WoVo voitti helposti - JymyVolley pitkän kaavan mukaan

12.01.2020

Naisten Mestaruusliigan sunnuntain voittajia olivat JymyVolley ja WoVo, molemmat kotikentillään. WoVon voitti tuli suoraan kolmessa erässä, kun taas Nurmossa pelattiin pisimmän kaavan mukaan.

JymyVolleyn pisteputki venyi jo viiteen otteluun

Nurmon JymyVolleyn vuodenvaihde on sujunut varsin aurinkoisissa merkeissä. Tällä kertaa joukkueen vireen sai kokea Oriveden Ponnistus, joka taistelee runkosarjassa samoista sijoista. Lähes kolmen tunnin taistelu päättyi lopulta 447 katsojan riemuksi kotijoukkueen voittoon erin 3-2 (25-15, 20-25, 34-32, 17-25, 15-13)

Ottelun avauserä oli selkeää kotijoukkueen hallintaa ja erityisesti Maddie Haggertyn moukaroinnit erottuivat edukseen. Maddie pelasi nyt Nurmossa kolmannen pelinsä ja tulos paranee tasaiseen tahtiin. Tänään saaliina kentän kovimmat pisteet 28/+9.
Ottelun toisen erän kääntyessä vieraiden voitoksi, oli kolmannessa taas JymyVolleyn vuoro – ja millä tavalla! Kotijoukkue johti jo luvuin 24-17, jonka jälkeen nähtiin varsinainen ”oriveteläinen nousu”. Lopulta 15. eräpallo toi ratkaisun ja kotijoukkue varmisti ensimmäisen sarjapisteensä jatkopalloilla lukemin 34-32.

Neljännessä erässä oli jälleen OrPon vuoro ja viideskin oli jo menossa vieraille, kunnes 10-13 tilanteessa JymyVolley teki syöttövaihdon ja Anni Toivonen syötti viisi ratkaisevaa pistettä.

Kotijoukkueen tehokkaimmat pelaajat olivat Haggertyn lisäksi Perry Ramsey (15/+0) ja Kaisa Nyman (12/+9). Anniina Keinonen sai pyttyraadilta ansaitsemansa palkinnon passipelistään ja taistelutahdostaan, joka ilmeni useina huikeina puolustuksina.
Orpon parhaat olivat tänään joukkueen kapteeni Saara Holm (23/+13), joka piti joukkuettaan pystyssä ja Netta Rekola (16/+12), joka näytti, että nuoremmissakin kotimaisissa keskipelaajissa on potkua.

Anniina Keinonen

- Hienoa, että viimein voitettiin viiden erän peli. Tiukkaa oli ja valehtelisin, jos väittäisin, ettei vähän pohkeissa tunnu tällaisen viikon päätteeksi.

Saara Holm

- Tasainen oli peli ja harmittamaan jäi pelin viimeinen erä. Omaan peliin olen suht tyytyväinen, mutta tiukoissa paikoissa pitää pystyä vielä virheettömämpään peliin.

Sotiris Gkotsis

- Nuoret kotimaiset pelaajamme pelasivat erittäin hyvin, mutta muilta odotan parempaa. Taisteluilme oli joukkueella hyvä ja kolmannen erän nousu oli hieno esitys.

Kari Tuomela

- Takana on hyvä viikko. Me haluamme mitalipeleihin ja suunta joukkueella on oikea. Peli oli ajoittain aaltoliikettä, mutta voitto oli hieno päätös viikolla. Maddie parantaa peliään koko ajan, hänellä on hyvä kosketus palloon ja vahva iskulyönti. Laura Penttilä on myös ottanut hienosti paikkansa ja Anni Toivosen hienot syötöt nostivat meidät ratkaisuerässä voittoon.

WoVo jätti Puijo-Wolleyn erävoitoitta

WoVo nappasi arvokkaan 3-0 (25-20, 25-21, 25-18) -voiton pykälää alempana majailevasta Puijo Wolleysta. Ottelusta povattiin ennakkoon tasaista, mutta itse ottelussa ei kuopiolaisille juurikaan saumaa jätetty. Aika ajoin joukkueet pelasivat pitkiäkin palloralleja ja pisteistä taisteltiin viimeiseen henkäisyyn asti, mutta kotijoukkue oli henkisesti vahvempi ja sai lisäbuustia mm. näiden pallojen voitoista.

Molemmat joukkueet saavat huilia ensi viikon Suomen Cupin finaalitapahtumasta johtuen, joten Puijo Wolleyn seuraava ottelu on maanantaina 20. tammikuuta, kun se saa kotisalissaan vastaan Kuortaneen Urheiluopiston. WoVo pelaa viittä päivää myöhemmin, kun se pelaa kotonaan Hämeenlinnan Lentopallokerhoa vastaan.

Viivi Pyhäjärvi, WoVo:

-Voitto maistuu todella hyvältä. Pelasimme joukkueena hyvin yhteen ja olimme henkisesti kovempia, kuten Janicakin totesi. Osasimme pelata myös johtoasemassa, emmekä antaneet vastustajan tulla liian lähelle.

Janica Helenius, PuWo:

-Sanoisin, että hävittiin tänään henkisellä puolella. Emme pystyneet olemaan tänään yhtä kovia kuin WoVo, sillä tämän piti olla tasainen ottelu, mutta WoVo sai 3-0 voiton aika helposti. Se kertoo siitä, ettemme olleet valmiita tähän peliin.

-Itselleni oli mukava palata tänne pitkästä aikaa. Yleensä tämä on paha paikka vastustajille, kuten tänäänkin, mutta henkilökohtaisesti pidän tästä hallista ja tunnelmasta, joten oli kivaa päästä pelaamaan täällä.

Tuomas Alatalo, WoVo:

-Mukava voitto. Syksyllä pääsinkin sen sanomaan, mutta sanon uudestaan, että tämä on se paras palkinto pelaajille tehdystä työstä. Meillä on ollut ongelmana epätasaisuus, mutta tänään oli ehkä se kauden ehjin peli tähän asti. Peli oli alusta loppuun saakka meidän kontrollissa.

Jukka Lehtonen, PuWo:

-Emme olleet tänään valmiita tappelemaan. Torjunta-puolustus oli heikoin osa-alue meillä tänään. Myös passarikaksikolla oli hieman hakemista ja vaikeuksia pysyä pelisuunnitelmassa. Hyökkäyspaikkoja tuli meille paljon, mutta löimme ne useimmiten torjuntaan, joten se jättää ison loven vastustajaan nähden.

-Onnistujiakin löytyi aika ajoittain, mutta kaikki pitäisi saada onnistumaan yhtä aikaa, ja siinä ei tänään onnistuttu.