ETTA nöyryytti Team Lakkapäätä Rovaniemellä

05.10.2017

Lentopalloseura ETTA ei jättänyt mitään selittelyjen sijaa ottaessaan murskaavan 0-3 (21-25, 16-25, 18-25) voiton Team Lakkapäästä torstaina Lapin Urheiluopistolla käydyssä lentopallon Mestaruusliigaottelussa.

Etta oli läpi koko ottelu vahva juuri niissä asioissa, joista sen etukäteen arveltiinkin eli loistavassa puolustuspelissä ja virheettömässä hyökkäyspelissä. Lakkapää puolestaan oli juuri pelätyn huono laitahyökkäyspelissä, joka oli käsittämättömän huonoa: 54 hyökkäyksestä laitakalusto sai aikaan vaivaiset 17 pistettä ja 15 virhettä. Joukkueen hyökkäysprosentti jäi vain 36:een vaikka vastaanottoprosentti oli 62, mikä oli Etan 48 prosenttia selkeästi parempi. Noilla tilastoilla ei Lakkapäällä ollut minkäänlaista mahdollisuutta yhteenkään erävoittoon ja Etta sai ryöstettyä helpoimmat sarjapisteet Rovaniemeltä koskaan.

Jos oli Etta puolustus- ja torjuntapelin kunkku, niin Lakkapää puolestaan näytti olevan tuuliajolla niin torjunta- kuin puolustuspelinkin suhteen. Huolestuttavinta Lakkapään pelissä on kuitenkin tällä hetkellä hyökkäyspelin pehmeys ja virheherkkyys. Pitää tapahtua melkoinen ryhtiliike, että joukkue saa pelinsä kuosiin ja kohti voittojen tietä.

Markus Väisänen, Etta:

- Viime kaudesta olemme penneet pykälän verran eteenpäin. Torjunta-puolustuspelissä oltiin tänään kovia. Sen avulla tänään vietiin peli.

Tuomas Hautala, Lakkapää:

- Emme saaneet palloa kuoleman. Vastaanotto oli ihan hyvä, mutta se ei riittänyt tänään. Halu ja tahto hyökkäysten päättämiseen puuttui.

Olli Kuoksa, Etta:

- Meidän piti pystyä tylsyttämään Lakkapään syöttö. Onnistuimme siinä. Meidän vastaanotto toimii tällä hetkellä todella hyvin. Puolustuspelaaminen toimi tänään hyvin. Olemme kehittäneet sitä nyt pelaajien kanssa pari vuotta, ja se on meidän yksi suurimmista vahvuuksista.

Henri Tuomi, Lakkapää:

- Tiedettiin Ettan vahva puolustus. Pyrimme siihen, ettemme turhautuisi vahvoihin puolustuksiin. Emme onnistuneet tässä, vaan päät painuivat Ettan vahvojen puolustusten jälkeen. Joukkueessa on epävarmuutta omaan tekemiseen. Varmuus haetaan treenaamisen kautta. Huomenna treenataan taas.

Joukkueiden parhaina palkittiin:
Team Lakkapää: Jere Mäkinen
ETTA: Markus Väsiänen

LähiTapiolan pisteet
3 Väisänen ETTA
2 Haapakoski ETTA
1 Pennanen ETTA

Team Lakkapää - Etta 0-3
21-25, 16-25, 18-25
Team Lakkapää: Schouten 10/+1,Walsh 8/+4,Mäkinen 4/+1
Etta: Väisänen 11/+9,Pennanen 11/+7,Jokela 11/+4
Katsojia: 720

Ottelutilasto

  Takaisin