Seuraa meitä somessa:

Zhbankov palaa Loimuun - Pyhäjärvi jatkaa, Salminen uutena

17.05.2023

Raision Loimulla on koossa nyt seitsemän pelaajasopimusta, kun aiemmin julkaistujen neljän oman juniorikoulun kautta Mestaruusliigaan nousseen jatkavan pelaajan rinnalle oranssipaitoihin ovat liittyneet jatkosopimuksen tehnyt passari Janne Pyhäjärvi (186 cm, 22-v.) sekä omista kasvateista Loimuun palaava keskipelaaja Aleksei Zhbankov (206 cm, 19-v.) sekä nuorten maajoukkueesta ja Kuortaneelta Mestaruusliigaan ponnistava yleispelaaja Samuel Salminen (193 cm, 17-v.).

Toisen polven Mestaruusliiga-pelaaja Zhbankov debytoi Mestaruusliigassa syksyllä 2020 edustaen sen kauden ajan kasvattajaseuraansa. Sen jälkeen hän teki sopimuksen Savo Volleyhin, jossa vierähti kaksi viimeisintä kautta, joiden aikana palkintokaappiinkin tuli vähän täytettä. Loimun kanssa solmittu sopimus on kaksivuotinen, mutta siinä on mahdollisuus siirtyä ulkomaille kaudeksi 2024-2025.

- Mahtavaa tulla Loimuun takaisin parin vuoden tauon jälkeen. Itse kun olen Raisiosta kotoisin, niin merkitsee paljon pelata taas Loimun väreissä. Odotan innolla, kun pääsen treenaaman uusien, ja osin myös vanhojen, joukkuekavereiden kanssa, kommentoi Aleksei.

Viime kausi jäi Zhbankovilta kesken nilkkaoperaation vuoksi, mutta kuntouttaminen on edennyt hyvin ja Aleksei saatetaan nähdä tositoimissa jopa vielä kuluvan kesän aikana. Aiemmin ikäkausimaajoukkueiden vakikalustoon ja kapteenistoon kuulunut Zhbankov on lähellä murtautumista miesten maajoukkueeseen.

- Maajoukkue on kesällä vielä suunnitelmissa, jos kaikki menee tehdyn suunnitelman mukaan. Kuukauden päästä pitäisi pystyä jo hyppimään täysillä, jatkoi Loimun junnujen kauden päätöstilaisuuteen valmistautunut
Loimu-kasvatti.

Loimun juniorikoulu saa jälleen syksyllä uuden sulan hattuun liigapelaajien kehittämisessä, kun yleispelaaja Samuel Salminen debytoi kotimaan pääsarjassa. Salmisen sopimus on 2 + 1 vuotinen. Mynämäeltä kotoisin oleva nuorten maajoukkueen vakiokalustoon kuuluva Salminen on pelannut Loimun lisäksi juniorisarjoja myös Salon Viestin ja Nurmon Jymyn riveissä. Nuorten maajoukkueen valmennuskeskuksesta Kuortaneelta takaisin kotikonnuille muuttava Salminen toimi Georgiassa U18 EM-kisoissa Suomen maajoukkueen kapteenina. Kesäisin Salmisen ohjelmaan on kuulunut myös beach volley, jossa on kertynyt palkintokaappiin neljä nuorten Suomen mestaruutta.

- Kolmen Kuortaneella vietetyn vuoden jälkeen on mukava palata kotikulmille ja painaa duunia kasvattiseurassa, kommentoi Salminen innokkaana.

Viime kaudelta tutuista pelaajista Loimussa jatkaa aiemmin julkaistujen neljän pelaajan lisäksi myös passari Janne Pyhäjärvi. Rovaniemellä lentopallo-oppinsa saanut pelinrakentaja saapui viime kaudeksi Raisioon Oulun Ettasta ja sopi nyt viime kauden sopimuksessa olleen optiokauden käytöstä. Päättyneellä kaudella Pyhäjärvi jäi erinomaisen kauden pelanneen Tomi Saarisen varjoon, mutta täytti oman roolinsa pyyteettömästi niin harjoituksissa kuin peleissä taktisten syöttövaihtojen muodossa.

- Olen todella tyytyväinen kotimaisista pelaajasopimuksista. Tietenkin myös paikallisuus, Samuelin ja Aleksein osalta, on Loimun kannalta merkittävä asia. Janne tuo jatkuvuutta passariosastoon. Innolla odotan yhteistyötä pelaajakolmikon kanssa, kommentoi Loimun päävalmentaja Kari Raatikainen.

  Takaisin