ETTA ja Sampo Volley täydensivät Suomen Cupin Final4:in

13.12.2017

ETTA ja Sampo Volley lunastivat keskiviikkona VaLePan ja Hurrikaanin seuraksi paikan Turussa 5.-7.1. pelattavaan Suomen Cupin Final4 -turnaukseen.

Cupin välieräparit arvotaan torstaina ja se on nähtävissä suorana lähetyksenä Volleryball Team Finland FB-sivuilla (https://www.facebook.com/volleyballteamfinland/).

ETTA ensimmäistä kertaa cupvälieriin

Lentopalloseura ETTA ja Team Lakkapää Rovaniemeltä kohtasivat Suomen Cupin ratkaisevassa toisessa puolivälieräottelussa. Ensimmäisessä osassa Rovaniemellä voiton vei Team Lakkapää 3-2- lukemin. Tänään kuitenkin tehtiin seurahistoriaa ja Etta matkaa finaaliturnaukseen! Lakkapää kaatui neljässä erässä 3-1-lukemin (24-26, 28-26, 25-22, 25-23).

Ottelun alkoi kotijoukkueen komennossa etenkin vahvan torjuntapelin siivittämänä. Lakkapää kuitenkin tuli rinnalle ja käänsi erän jatkopalloilla itselleen.

Toinen erä oli myös tiukkaa taistelua ja välillä tunteetkin kuumenivat kentällä ja vaihtopenkillä. Erä eteni jälleen jatkopalloille. Tällä kertaa Etta oli erän lopussa vahvempi lukemin 28-26 ja pitkälle erätauolla lähdettiin 1-1 tilanteessa.

Pitkä erätauko ei muutoksia tuonut, vaan ottelu jatkui tasaisena. Pitkiä palloralleja nähtiin ja erityisesti kotijoukkueen syöttö oli vahvaa. Kolmas erä Ettalle 25-22.

Neljännessä erässä Etta jatkoi siitä mihin kolmannessa erässä jäi ja otti komennon. Tilanne tasoittui, mutta erityisesti kotijoukkueen passarin Niko Haapakosken juonikkaan pelin turvin Etta voitti erän 25-23 lukemin.

Kotijoukkueen hyökkäyspelin tähtenä hääri jälleen kerran hakkuri Joonas Jokela 23 pisteellä (+15). Toiseksi tehokkain oli Antti Ronkainen (15 +3) mutta Jens Ahremark (11 +10) ansaitsee erityismaininnan lähes virheettömän ottelun jälkeen. Vierasjoukkueen tehokkaimpana pelaajana nähtiin totuttuun tapaan Casey Schouten 27 pisteellä (+13) yleispelaaja Jouni Palokankaan säestäessä 17 pisteellä (+9).

ETTAn parhaana palkittiin keskitorjuja Jens Ahremark ja Lakkapäältä passari Joshua McKay.

Jouni Palokangas:

- Onneksi olkoon Ettalle, parempi joukkue meni jatkoon. Ei oltu ihan parhaalla jalalla liikenteessä. Kaveri pelasi ehkä paremmalla maltilla.

Henri Tuomi:

- Vastaanoton kanssa oltiin ongelmissa, mikä oli ehkä suurin ongelma. Ei pelattu omaa rauhallista peliä, vaan kiire oli koko ajan.

Markus Väisänen:

- Marraskuun peliruuhka takana ja ottelun alku hankala. Riittävästi puristetaan joukkueesta irti ja saadaan väännettyä voitot näistä peleistä. Hyökkäystä pitää parantaa kevääseen.

Olli Kuoksa:

- Tärkeä voitto meille ja saatiin syyskaudelle kruunu. Syötettiin vastustajan libero pihalle. Lakkapää pystyy syömään hyökkäyksemme. Tulos ratkaisee.

Sampo Volley cuphuipennuksen savolaisjoukkueeksi

Puolivälierien avausottelun kotikentällään 3-0 -voittanut Sampo Volley hoiteli oman välieräpaikkansa neljännessä erässä tasoitettuaan Kuopion ottelun LEKA Volleyta vastaan 2-2:een. Lopulta LEKA Volley kuittasi otteluvoiton minimaaliseksi lohdukseen:
3-2 (25-20, 24-26, 25-22, 20-25, 15-10).

1.erä
Paikalliskamppailun molemmat joukkueet aloittavat ottelun parhailla miehistöillään. Ennakossa Tolvanen kertoi positiivisesta ongelmasta, jossa heidän kaikki 12 pelaajaa ovat potentiaalisia avauskuusikon miehiä. LEKA tarvitsee 3-0 tai 3-1 voiton päästäkseen kultaiseen erään karsiakseen finaaliturnauspaikasta. Tunnelma areenalla on hyvä ja peli alkaa tasaisesti. Sampo ottaa pientä etumatkaa ottamalla 3-6 johtoaseman. Raadikin lyönti on niukasti kentässä. Leikas jujuttaa LEKA:n torjuntaa ja tilanteeksi 5-9. Redi Koci herättelee kotijoukkuetta upealla nelospaikan hyökkäyksellä. Tilanteena 8-10. Nelospaikan hyökkäykset tuottavat LEKA:lle tulosta. Tällä kertaa taiturina Kaislasalo ja tilanteeksi 9-11. Silventoinen ja Kaislasalo osoittavat loistavaa puolustuspeliä tyyleillä, jotka tunnetaan enemmän rantalentopallosta. Tilanteeksi 11-11. Lehtonen syöttää ovelan ässän ja LEKA ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon. Tilanteessa 16-12 Tolvanen kutsuu joukkueensa aikalisälle. Leikas vaihdetaan Häyriseen. Kaislasalon ässän jälkeen tilanne on 19-13 ja Tolvanen kutsuu joukkueensa uudelleen aikalisälle. Tilanteessa 20-17 on Tuovisen vuoro ottaa aikalisä. Aikalisän jälkeen Sampo sortuu virheisiin ja LEKA on menossa erävoittoa kohti tilanteessa 23-19. Ensimmäinen eräpallo riittää LEKA:lle, kun Kaislasalo hyökkää kakkospuolelta. Lukemat 25-20. Erän parhaana Lehtonen 4/+4. LEKA:n torjunta oli erinomaista. Sampo takkuili syöttöpelissään.

2.erä
Erä alkaa tasaisesti ja tilanne on 5-5. Reijonen jatkaa vahvaa pelaamistaan ja lyö tilanteeksi 7-6. Kaatrasalo onnistuu keskeltä ja tasoittaa tilanteen. Pitkän pallorallin päätteeksi Koci lyö nelospaikalta tilanteeksi 9-8. Raadikin on vähennettävä virheitään mikäli haluaa tuoda pisteitä Sampolle. Tekniselle aikalisälle mennään LEKA:n 14-12 johdossa. Kaislasalo kylmettää Raadikin hyökkäyksen ja tilanteeksi 16-13. Tolvanen ottaa aikalisän kun taululla on lukemat 18-14. LEKA:n toinen erävoitto on lähellä, kun Lankinen syöttää ässän ja lukemiksi 22-18. Samalla Tolvanen ottaa aikalisän. Tilanteessa 22-19 Herrera vaihdetaan Heiskaseen. Sampo voittaa seuraavan pisteen ja Tuovinen ottaa aikalisän. Pitkä palloralli päättyy LEKA:n voittoon, kun Raadik tekee rajarikon muuten onnistuneessa hyökkäyksessään ja lukemiksi 23-21. LEKA tekee virheen vastaanottojärjestyksessä ja Sampo nousee tasoihin 23-23. LEKA:n hyökkäys menee yli ja Sampolla on jo eräpallo, jonka kotijoukkue kuitenkin selvittää. Toinen eräpallo riittää Sampolle ja lukemat 24-26. Sampo on yhden erävoiton päässä finaaliturnauspaikasta. Erän parhaana Häyrinen 11/+9. Sampolla oli erässä parempi vastaanotto.

3.erä
Sampo vaihtaa aloituskuusikkoon Herreran tilalle Heiskasen. LEKA aloittaa vahvasti ja Lankisen syöttöputki venyy jo kuuden pallon mittaiseksi tilanteessa 6-1. Sampo on tehnyt useita virheitä. Ero säilyy samassa, kun Sampo jatkaa virheiden tekemistä. Helenius torjuu LEKA:n 11-8 johtoon. Tekniselle aikalisälle mennään LEKA:n 14-10 johdossa. Tilanteessa 16-13 keltaista korttia näkee Eetu Häyrinen. Kaislasalo lyö uskomattomia pommeja peräjälkeen ja lopulta taululle 18-13 lukemat. Samalla Sampo tekee tuplavaihdon: Leikas vaihdetaan Penttisen tilalle ja Häyrisen tilalle Kössi. Kaislasalo tiputtaa johdon jo 20-14. Tolvanen näkee parhaaksi ottaa aikalisän. LEKA menee vahvasti kohti erävoittoa kun Reijonen lyö keskeltä korkeaa ja kovaa. Sampo voittaa seuraavankin pisteen ja Tuovinen ottaa aikalisän. Leikas syöttää pitkäksi ja LEKA saa neljä eräpalloa. Kolmas kerta toden sanoo, kun Koci paukauttaa nelospuolelta ja pallo lentää pitkälle katsomoon Sampo torjunnan kautta. Lukemiksi 25-22. LEKA:n hyökkäys oli parempaa tässä erässä.

4.erä
LEKA aloittaa jälleen vahvasti ja Koci lyö tutulta nelospaikalta tilanteeksi 5-1. Tolvanen ottaa samalla aikalisän. Tilanteessa 6-1 Herrera tulee Heiskasen tilalle. Sampo kirii tilanteeksi 6-5. Penttinen tuo joukkueensa ässällään jo tasoihin. Kaislasalo lopettaa torjunnallaan Sampon pisteputken. Häyrinen vie ässällään Sampon ensimmäistä kertaa johtoon 9-10. Peli pysyy vauhdikkaana ja Penttinen laittaa pallon komeasti kenttään toisella kosketuksella, tilanteeksi 11-11. Seuraava taistelupallo päättyy LEKA:n voittoon, vaikka Häyrinen hakee palloa jo katsomosta asti. LEKA tekee upeita suorituksia ja tekniselle aikalisälle mennään 14-11 tilanteessa. Sampo nousee 14-14 tasoihin. Tilanne säilyy kutkuttelevana kun vauhdikkaita pisteitä tulee toisensa jälkeen. Tilanne 18-18. Raadik vie syötön jälkeen ensimmäisellä kosketuksella Sampon 19-20 johtoon ja Tuovinen käyttää aikalisän. Samalla Koci lähtee vaihtopenkin puolelle ja Karinen pelaamaan. Tämä ei kuitenkaan estä seuraavaa Häyrisen ässää. Kaatrasalo vie Sampon 19-22 johtoon ja Sampon finaaliturnauspaikka on todella lähellä. Kaislasalo lyö sivusta ohi ja Sampolle 5 eräpalloa. Koci tulee ensimmäisen jälkeen Karisen tilalle. Toinen eräpallo riittää kun Herrera lyö pallon vastustamattomasti kenttään. Lukemiksi 20-25. Sampo varmistaa finaaliturnauspaikkansa tällä erävoitolla. Erä oli hyvin tasainen, mutta tilanteessa 19-20 Häyrisen ässä tuntui ratkaisevan erän.

5.erä
Viimeiseen panoksettomaan erään tulee odotetusti paljon vaihtoja. LEKA:lla kentällä Reijonen, Jäntti, Karinen, Kaislasalo, Porkka, Heiskanen ja Silventoinen. Sampolla Kössi, Pitkänen, Leikas, Pennanen, Herrera, Väliaho ja Mutka. LEKA aloittaa erän jälleen vahvasti ja menee 7-3 johtoon. Porkan ässä vie kotijoukkueen jo 9-3 johtoon. Peli on varsin virheiden sävyttämää, mutta myöskin upeita suorituksia tarjotaan. Kaislasalo on hyvässä iskussa. Heiskanen lyö nelospaikalta LEKA:lle ottelupallon tilanteeseen 14-9. Toinen eräpallo riittää kotijoukkueelle kun Kaislasalo lyö pallon nelospuolelta eikä Sampon torjunta saa palautettua sitä. Loppulukemiksi 15-10 ja 3-2 otteluvoitto LEKA:lle.