Seuraa meitä somessa:

LiigaPloki, LP Viesti ja LP-Vampula lauantain voittajat

10.12.2016

Lauantain naisten liigatriplassa LiigaPloki ja LP-Vampula voittivat kotonaan, kun taas LP Viesti otti selkeän vierasvoiton Kangasalla.

LiigaPlokilla voitokas viikko

LiigaPloki (5-7) löi lauantaina kotonaan juuri liigakärki HPK:n voittaneen Pölkky Kuusamon (7-5) tiukan taistelun jälkeen 3-2 ( 25-21,25-22,23-25,23-25, 15-6)

Kokonaissaldona LiigaPloki saalisti kahdesta viikkopelistä yhteensä viisi pistettä, jolla se vahvisti sijoitustaan Mestaruusliigan keskikastissa. Kotijokkueen tehokkain oli hakkuri Tamara Kmezic 23/+13, hyvää tausta tukea hän sai Vilma Ruuskasta 16/+11. Kuusamon selkeä ykkönen oli Olena Prokopenko. Ottelun alkupuolella Riikka-Liisa Kärkkäinen hoiti ruutunsa myös tehokkaasti.

Jukka Koskinen LiigaPloki:

- Jokainen voitettu erä 1.3 ja 5. olivat meidän kauden parasta pelaamista. Niukat erätappiot harmittaa, mutta voitto tyydyttää. 5 pistettä tältä viikolta vaikeiden sairastumisten ja loukkaantumisten jälkeen joukkue pelasi hyvän pelin. Ensi viikolla on aikaa taas harjoitella, koska seuraava peli on vasta 18.12.

Tuomas Alatalo, Pölkky Kuusamo:

- Raikas esitys LiigaPlokilta hyvätunnelmalisessa salissa. Teimme tänään virheitä kamalasti. Siitä huolimatta roikuimme hyvin pelissä mukana. 5. erässä vastustaja oli vahva. Sarjaohjelma on raskas 8 peliä 20 päivässä on liikaa, Fyysisesti jaksetaan, mutta pääkoppa on väsynyt.

Tamara Kmezic, LiigaPloki:

- Olen ylpeä joukkueestamme, onnittelen pelikavereita voitosta. Suomen liigan taso on kovempi kuin viime kaudella Unkarissa.

Riikka-Liisa Kärkkäinen, Pölkky Kuusamo:

- LiigaPloki oli tänään tehokkaampi, kuitenkin saatiin piste tästä pelistä.

Parhaat pelaajat:
LiigaPloki Tamara Kmezic 
Pölkky Kuusamo Olena Prokopenkoo 

Kuusamolaiset matkaavat heti sunnuntaiksi kohtaamaan Pieksämäen vieraissa.

LiigaPloki - Pölkky Kuusamo 3-2
25-21, 25-22, 23-25, 23-25, 15-6
LiigaPloki: Kmezic 23/+13,Ruuska 16/+11,Field 10/+8
Pölkky Kuusamo: Prokopenko 19/+12,Nicholson 18/+5,Helminen 12/+7
Katsojia: 304

LähiTapiolan pisteet
3 Kmezic, LiigaPloki
2 Ruuska, LiigaPloki
1 Prokopenko, Pölkky

Ottelutilasto

LP Viesti suvereeni Kangasalla

LP Viesti (8-2) vei kotijoukkue LP Kangasalan (4-7) takkuisen virheiden täyttämän pelin 0-3 (15-25, 18-25, 10-25).

Ennen peliä jaettiin marraskuun tähdistöön valituille LP Kangasalan Dayana Segovialle sekä LP Viestin Hillaelina Mäntylälle ja Vera Klimovichille kunniakirjat.

Kotijoukkueen vahva alun jälkeen Viesti sai pelinsä käyntiin, kiri rinnalle ja lähti dominoimaan peliä. Ensimmäinen erä LP Viestille pistein 25 – 15. Toinen erä lähti liikkeelle vieraiden ylivoimalla. Kotijoukkueen syötöt eivät oikein kulkeneet toisessa erässä ja Viestille ropsahti melkoisesti ilmaisia pisteitä kotijoukkueen syöttövirheistä. Vastaanotto ja syöttöprosentit eivät huimanneet kummallakaan joukkueella. Toinen erä Viestille pistein 25 – 18. Kolmas erä oli jälleen Viestin, kun siellä saatiin hyökkäyskin toisen erän jälkeen kuntoon. Virginie De Carne peluutti kolmannessa erässä kaikkia vaihtopenkkiläisiäkin, kun peli ei lähtenyt pitkän erätauonkaan jälkeen oikein kulkemaan. Kolmas erä Viestille murskaavin 25 – 10 pistein.


Virginie De Carne, LP Kangasala:

- Meillä oli huono päivä tänään. En ole tyytyväinen joukkueen pelaamiseen. Tiedettiin taktiikka, millä pelata, mutta näin ei tapahtunut. Tämä on tärkeä viikko: Norjassa Challenge cupin peli ja kotona HPK. Tämän päivän peli piti olla valmistautumista Norjaan, toivottavasti peli ei siellä ole tällaista. LP Viesti ei pelannut mitenkään erityisen hyvin, mutta me teimme paljon virheitä ja pisteitä heille. Tämän päivän peli pitää nyt unohtaa mahdollisimman nopeasti ja muistella viime viikon hyvää peliä.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

- Hyvä esitys meiltä. Jokainen näki, että LP Kangasalla ei ollut tänään hyvä päivä. Olen nähnyt heidän pelaavan paremmin. Meillä oli muutaman viikon ottelutauko ja jännitti hieman, miten menee. Hyvä kahden viikon treenijakso siirtyi hyvin peliin. Alun kymmenen-kaksitoista palloa näki, että oli ollut taukoa. Sen jälkeen oli hyvä tasainen peli koko joukkueella. Kun päästiin reilusti johtoon, sitten pelaaminen oli helppoa. Kotijoukkueella näytti, ettei kukaan oikein onnistu. On haastava tilanne valmennuksellekin, kun kellään ei oikein kulje. Tämä peli nosti itseluottamusta keskiviikolle, hyvä peli reissun alle. Pelikovuuteen olisi toivonut, että Kangasalla olisi ollut parempi ja tiukempi päivä.

Tiiamari Sievänen, LP Kangasala:

- Joku sanoi tuolla aulassa, että aina ei voi voittaa. Ikinä ei saisi hävitä tällaisella pelillä. LP Viesti nöyryytti meitä täysin. Syyt on tekosyitä tällä hetkellä. nyt mentävä ja katsottava itse peilistä. Ei oikein onnistuttu millään osa-alueella. Viesti onnistui ja pelasi hyvin. Jos omia virheitä tulee näin paljon, ei voi voittaa ketään. Nyt on nollattava tämä ennen kuin lähdetään Norjaan.

Pauliina Vilponen, LP Viesti:

- Koko joukkuetta jännitti peli. Meillä oli parin viikon pelitauko, ei ollut normaalia rytmiä kuin marraskuussa. Vaihdosta tulevat onnistui hyvin. Tämä oli hyvä kenraali keskiviikon Kroatiaan lähtöön. Itsellä alussa lämmittelyssä ei ollut paras fiilis, jalkoja painoi. Mutta, kun pelin tuoma adrenaliini alkoi auttaa, oli aika normaali johdonmukainen peli.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin
LP Kangasala Tiiamari Sievänen
LP Viesti Pauliina Vilponen

LP Kangasala - LP Viesti 0-3
15-25, 18-25, 10-25
LP Kangasala: Salomäki 11/+1,Segovia 9/+0,Öhman 5/+-1
LP Viesti: Vilponen 11/+8,Heikkiniemi 9/+6,Kosonen 8/+6
Katsojia: 282

LähiTapiolan pisteet
3 Tuchashvili LP Viesti
2 Vilponen LP Viesti
1 Mäntylä LP Viesti

Lehdistötilaisuus

Ottelutilasto

LP-Vampula selvään 3-0 voittoon Pieksämäki Volleystä

Ottelun alku oli hieman takkuista ja Vampula teki pisteitä omien lisäksi virheiden muodossa myös vieraille. Erän edetessä virheiden tekemisen pelko muuttui onnistumisen iloksi ja erä lopulta selvästi kotijoukkueelle. Sama rallattelu jatkui myös kaksi seuraavaa erää ja onnistujia oli kaikki huittislaisjoukkueen pelaajat. Ottelu siis lopulta LP-Vampula Huittisten nimiin puhtaasti, erin 3-0 (25-19, 25-12, 25-17).

Katja Metsäkoivu LP-Vampula:

- Oli todella hyvä fiilis pelata. On ollut jo aamusta asti sellainen hyvä kutina ja olotila, että tänään peli kulkee. Hyvä henki joukkueessa näkyi siinä, että alun takeltelu käännettiin joukkueena ja saimme ansaitun voiton. Vastaanotto oli kunnossa ja saimme hyvin hyökättyä. Otimme tärkeät kolme pistettä.

Arttu Keränen, LP-Vampula:

- Viime viikonlopun jälkeen oli tavoitteena saada raikas henki peliin tänään. Siinä onnistuttiin ja se näkyy myös taululla. Viime viikolla oli kolme ottelua ja tällä viikolla saatiin rummutella kohti ainoata viikon peliä. Katja oli tänään odotusarvoon nähden suurin onnistuja. Bintukin pääsi selkävaivojen jälkeen lentopallokartalle takaisin. Tosi tyytyväinen ja hyvällä innolla lähdemme pohjoisen kiertueelle. Tästä alkaa sitten valmistautuminen niitä pelejä kohti. Lähdemme molempia joukkueita haastamaan täysillä.

Alina Adamenya, Pieksämäki Volley:

- Vampula pelasi hyvin eikä suoran tappion jälkeen tunnu kovinkaan hyvältä. Teimme aivan liikaa virheitä. Viime viikon voittopelissä Pölkkyä vastaan, olimme paljon parempia.

Viktor Circenko, Pieksämäki:

- Sanoisin, että pelasimme surkeasti, varsinkin jos vertaa viikko sitten pelattuun Pölkky-otteluun. Tokarenko ja Uglenko, jotka ovat päävahvistuksiamme, olivat molemmat selvästi miinuksilla. Näillä tehoilla emme voi näin hyvin kotisalissaan pelannutta Vampulan joukkuetta vastaan kamppailla. Vampula oli kauden alussa laskettu yhdeksi päävastustajaksemme, mutta sitä ehkä pitää punnita uudestaan, sillä tänään saatiin täällä rumasti turpaan.

LähiTapiolan pisteet
3 Puukka LP-Vampula
2 Sow LP-Vampula
1 Metsäkoivu LP-Vampula

LP-Vampula - Pieksämäki Volley 3-0
25-19, 25-12, 25-17
LP-Vampula: Sow 14/+9,Puukka 11/+10,
Pieksämäki Volley: Tokarenko 12/+-2,Klimova 8/+6
Katsojia: 259

Ottelutilasto

Kuvat:
Jyri Kivimäki / LP Kangasala
Jari Kotka / LiigaPloki

  Takaisin