Seuraa meitä somessa:

WoVon joukkue on kasassa – kaksi amerikkalaisvahvistusta riveihin

30.07.2018

WoVo Rovaniemen joukkue tulevan kauden Mestaruusliigaan on valmis kahden ulkomaalaisvahvistuksen myötä. Amerikkalaiset Makena Schoene ja Jenelle Jordan ovat viimeiset lenkit rovaniemeläisjoukkueessa.

Yleispelaajan ja hakkurin paikalla viihtyvä Schoene saapuu Rovaniemelle Tshekin pääsarjaseura Volejbal Přerovista. 187-senttinen iskijä oli viime kaudella joukkueensa toiseksi paras pisteentekijä 293 pisteellään. Draken yliopiston käyneellä Schoenella on nyt edes-sään toinen ammattilaiskausi. WoVon valmennusjohto odottaa 23-vuotiaan pelaajan nousevan Rovaniemellä johtavan pallontappajan asemaan. Schoene on tehokas hyökkäämään ja taitaa myös torjumisen laidasta.

Jenelle Jordan tulee puolestaan vahvistamaan WoVon keskitorjujaosastoa. 23-vuotias ja 187-senttinen Jordan siirtyy Rovaniemelle kalifornialaisesta yliopistojoukkue Cal Bearsista. Kovasta urheiluperheestä tuleva keskari edusti viime kesänä Yhdysvaltoja kesäuniversiadeissa Taipeissa. Jordanin isä, Darin, on entinen NFL-pelaaja, joka on voittanut kertaalleen urallaan amerikkalaisen jalkapallon Super Bowlin vuonna 1995.

Kokonaisvaltaiseksi pelaajaksi kuvailtu Jordan pystyy sekä torjumaan että hyökkäämään laadukkaasti. Yhdessä Ekaterina Klimovan kanssa kaksikko muodostaa vahvan keskiosaston WoVon ryhmitykseen.

Vahvistusten myötä joukkue on kasassa ja se pääsee aloittamaan joukkueharjoitukset yh-dessä. Ulkomaalaispelaajat saapuvat Rovaniemelle elokuun puolivälissä, jolloin koko ryhmä on koossa. WoVon päävalmentaja Juha Keihäskoski on tyytyväinen tälle kaudelle rakennettuun joukkueeseen.

–Meillä on nyt nuoruutta ja kokemusta sopivassa suhteessa. Suurella mielenkiinnolla ja odottavaisena lähdemme nyt valmistautumaan kohti syyskuun lopussa alkavaa sarjaa, Keihäskoski kertoo.

WoVo Rovaniemen pelaajat kaudella 2018-2019:
Janica Helenius, yleispelaaja
Alisa Hirvonen, yleispelaaja
Eevi Häyrynen, passari
Jenelle Jordan (USA), keskitorjuja
Ekaterina Klimova (RUS), keskitorjuja
Aliisa Kähkölä, keskitorjuja (kehityspelaaja)
Alisa Laine, yleispelaaja (kehityspelaaja)
Martta Lemola, yleispelaaja
Heini Nousiainen, yleispelaaja
Outi Polso, libero
Petra Salmela, passari
Makena Schoene (USA), hakkuri

  Takaisin