1 Polso WoVo

PROlibero
Outi Polso WoVo

Ottelutilasto

Ruutu+ tallenne

LP Viestin kantti kesti Kerhoa paremmin

Hämeenlinnan Lentopallokerho pelasi jo paremmin kuin sarjan ensimmäisissä otteluissa mutta ei pystynyt kampeamaan LP Viestiä nurin. Viestin voitto kirjattiin 1-3 (25-15, 24-26, 19-25 ja 20-25).

Ensimmäisen erän Kerho vei näytöstyyliin ja toinen erä oli tiukka mutta kahta viimeistä hallitsi LP Viesti. Ottelussa nähtiin hyviä palloralleja mutta myös virheitä ja niitä teki Viesti hitusen vähemmän. Ottelun tehokkain pelaaja oli Viestin yleispelaaja Anniek Siebring joka joutui aloitussyötöissä Kerhon pommituksen kohteeksi mutta lyöntivoimaa se ei horjuttanut. Passari Tuchashvili oli jälleen joukkueensa selkäranka ja johti viestiorkesteria taitavasti.

Kerho marssitti nuoren passarin Jenna Ylivainion heti alusta alkaen joukkueensa pelintekijäksi ja hän onnistui tehtävässään loistavasti. Kerhon uusin, keskipelaaja Julia Miniuk pelasi jo kohtuullisen hyvin mutta pallontapoissa loisti Olena Leonenko.

Kerholla tappio oli jo neljäs ja LP Viesti on voittanut neljästä ottelusta kolme.

Libero Lida Markulalle merkittiin vieraiden kokoonpanossa ensimmäinen liigaottelu.

Lentiskerhon päävalmentaja Matteo Pentassuglia:

- Olemme ottaneet monta askelta eteenpäin edellisistä peleistä. Näin kentällä monta hyvää asiaa mutta on silti monta asiaa, joissa tarvitaan töitä. Tärkeintä oli kuitenkin että pidimme ottelun vakaana – ja nimenomaan mentaalisesti. Olen varma, että jos teemme edelleen töitä niin kuin tähän asti niin meistä tulee entistä parempia. Edessä on seuraava ottelu perjantaina ja keskiviikkona – meillä on monta mahdollisuutta näyttää että pystymme kehittymään.

LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen:

- Meiltä aika kaksijakoinen peli. Kahdessa ensimmäisessä erässä oltiin kotijoukkuetta huonompi vaikka toinen voitettiinkin. Kaksi viimeistä erää oli meiltä paljon tasokkaampaa peliä ja ansaittiin voitto. Anniek pelasi koko pelin hyvällä tasolla mutta muutkin pelaajat olivat hyviä ja saatiin laajemmalla rintamalla hyvää tulosta aikaiseksi”.

Kerhon parhaana palkittu Jenna Ylivainio:

- Kaikki oltiin hyvin pelissä mukana ja ei tullut pahoja notkahduksia. Oli hyvä fiilis pelata kentällä. Aluksi minua jännitti mutta aika nopeasti pelini lähti sujumaan kun kaikki kannusti.

LP Viestin parhaana palkittu Anniek Siebring:

- Ottelu oli aika kova. Emme aloittaneet kovin hyvin mutta sen jälkeen taistelimme kovasti. Ja lopussa kamppailimme ja me vaan jatkoimme taistelua. Saimme 3 pistettä joten olen tosi tyytyväinen. Joukkuepeli sujuu aina paremmin ja paremmin koko ajan. Silti meidän pitää vielä oppia vastaamaan helppoihin juttuihin.

Hämeenlinna - LP Viesti 1-3 (25-15, 24-26, 19-25, 20-25)
Hämeenlinna: Leonenko 20/+10,Riikilä 18/+7,Madsen 14/+8
LP Viesti: Siebring 20/+13,Czakan 11/+10,Andrikopou 10/+3
Ässät 7-7, syöttövirheet 11-4, torjunnat 10-9, hyökkäys% 40-35, vastaanotto% 31-29

Pistekilpailu:
3 Siebring LP Viesti
2 Ylivainio Hämeenlinna
1 Tuchashvili LP Viesti

PROlibero
Netta Laaksonen LP Viesti

Ottelutilasto

Ruutu+ tallenne

JymyVolley pisti hanttiin Orivedellä, mutta ei saanut pisteitä

OrPo piti pisteet kotona JymyVolleyn vieraillessa keskiviikkona Orivedellä erin 3-1(25-20, 24-26, 28-26, 25-23) .

Nurmolaisten nuori joukkue ja passari Annina Keinonen järjestivät OrPolle tiukan iltapuhteen. Mitään ei tullut helpolla eikä ilmaiseksi. Yleisö sai seurata jännittävää ottelua.

Riikka Valkonen, JymyVolley:

- Ottelu ehkä ratkesi muutamiin palloihin. Orpolla oli kovuutta ratkaisuissa.

Annukka Paloniemi, OrPo:

- Joukkueella oli kova henki parantaa Kuopion jälkeen. Harjoittelu luo varmuutta.

Kari Raatikainen, JymyVolley:

- Nämä tytöt eivät suostu menemään sen taakse, että nuori porukka. Yritetään kehittää pelaajia. Kovasti tehty töitä. OrPolla oli monipuolisempi hyökkäys. Meillä ajatus vähän karkasi ratkaisuhetkillä. Tämä oli meille hyvä ja kehittävä peli ja toivon, että saadaan tästä mukaan asioita, etenkin nousut erien lopussa.

Sotiris Gkotskis, OrPo:

- JymyVolley pelasi hyvin. Meillä peli meni hiemän ylös ja alas. Isidora Ubavic ei ole vielä aivan valmis, mutta pistesaldo hyvä. Hyvä torjunta. Toisessa erässä tuli turhia virheitä. Nyt pitää levätä ja keskittyä lauantain Viesti-peliin, joka on neljäs peli reilun viikon sisällä. Onnittelut pelaajille voitosta.

Otteluemäntä- ja isäntä Iipu ja Markku palkitsivat joukkueiden parhaina JymyVolleystä Riika Valkosen ja OrPosta Annukka Paloniemen.

OrPo - JymyVolley 3-1 (25-20, 24-26, 28-26, 25-23)
OrPo: Paloniemi 22/+8,Ubavic 18/+13,Holm 16/+6
JymyVolley: Valkonen 22/+9,Niemi 14/+10,Rinta-Ketu 13/+4
Ässät , syöttövirheet, torjunnat, hyökkäys%, vastaanotto%

Pistekilpailu:
3 Paloniemi OrPo
2 Ubavic OrPo
1 Valkonen JymyVolley

PROlibero
Sanna Häkkinen OrPo

Ottelutilasto

Ruutu+ tallenne

Kuvat:
Veli-Jussi Lietsala / OrPo
Veli-Matti Pitkänen / Hämeenlinna
Marko Junttila / WoVo

  Takaisin