Seuraa meitä somessa:

WoVo solmi uusia pelaajasopimuksia – yhdeksän sopimusta kasassa

17.05.2019

WoVo Rovaniemen liigajoukkueen rakennus tulevalle kaudelle on hyvällä mallilla. Seura on solminut peräti yhdeksän pelaajasopimusta tähän mennessä, joista viisi on viime kaudelta tuttua pelaajaa ja neljä pelaajaa liittyy uutena joukkueen vahvuuteen.

Viime kauden joukkueesta jatkosopimukset seuran kanssa ovat tehneet Petra Salmela, Alisa Laine, Aliisa Kähkölä, Jenelle Jordan sekä kehityspelaajana mukana ollut Janette Niemelä. Uusina kasvoina joukkueeseen liittyvät Saana Lindgren LP Viestistä, Anni Karjalainen Kuusamon Pallo-Karhuista sekä ulkomaalaisvahvistukset Taylor Slover ja Ruta Linde.

Woman Volleyn valmennuspäällikkö Teemu Mäkikyrö on tyytyväinen, kuinka nopeasti joukkue on lähtenyt edelliskauden jälkeen rakentumaan.

–Kysyntää on ollut meidän suuntaan enemmän mitä moneen vuoteen, vaikka edelliskaudet ovat olleet tuloksellisesti heikkoja. Olemme valinneet tietyn linjan pelaajahankinnoissa ja se näyttää alkavan tuottaa tulosta hiljalleen, Mäkikyrö kertoo.

Viime kaudelta tuttujen pelaajien jatko ilahduttaa seuraa, erityisesti keskitorjuja Jenelle Jordanin, joka osoitti jo viime kaudella kuuluvansa koko liigan eliittiin omalla pelipaikallaan. Keskitorjujaosastoa vahvistamaan tullut Anni Karjalainen, 19, pääsi viime kaudella debytoimaan Mestaruusliigassa Pölkky Kuusamon riveissä ja häneltä odotetaan kehitysaskelia myös tulevalla kaudella.

Karjalaisen tapaan 19-vuotias Saana Lindgren saapuu Rovaniemelle Suomen mestaruuden voittaneesta LP Viestistä. Lindgren on ollut LP Viestin mukana kolme edellistä kautta, voittaen kaksi Suomen mestaruutta ja yhden hopean. Todellinen läpimurto on kuitenkin vielä tekemättä ja siihen hänellä on hyvät mahdollisuudet WoVo Rovaniemen uutena hakkurina.

Passariosastolle Petra Salmela saa tulevalla kaudella aisaparikseen 18-vuotiaan latvialaisen Ruta Linden. Nuorten maajoukkuetta edustanut Linde nähtiin pariin otteeseen jo kevätkaudella WoVon harjoituksissa, kun passari kävi Rovaniemellä pääsykokeissa. Linden otteet herättivät jo silloin valmennusjohdon mielenkiinnon ja opiskelupaikan varmistuttua Linden hankkiminen joukkueeseen osoittautui varsin helpoksi. Viime kaudella Linde edusti Latvian pääsarjassa pelaavaa Zeltaleja/MSG:tä, joka sijoittui kauden päätteeksi hopealle.

Uutena yleispelaajana joukkueeseen liittyy yhdysvaltalainen Taylor Slover. Fresno Staten yliopistossa Kaliforniassa viime vuodet pelanneella Sloverilla edessään on ensimmäinen kausi ammattilaiskentillä. Mäkikyrö kuvailee Sloveria monipuoliseksi pelaajaksi, jolla on laadukas vastaanotto ja hyvä hyökkäys.

Mäkikyrön mukaan joukkueeseen ei enää ulkomaalaisia tule, vaan lisävahvistukset hankitaan kotimaisista pelaajista. Tällä hetkellä sopimusneuvotteluja käydään neljän kotimaisen yleispelaajan sekä yhden liberon kanssa. Heidän sopimuksensa ratkeavat lähiaikoina terveystilanteiden ja opiskelupaikkojen selvittyä.

Sopimuspelaajat 17.5.2019

Aliisa Kähkölä, keskitorjuja
Alisa Laine, yleispelaaja
Anni Karjalainen, keskitorjuja
Janette Niemelä, libero
Jenelle Jordan, keskitorjuja
Petra Salmela, passari
Ruta Linde, passari
Saana Lindgren, hakkuri
Taylor Slover, yleispelaaja

  Takaisin