Seuraa meitä somessa:

LEKA Volleylla ja Hurrikaanilla vierasvoittojen sunnuntai

24.09.2017

Miesten Mestaruusliigan avausviikonlopun toinen pelipäivä toi vierasvoitot Hurrikaani-Loimaalle ja LEKA Volleylle, jotka kohtaavat heti maanantaina toisensa.

LEKA Volley avasi puhtaalla voitolla Raisiossa

Vasta Mestaruusliigan avausviikolla kotisaliinsa harjoittelemaan päässyt Raision Loimu esiintyi hermostuneesti sarja-avauksessaan ja vierailija LEKA Volley nappasi puhtaan 0-3 (23-25, 17-25, 25-27) -vierasvoiton.

Ottelun avauserä oli tasainen niin kentällä kuin numeroidenkin valossa. Toisessa ja kolmannessa erässä LEKA Volley nappasi erävoittoihin tarvitut etumatkat yksittäisillä syöttövuoroilla. Toisen erän ratkaisi Samuli Kaislasalo seitsemän ja kolmannen erän Jan Helenius kuuden syötön mittaisella putkella.

Loimun uusi belgialainen päävalmentaja Christophe Achten marssitti avaukseen passariksi Tomi Saarisen, hakkuriksi Gino Naardenin, yleispelaajiksi Janne Marttilan ja Kirill Borichevin, keskitorjujiksi Tuomas Koppasen ja Trent O’Dean sekä liberoksi Ville Sihvosen. Erän puolivälissä nähtiin kotiyleisölle herkullinen hetki, kun loppuviikosta ottelukohtaisen sopimuksen kasvattajaseuransa kanssa tehnyt Ossi Rumpunen tuli tuplavaihdon saattelemana kentälle. Samalla passariksi vaihtui Scott Fifer. Ottelun avauserä oli tasainen niin kentällä kuin numeroidenkin valossa, mutta isäntien hyvä taistelu tyrehtyi keskirajan ylitykseen ja niukimpaan mahdolliseen kahden pisteen erätappioon.

Toisen erän alkutahdit iskettiin ensimmäisen erän tapaan tasaisesti, mutta tilanteessa 6-5 syöttönurkkaukseen astellut Samuli Kaislasalo otti ratkaisijan viitan harteilleen. Hakkuri tykitti seitsemän pisteen syöttöputken, jonka jälkeen loppuerä oli kosmetiikkaa. Kolmas erä noudatti toisen kaavaa, mutta ratkaiseva syöttövuoro nähtiin vasta erän puolivälissä ja syöttönurkkauksessa tahtipuikkoa heiluttamassa Jan Helenius. Maajoukkueestakin tuttu yleispelaaja tahditti kuuden pisteen syöttöputkella vierailijat arvokkaaseen 0-3 avausvoittoon, vaikka Loimun loppukiri veikin erän ratkaisun jatkopalloille.

- Tuntuu erityisen hyvältä ottaa uuden joukkueen peräsimessä kauden avausvoitto heti ensimmäisessä pelissä. Meidän tarina lähti hyvin liikkeelle. Joukkuepelaamisen kaikki elementit näkyivät ja lisäksi eri erissä nousi eri yksilöitä esiin, myhäili valmentajalegenda Jukka Tuovinen.

Ottelun paras pistemies oli Lekan Samuli Kaislasalo, joka teki 16 pistettä tehoin +12. Hänet palkittiin myös vieraiden parhaana pelaajana. Hakkuri sai hyvin taustatukea Albanian maajoukkueen yleispelaaja Redi Kocilta (14 pts, +6) ja Suomen maajoukkueen Jan Heleniukselta (12 pts, +6). Loimun parhaaksi pelaajaksi palkittiin kenties parhaan ottelunsa Mestaruusliiga-tasolla pelannut libero Ville Sihvonen, joka nosti vastaanotot 65% (täydelliset 35%) tarkkuudella passareiden käsiin ja kunnostautui myös puolustuspelaamisessa. Loimulaisista eniten pisteitä tekivät hakkuri Gino Naarden (13 pts, +2) ja Janne Marttila (12 pts, +4).

Samuli Kaislasalo, LEKA Volley:

- Hieno fiilis, Raisiossa on aina paljon yleisöä katsomassa, niin on kiva pelata. Huomasi kyllä että oli syksyn ensimmäinen peli. Jäi monta sellaista palloa mitä harjoituksissa ei jää. Aika hyvin klaarattiin kuitenkin. Koko joukkue syötti tänään hyvin. Syöttö- ja torjuntapelaaminen on meillä itse asiassa sellaista että sen kanssa on kaikki joukkueet pulassa, jos se toimii.

Ville Sihvonen, Loimu:

- Tänään oli itsellä parempi peli kuin yksikään viime kaudella, mutta eihän se oma tekeminen ole tärkein, vaan joukkueen pelaaminen. Tänään olisi ensimmäisessä erässä pitänyt viimeisissä palloissa saada käännettyä kelkka tosiin päin. Tänään hyvä taistelu ie vaan riittänyt.

Vierasjoukkueen valmentaja Jukka Tuovinen:

- Tuntuu erityisen hyvältä ottaa uuden joukkueen peräsimessä kauden avausvoitto heti ensimmäisessä pelissä. Meidän tarina lähti hyvin liikkeelle. Nähtiin paljon niitä asioita, joita olemme harjoitelleet. Joukkuepelaamisen kaikki elementit näkyivät ja lisäksi eri erissä nousi eri yksilöitä esiin.

Kotijoukkueen valmentaja Christophe Achten:

- Olen tyytyväinen siitä miten joukkue heräsi taistelemaan viimeisessä erässä. Näytimme tänään vain ajoittain sitä energiaa mikä näkyy harjoituksissa joka päivä. Kahdessa ensimmäisessä erässä Leka pelasi enemmän joukkueena kuin me ja heidän hyökkäysvoima oli parempi, mikä johtui osittain meidän vastaanoton vaikeuksista. Tiedämme nyt taas mitä osa-alueita pitää hioa entistä enemmän.

Otteluisäntä Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan palkitsemat parhaat pelaajat:
Loimu: Ville Sihvonen
LEKA Volley: Samuli Kaislasalo

LähiTapiolan pisteet
3 Kaislasalo LEKA
2 Koci LEKA
1 V.Sihvonen Loimu

Raision Loimu - LEKA Volley 0-3
23-25, 17-25, 25-27
Raision Loimu: Naarden 13/+2,Marttila 12/+4,Rumpunen 6/+1
LEKA Volley: Kaislasalo 16/+12,Koci 14/+6,Helenius 12/+6
Katsojia: 605

Ottelutilasto

Energinen ja erilainen Hurrikaani voitti Vantaalla

Lentopalloilun Mestaruusliigassa viime kaudella puolivälieriin päässyt Vantaa Ducks avasi kauden 2017–2018 kotipelinsä kohtaamalla viime kauden kakkosen, Hurrikaanin.

Otteluisäntänä oli Jerodos Oy ja yleisöä oli aurinkoisena sunnuntaina saapunut paikalle 546 katsojaa. Vantaa Ducks sinnitteli hyvin kaksi ensimmäistä erää, mutta kahdessa viimeisessä erässä loppui energia ja nuorten päät nytkähtivät. Hurrikaani otti lopulta helpon voiton lukemin 1-3 (19-25, 33-31, 12-25, 16-25).

Ensimmäinen erä alkoi virheillä. Ropposen Antti pääsi syöttöpaikoille ja painetta tuli ankkojen vastaanottoon. Ropposen ässän jälkeen Tuominen otti aikalisän tilanteessa 2 – 6. Tekniselle mentiin lukemissa 11 – 14. Ducksilla paljon enemmän virheitä kuin Hurrikaanilla tekniselle mentäessä. Ducksin virheet sävyttivät myös teknisen jälkeistä peliä. Tuominen oli pakotettu ottamaan aikalisän tilanteessa 15 – 19. Hurrikaani kiristi otettaan vielä erän lopussa ja otti erän vakuuttavasti 19 – 25.

Ankkojen aneeminen ilme jatkui toisen erän alussa. Nopeasti Hurrikaani rynni jo 3 – 8 johtoon. Tuominen oli vaihtanut erän alkupuolella hakkuriksi Vallinin Külaotsin tilalle. Tuomisen aikalisä tilanteessa 3 – 8. Oivasen ässän jälkeen Tuominen otti erän toisen aikalisänsä tilanteessa 7 – 12. Nurmisen syöttövuorolla alkoi ankkojen kiri. Nurmisen ässän jälkeen Rantanen oli pakotettu ottamaan aikalisän tilanteessa 10 – 12. Vallinin jäätyä torjuntaan mentiin aikalisälle numeroissa 10 – 14. Ducksin tulppa aukesi kuin aukesi. Vallin lyö yläkäsistä maisemaan ja Rantanen on pakotettu ottamaan aikalisän tilanteessa 19 – 20. Erän loppu oli yhtä Ducksin eräpallotilannetta perä perään. Atte Kyrölä päätti upealla kuutospaikan lyönnillä erän Ducksille lukemin 33 – 31.

Kolmannen erän alussa Hurrikaani otti jälleen kuskin paikan. Oivasen rullasyöttö yllätti Kyrölän ja ässän jälkeen Tuominen otti aikalisän tilanteessa 5 – 9. Hurrikaani laittoi myrskyvaihteen päälle. Tuominen vaihtoi Deliun Magyarin tilalle, mutta mikään ei auttanut. Tekniselle tilanteessa 6 – 14. Kyrölän tilalle otettiin vielä Kaunisto, mutta mikään ei auttanut. Vaihtolaikkalaatikko oli kovilla. Vallinin tilalle tuli Külaots. Hurrikaani ei antanut armoa ja ankat selätettiin lukemin 12 – 25.

Neljäs erä mentiin kohtuullisen tasaisissa lukemissa erän alussa. Hurrikaani nykäisi Ducksin virheillä ja hyvällä torjunnallaan. Tuominen otti erän ensimmäisen aikalisän tilanteessa 6 – 9. Douglas-Powellin ässän jälkeen Tuominen otti heti toisen aikalisänsä tilanteessa 7 – 12. Tekniselle mentiin tilanteessa 7 – 14. Marko Määttänen tuli Miro Määttäsen tilalle. Tilanteessa 7 – 16 Magyarin tilalle tuli Deliu. Hurrikaani mylvi energisenä ja erilaisena pelin loppuun asti. Erän hahmo oli Douglas-Powell, joka oli todella vahva syöttöruudussa.

Libero Toni Kankaanpää, Vantaa Ducks

- Valtavasti tehtiin virheitä. Hävittiin aivan liikaa jatkohyökkäyksiä. Kaveri tuli varsinkin kahdessa viimeisessä erässä rajulla syötöllä. Itse heitettiin aivan liikaa kumurasyöttöä. Nuorten päät käpertyivät kahdessa viimeisessä erässä. Koviin paikkoihin oppii vain pelaamalla.

Päävalmentaja Ismo ”Iska” Tuominen, Vantaa Ducks

- Tehtiin aivan tuhottomasti virheitä. Omalla urallani en muista tällaista tilastoa, 44 virhettä. Atte Kyrölän hyvän toisen erän jälkeen, häneltä valitettavasti kramppasi pohje kolmannessa erässä. Kahdessa viimeisessä erässä kavereilta vain katosi energia. Eilinen VaLePa-peli taisi vielä painaa jaloissa ja mielessä. Koitetaan oppia tästä.

Passari Matti Toivola, Hurrikaani

- Kahdessa ekassa erässä olimme huonoja. Pitkän tauon jälkeen tultiin energisinä ja otettiin ansaittu voitto. Hyvin olen viihtynyt Loimaalla. Mukavia ihmisiä ja Loimaa on kiva kaupunki.

Päävalmentaja Lauri Rantanen, Hurrikaani

- Molemmilla joukkueilla on ollut omat vaikeudet kauden alussa. Meillä oli kaksi miestä kentällä pitkän tauon jälkeen. Toinen pääsi ilmaan, toinen ei. Tulokseen olen tyytyväinen.

Otteluisäntä Jerodos Oy palkitsi ottelun parhaana Vantaa Ducksista Toni Kankaanpään ja Hurrikaanista Matti Toivola.

LähiTapiolan pisteet
3 Toivola Hurrikaani
2 Toiviainen Hurrikaani
1 Ropponen Hurrikaani

Vantaa Ducks - Hurrikaani Loimaa 1-3
19-25, 33-31, 12-25, 16-25
Vantaa Ducks: Vallin 15/+4,Määttänen 14/+2,Szabo 7/+3
Hurrikaani Loimaa: Ropponen 20/+9,Toiviainen 15/+9,Oivanen 12/+9
Katsojia: 546

Ottelutilasto

Kuvat:
Juha Jäntti / Ducks
Tuomas Pelto / Loimu

  Takaisin