Seuraa meitä somessa:

Ziga Copi VaLePan fysioterapeutiksi ja kakkosvalmentajaksi

07.08.2022

Slovenialainen Ziga Copi tulee VaLePan hallitsevan mestarijoukkueen fysioterapeutiksi ja kakkosvalmentajaksi.

Kauden jälkeen VaLePan fysiikkavalmentaja Jaro Nieminen teki sopimuksen Italian A2:ssa pelaavan käsipallojoukkue Polisportiva Ogan Pescaran kanssa. Uuden fysiikkavalmentajan löytämiseksi avuksi tuli VaLePan slovenialainen ex-valmentaja Radovan Gacic. Hän suositteli 25-vuotiasta maanmiestään Ziga Copia Niemisen työn jatkajaksi. Copi on toiminut kolme viimeistä kautta Itävallan lentopallomaajoukkueen fysioterapeuttina. Hän on pelannut lentopalloa Slovenian pääsarjassa ja lentopallotaustansa vuoksi hän tulee myös joukkueen valmentajaksi Janne Kangaskokon rinnalle.

- Uusi kasvo joukkueen staffiin. Ziga tulee jatkamaan Jaro Niemisen jalanjäljissä joukkueen fysioterapeutin tointa. Haluamme jatkaa hyväksi todettuja metodeja joukkueen huollossa ja toiveena on, että Zigan myötä homma kehittyisi ennestään. Ziga toimii myös apuvalmentajana, joten teemme varmasti päivittäin tiivistä yhteistyötä hänen kanssaan. Oma pelaajatausta antaa varmasti eväitä myös valmennuspuolelle.

Copi on päättänyt lopettaa pelaajauransa ja keskittyä fysioterapeutin rooliin. Hän on toiminut kolme viimeistä kautta Itävallan lentopallomaajoukkueen fysioterapeuttina.

- Odotan innolla tätä mahdollisuutta työskennellä fysioterapeuttina ja apuvalmentajana VaLePan kaltaisessa mahtavassa seurassa. Olin lentopalloilija pitkään. Pelasin Slovenian ensimmäisessä liigassa jo viime kaudella, mutta tämä on hyvä mahdollisuus ottaa seuraava askel. Tulevalla kaudella pyrin auttamaan pelaajia niin paljon kuin pystyn niin fyysikassa kuin lajissakin. Tavoitteena on saada mahdollisimman vähän loukkaantumisia ennaltaehkäisevällä harjoittelulla ja hyvällä pelaajan fyysisen kunnon hallinnalla. Olen saanut työskennellä hyvien valmentajien kanssa ja oppinut sieltä paljon. Uskon, että voin olla avuksi päävalmentajalle valmennuksessa.

  Takaisin