LEKA Volley haki voiton Turusta

23.02.2018

Raision Loimun toinen lentopallon Mestaruusliiga-ottelu Kupittaan palloiluhallissa Turussa päättyi vierasvoittoon, kun Leka Volley nappasi puhtaan 3-0 (26-24, 25-21, 25-19) voiton mukaansa. Vierailijat olivat vuoristorataottelussa kärsivällisempiä ja sekä hyökkäsivät että puolustivat paremmin.

Loimulaisittain ottelun ainoaksi valopilkuksi jäi Tuomas Koppasen kauden 100. torjunta, joka käynnisti Loimun kirin toisessa erässä tilanteessa 6-11. Loimun paras pistemies oli keskitorjuja Trent O’Dea, joka teki 15 pistettä tehoin +12. Lekan paras pistemies Samuli Kaislasalo teki saman verran pisteitä tehoin +9.

Ottelu alkoi Loimun komennossa ja Leka yritti rikkoa kotijoukkueen virettä aikalisällä tilanteessa 8-4. Pian vieraat nousivatkin passari Akseli Lankisen syöttövuorolla pisteen päähän. Kotijoukkue näytti kuitenkin karkaavan uudestaan kohti erävoittoa, mutta tilanteessa 20-15 tapahtui käänne, jonka jälkeen erinomaisesti puolustaneet ja kärsivällisesti hyökänneet vierailijat veivät erän luvuin 4-11.

Toisen erän alku meni Loimun osalta vielä avauserän käsistä luisumista ihmetellessä, mutta Tuomas Koppasen kauden 100. torjuntapiste tilanteessa 6-11 herätti isännätkin pelaamaan ja taistelemaan erävoitosta. Erän edetessä Loimu haki piristystä otteisiin vaihtamalla heikon pelin pelanneen hakkuri Gino Naardenin tilalle Karri Sihvosen. Vierailijat sen sijaan vaihtoivat nuoren Jere Heiskasen tilalle Redi Kocin. Erän ratkaisu nähtiin kun Lekan vaihtopenkiltä asteli Lasse Jäntti syöttönurkkaukseen. Kaksi ässääkin sisältänyt syöttövuoro siivitti vieraat pitkälle erätauolle 2-0 johtoasemassa.

Kolmannen erän alku näytti että isännät saisivat käännettyä ottelun kulun, mutta niin vaan vierailijat nousivat jälleen vuoristoradassa tasoihin tilanteeseen 17-17. Päätöserässä 11 pistettä Lekalle omilla virheillään lahjoittanut Loimu ei lopulta pystynyt pistämään kapuloita savolaisten rattaisiin. Ottelu päättyi hyvin kuvainnollisesti palloon, jossa Naarden peippasi heikkolaatuisen passin antenniin.

(Pahoittelemme, että video on kuvattu pystyasennossa)

Vierasjoukkueen pelaajakommentit: Samuli Kaislasalo

- Peli oli aikamoista vuoristorataa. Meidän torjunta-puolustus tylsyttää joukkueen kuin joukkueen ja tänään se onnistui hyvin. Tämä oli meille hyvä voitto.

Kotijoukkueen pelaajakommentit: Trent O’Dea

- Valitettavasti me emme pystyneet päättämään eriä, vaikka johdimme niitä. Leka puolusti erittäin hyvin tänään. Oma peli oli kohtalaisen hyvä, mutta kyse ei ole omasta pelistä, vaan joukkueesta ja siinä emme tänään onnistuneet.

Vierasjoukkueen valmentajakommentit: Jukka Tuovinen

- Vuoristorataa oli hyökkäämiseen tänään, mutta torjunta- ja puolustuspelaaminen oli tasaista ja hyvää läpi ottelun. Molemmilla joukkueilla oli vähän samanlainen hyökkäysilta. Piti olla todella kärsivällinen. Meillä kärsivällisyys säilyi paremmin.

Kotijoukkueen valmentajakommentit: Christophe Achten

- Olemme tietysti pettyneitä. Aloitimme hyvin, mutta meidän olisi pitänyt pystyä päättämään ensimmäinen erä. Se oli ottelun kulminaatiopiste. Leka puolusti tänään uskomattoman hyvin.