VaLePa - Raision Loimu

27.09.2017

Kokeneet liigajyrät kohtaavat keskiviikkona

VaLePa aloittaa 29. kautensa ja on saavuttanut 3 kultaa, 2 hopeaa ja 4 pronssia. Hieno saavutus, mutta Raision Loimu pistää vielä paremmaksi, 41. kausi 6 kultaa, 2 hopeaa ja 7 pronssia. Joukkueiden kohtaamiset ovat aina olleet jännittäviä ja tiukoissakin tilanteissa hyvähenkisiä kohtaamisia.

Ville Sorvoja on uusi tuttavuus pukkipaidoissa, mutta liigaympyröissä jo kokenut peluri. Ensimmäisessä kotipelissä Ville kunnostautui syöttönurkkauksessa ja ratkaisi ensimmäisen erän lopun VaLePalle. Erik Sundberg ja Markus Kaurto pelasivat kelpo pelin, vaikka ensiesiintymisen jännitys näkyikin vielä ylimääräisinä virheinä. Jacob Guymerin leijahypäri on liigan pahimpia ja mies on muutenkin hyvässä vedossa. Jännittää kovin, joko Niko Suihkonen ja Rami Rekomaa saavat ensimmäisen tukanmenetyspisteensä liigassa

Loimu on kokenut ison muodonmuutoksen kesän aikana. Loimun kasvatti, maajoukkueen portteja kolkutellut keskitorjuja Tuomas Koppanen on palannut kasvattajaseuraansa. Loimun kannalta iloinen uutinen on ikiloimulaisen Ossi Rumpusen ottelukohtainen sopimus. Jo Ossin isä Kai oli aikoinaan Loimun kantavia voimia sekä Ossin isoveli Tomi. Surinamilainen hakkuri Gino Naarden on aiemmin ollut nostamassa Särkät Volleyta liigaan ja sen jälkeen hän on pelannut Hollannissa ja Turkissa. Passarin paikasta kilpailua käyvät jenkki Scott Fifer ja nuori lahjakas 18-vuotias Tomi Saarinen. Yleispelaaja Janne Marttila saattaa tällä kaudella hyvinkin nousta maajoukkuetasoiseksi yleispelaajaksi. Ville Sihvosesta on kehittynyt kelpo libero. Loimun uusi valmentaja on belgialainen Christophe Achten. Achten on syntynyt legendaarisessa lentopallokaupunki Maaseikissa ja siellä myös pelannutkin. Valmentajaurallaan hän on ollut mm. Belgian maajoukkueen kakkosvalmentaja. Valmentaja haluaa panostaa puolustuspelaamiseen. Mielenkiintoista nähdä, miten Achtenin opit näkyvät Loimun pelaamisessa.

VaLePa – Raision Loimu Vexve Areena 27.9. klo 18.30. Otteluisäntänä IdeaXi

Ottelu on nähtävissä Ruutu -palvelussa http://www.ruutu.fi/stream/3094534