Seuraa meitä somessa:

WoVo Rovaniemi otti avausvoittonsa

11.02.2018

Kauden 19:s liigaottelu toi avausvoiton WoVo Rovaniemelle sunnuntaina, kun se kaatoi melkoisessa jännitysnäytelmässä vierailleen LiigaPlokin 3-2. HPK, LP Kangasala ja OrPo olivat muut sunnuntain liigavoittajat.

LP-Vampulan taistelua ei palkittu, pisteet Orpolle

Kärkinelikkoon kuuluva OrPo joutui tekemään kaikkensa saadakseen kolme sarjapistettä mukaansa Huittisista.

Ottelun alku näytti yleisölle mitä on illan koitoksessa tulossa. Jokaisesta pallosta taisteltiin loppuun asti ja pitkiä upeita puolustuksia nähtiin molemmin puolin verkkoa. Erä päättyi vasta jatkopisteillä 24-26.

Toinen erä oli orpolta vahvin esitys ja pisteet sen mukaiset. Kolmannessa Vampula sai oman parhaan pelinsä käyntiin ja yleisö sai nauttia viihdyttävistä kotijoukkueen onnistumisista. Neljäs erä oli tasapäistä taistelua alusta loppuun asti. Erä päättyi vaiherikkaiden tilanteiden päätteeksi kotijoukkueen suureksi harmiksi vieraille 23-25.

Saara Lepistö, OrPo:

- Vaikea matsi ja Vampula pisti kovasti vastaan. Täysi tunnustus heille ja etenkin syöttö oli meille haastava. Omia virheitä on vähennettävä, kun mennään kohti ratkaisuotteluita.

Julia Porsanger, LP-Vampula Huittinen:

- Hyvä matsi meiltä. Parannetaan koko ajan ja kun saatiin palloja ylös niin pystyttiin hyökkäämään laajalla rintamalla. Puolustus oli kauden parasta. Yhteishenkeä haettiin perjantaina ja se näkyi hyvässä hengessä, Peli-ilmeestä oli oikea suunta havaittavissa. Orivedellä oli hyvä taktinen syöttö. mutta pystyttiin siihen hyvin vastaamaan.

Apostiolos Oikonomou, OrPo

- Varsin kovan vastuksen Vampula antoi, onnittelut heille hyvästä pelistä. Onnittelut myös meidän pelaajille voitosta. Meille tärkeät pisteet, vaikka ne olisivat varmasti maistuneet vampulallekin.

Arttu Keränen, LP-Vampula:

- Tänään tehtiin paljon asioita oikein. Hyökkäysvirheisiin kaaduttiin lopulta kuitenkin. Ei ollut voittokaan kaukana, mutta yksi erä kuitenkin jälleen kerran tuli meidän laariin. Sitä huolimatta ei voi olla tyytymätön tämän illan peliin.

LähiTapiolan pisteet
3 Lepistö OrPo
2 Lemos OrPo
1 Porsanger Vampula

LP-Vampula - Oriveden Ponnistus 1-3
24-26, 16-25, 25-15, 23-25
LP-Vampula: Ferr 14/+7,Hujanen 14/+1,Nieminen 10/+8
Oriveden Ponnistus: Lemos 19/+14,Lepistö 15/+10,Kosonen 10/+3
Katsojia: 224

Ottelutilasto

HPK rutisti täyden pistesaaliin Kuusamosta

Pölkky Kuusamo teki sunnuntai-iltana kaikkensa varastaakseen hämeenlinnalaiselta HPK:lta edes pisteen, mutta onnikaan ei suosinut kuusamolaisia nelieräisessä väännössä. Vierasjoukkue HPK oli lopulta paremmin eräpistein 18–25, 25–20, 17–25, 30–32.
Ensimmäinen erä antoi odottaa Pölkyttäriltä totaalista mahalaskua. Erää edettiin tasatahtia aina 7–7-tilanteeseen asti, mutta sen jälkeen kotijoukkue sai tuijotella HPK:n perävaloja. Kuusamolaishakkuri Malina Terrelin syöttöputki erän loppuun oli vain kevyttä tekohengitystä ja kavensi erälukemia HPK:n saadessa ensimmäisen eräpallon pistetilanteessa 14–24. Syy kotijoukkueen vaisuuteen löytyy papereista. – kuusamolaisten vastaanottoprosentti avauserässä oli 29, HPK:n 57.

Pölkky nosti tasoaan tyylikkäästi toiseen erään. Oranssipaitaiset vieraat syyllistyivät muutamaan helppoon virheeseen ja päästivät emännät heti erän alussa viiden pisteen karkumatkalle. Kerho hiipi erän lopussa vielä pisteen päähän, mutta Iida Paanasen syöttövuorolla kotijoukkue säilytti johtoasemansa, ja läpi ottelun kovaa hyökännyt Essi Helminen sai kunnian päättää erän Pölkylle.
Kolmas erä oli jälleen HPK:n näytöstä. Pölkyn vastaanotto-ongelmat jatkuivat, ja vierasjoukkue livahti neljän pisteen karkumatkalle heti ottelun alussa. Helminen jatkoi onnistumisia hyökkäyspäässä, mutta virheiden sävyttämällä pelillä kuusamolaiset eivät päässeet hämeenlinnalaisten kantaan.

Neljännen erän alkajaisiksi Pölkky Kuusamon vaihtopenkin päässä nähtiin ja kuultiin erittäin ärtynyt päävalmentaja Tuomas Alatalo. Kovemmilla äänenpainoilla ryyditetty aikalisä teki tehtävänsä, kuusamolaiset kirivät taistelupalloin HPK:n kolmen pisteen etumatkan kiinni ja alkoivat haastaa sarjakärkeä tosissaan. HPK sortui muutamaan helppoon virheeseen ja kotijoukkue osoitti Helmisen ja Paanasen johdolla hurjaa taistelutahtoa vieden erän jo eräpallotilanteeseen. Vieraat eivät kuitenkaan suostuneet luovuttamaan edes parin pisteen takaa-ajoasemassa, ja kun ratkaisun avaimet eivät kuusamolaisille kelvanneet niin HPK nappasi erän ja koko ottelun itselleen.

Suvi Kokkonen, HPK:

-Jännä ottelu, tiedettiin että tulee tiukka peli. Joka erässä piti ottaa kaikki pisteet mitä mahdollista. Tottakai tuossa lopussa itseäkin jännitti viimeiset pallot. Omaan peliini olen ihan tyytyväinen, tuossa oli itsellä hieman vaikeampi hetki, niin tänään tulin paremmin peliin.

Mara Green, Pölkky Kuusamo:

-Jännittävä peli, molemmat joukkueet taistelivat kovaa loppuun asti. Viimeinen erä oli kovaa taistelua joka pallosta. HPK oli tasainen tänään ja he pelasivat hyvin. Me teimme muutaman pahan virheen ratkaiseville hetkille. Omaa peliä on vaikea analysoida tappion jälkeen. Yritän vain parantaa peliä joka osa-alueella, että saamme voiton seuraavasta pelistä.

Luca Chiappini, HPK:

-En ole yllättynyt, että peli oli kova. Peli oli tärkeä ja saimme kolme pistettä täältä, joten olen iloinen. Olen tyytyväinen kaikki pelaajiin, sillä jokainen kentälle tullut pelaaja paransi peliä. Se on tärkeää tämän kaltaisissa peleissä.

Tuomas Alatalo, Pölkky Kuusamo:

-HPK oli syöttö-vastaanotossa hieman meitä edellä ja varsinkin oikeilla hetkillä. Karvas tappio, mutta toisaalta nostimme tasollisesti peliä kahdesta viime ottelusta, olimme pelissä sisällä eri tavalla. Lisäksi esimerkiksi HPK:ta vastaan pelattuun cup-finaaliin verrattuna nostimme tasoa, jos jotain positiivista tämän harmituksen keskellä koittaa löytää. Nämä ovat joukkueelle ja varsinkin nuorille pelaajille hyviä kasvun paikkoja, ei tämän kaltaisia painetilanteita pysty harjoituksiin rakentamaan.

LähiTapiolan pisteet
3 Kokkonen HPK
2 Helminen Pölkky
1 Collins HPK

Pölkky Kuusamo - HPK 1-3
18-25, 25-20, 17-25, 30-32
Pölkky Kuusamo: Helminen 20/+7,Terrell 16/+5,Prokopenko 14/+9
HPK: Kokkonen 20/+11,Öhman 15/+9,Madsen 11/+10
Katsojia: 437

Ottelutilasto

LP Kangasala - Nurmon Jymy

Vaikean alkukauden pelannut LP Kangasala on löytänyt valmentajanvaihdoksen ja pelaajamuutoksien myötä hyvän pelivireen ajatellen kevään pudotuspelejä. Tänään sen sai kokea LP:n kanssa kuutossijasta kovaa kamppailua käyvä Nurmon Jymy joka ei saanut pisteitä tuliaisiksi pohjanmaalle.

Ottelun avauserä alkoi tasaisesti mutta erän edetessä kovasta keskipelistä aiemmin tunnettu Kangasala ratkaisi erän tällä kertaa erityisesti laidasta hyökkäämällä lähinnä Liisa Hurskaisen ja Danielle Brisebois'n johdolla. Toinen erä olikin lähinnä Brisebois'n ja mestarillisesti peliä pyörittäneen passari Mita Uiaton näytöstä ja Jymy oli siinä täysin vastaantulija. Kolmanteen erään vieraiden päävalmentaja Kari Tuomela sai joukkueensa taisteluun, joka näkyi varsinkin erinomaisena puolustuspelinä ja Jymy veikin erän nimiinsä.

Neljäskin erä alkoi tasaisesti, mutta juuri ennen teknistä aikalisää lievästi loukkaantuneen ja pelin vaihtopenkillä seuranneen Oni Lattinin tänään hyvin paikannut keskipelaaja Taija Tikka syötteli omalla vuorollaan pienen piste-eron joka kesti erän loppuun saakka ja kotijoukkue vei tärkeät pisteet erin 3-1.

Karoliina Friberg, Jymy :

- Kolme erää taisteltiin hyvin, toinen erä oli huono ja eikä saatu oikein konetta siinä käyntiin lainkaan.

Mita Uiato, LP:

- Kolme hyvää erää, tänään sai liikkua aika paljon ja hakea palloja. Taijan (Tikka) pelaaminen ei ollut ongelma, meillä on kolme erittäin hyvää keskaria, joiden kanssa on hyvä pelata.

Kari Tuomela, Jymy:

- Kangasalan passari oli tänään erinomainen, todella monipuolinen. Pudotuspelejä ajatellen sarja on tosi mielenkiintoinen, ja kuka tahansa vieraissakin aloittava joukkue on valmiina haastamaan ja yllättämään.

Kai Stenius, LP:

- Peli ei ollut ihan niin hyvää kun tavoiteltiin, mutta tärkeintä on voittaa ja saada pisteet. On mielenkiintoinen kevät edessä, mikään ei tässä sarjassa ole varmaa.

LähiTapiolan pisteet
3 Brisebois LP
2 Uiato LP
1 Friberg Jymy

LP Kangasala - Nurmon Jymy 3-1
25-21, 25-13, 21-25, 25-22
LP Kangasala: /+, /+, /+
Nurmon Jymy: /+, /+, /+

Ottelutilasto

WoVo jaksoi uskoa loppuun asti - avausvoitto

Woman Volleyn parantuneet otteet johtivat sunnuntaina kauden avausvoittoon. WoVo hankkiutui jo 2-0 -johtoon LiigaPlokia vastaan, mutta vieraat veivät pelin viidenteen erään. Sen WoVo kuittasi jatkopalloilla 16-14 ja nousi samalla viiden pisteen päähän pudotuspelipaikasta ja liigakarsintojen välttämisestä. WoVo kohtaakin juuri viiden pisteen päässä olevan LP-Vampulan ensi sunnuntaina ja siitä seuraavana sunnuntaina uudelleen.

Roosa Rautio, WoVo:

- Aika sanaton fiilis. Olen todella ylpeä joukkueesta! Ei ole oikein muuta sanottavaa.

Teemu Mäkikyrö, WoVo:

- Oli odotettavissa, että tuon tasoinen vastustaja pystyy parantamaan kahden floppierän jälkeen. Odotettiin kovinta erää kolmanteen ja se myös saatiin. Jäätiin hieman telineisiin ja unohtui oma tekeminen. Alettiin ehkä odottelemaan, tulisiko se voitto "ok-pelillä", mutta ei lentopallo-ottelua voiteta varmistelemalla. Hieno nousu viidenteen erään. Heti ensimmäi-sestä pallosta huomasi, että tytöillä on voiton kiilto silmissä.

Nette Tuominen, LiigaPloki:

- Aloitettiin pelaamaan kahden erän jälkeen. Ei ollut LiigaPloki kyllä kentällä niissä ensim-mäisissä erissä. Ei voi muuta kuin katsoa peiliin ja syyttää omaa asennetta ja peli-ilmettä. 2-2 kun on tilanne, niin mitä vain voi tapahtua, mutta WoVo pelasi tosi vahvan viidennen erän.

Jukka Koskinen, LiigaPloki:

- Tässä sarjassa on pari hallia, jossa ei osata pelata. Toinen on Nurmossa ja toinen täällä. Kaksi ensimmäistä erää oli meiltä todella ala-arvoista. Meidän syöttö ja vastaanotto oli luo-katonta, ja WoVo pelasi pirteästi ne erät. Onnittelut WoVolle voitosta.

Parhaat pelaajat
WoVo: Roosa Rautio
LiigaPloki: Nette Tuominen

LähiTapiolan pisteet
3 Rautio WoVo
2 Rantanen WoVo
1 Tuominen LiigaPloki

WoVo Rovaniemi - LiigaPloki 3-2
25-19, 25-23, 14-25, 17-25, 16-14
WoVo Rovaniemi: Rantanen 17/+1,Sullivan 16/+13,Pyhäjärvi 16/+5
LiigaPloki: Hardy 17/+13,Tuominen 17/+9,Reid 17/+6

Ottelutilasto

Kuvat:
Antti Kaskinen / LP-Vampula
Jouni Ronkainen / Pölkky
Pertti Flinck / LP Kangasala

  Takaisin