Seuraa meitä somessa:

LP Kangasala syötti ja torjui Cupfinaaliin

06.02.2016

LP Kangasala selviytyi naisten lentopallon Suomen Cupin sunnuntaiseen finaaliin kukistamalla lauantaisessa välierässä LP-Vampulan 3-2 (23-25, 25-11, 25-17, 27-29, 15-9).

LP Kangasala syötti vahvasti ja sai rakennettua torjuntaansa erinomaisesti LP-Vampulan vastaanoton ollessa heikohkoa. LP Kangasala kuittasikin pelissä komeat 23 torjuntapistettä.

LP-Vampulan vastaanoton vaikeudet aiheuttivat keskipelaamisen puuttumisen lähes täysin. Alexis Matthews hyökkäsi pelissä 11 kertaa ja toinen keskitorjuja Laura Iltanen vain neljästi, yhteensä viisi pistettä.

LP-Vampula kuittasi avauserän 23-25 LP Kangasalan hyökkäyspelin tökkiessä. Toinen erä oli puolestaan täysin kangasalaisten näytöstä (25-11), kuten kolmaskin (25-17). Kolmanteen erään LP Kangasala napsi peräti yhdeksän torjuntaa.

Ottelun päätöserä oli todella tapahtumarikas. Molemmilla joukkueilla oli liuta eräpalloja, joista Lp-Vampula lopulta käytti tilaisuutensa ja kuittasi pelin viidenteen erään pistein 2

Päätöserässä LP Kangasala karkasi heti ja piti erää hallussa aina 10-4 -lukemiin asti. Tämän jälkeen LP-Vampula sai taas vaihteen silmään ja Taylor Brunsin johdolla se nousi kahden pisteen päähän 11-9. Muutama virhe käänsi kuitenkin pelin takaisin LP Kangasalalle ja se kuittasi voiton 15-9 Alison Mayfieldin lyödessä ottelupallon kenttään.

Ismo Tahvanainen, LP Kangasalan päävalmentaja:

- Tarkasti oli vastustaja scoutattu. Syöttö lähti puremaan ja Matthews ei päässyt juhlimaan keskeltä. LP-Vampula on hyvä joukkue ja tänään Binetou Sow oli isossa roolissa. Kaikkiaan laiturit olivat hyviä. Meidän syötöllä olisi voinut kyllä saada enemmänkin tehoja. Keskeltä hyökkäsimme vain 27 kertaa, se on liian vähän.

Alison Mayfield, LP Kangasala:

- Olen aika tyytyväinen siitä miten me pelattiin. Kun olimme kurinalaisia, hallitsimme peliä. Avauserä oli meille vähän raju, mutta paransimme sen jälkeen. Keskitorjujamme tekivät tänään hyvää työtä. Huomenna edessä on iso peli, pokaalista pelaaminen on aina jotain erikoista.

Aigor Kaibald, LP-Vampulan päävalmentaja:

- Oli voitto lähellä tai kaukana, niin ei sitä vaan tullut. Ylös-alas meni pelimme koko ajan. LP Kangasalalla oli erinomainen syöttö ja suurin ero tuli vastaanotossa. Pääsimme pelaamaan liian vähän keskeltä.

Essi Helminen, LP Vampula:

- Taistelimme hyvin, ei vain riittänyt. Pari virhettä teimme liikaa. LP Kangasala pelasi tutusti, erityisesti libero Tiiamari Sievänen puolusti hyvin ja haki palloja hienosti peliin.

LähiTapiolan Vakuuttavammaksi pelaajaksi yleisö äänesti LP-Vampulan Essi Helmisen.

LP Kangasala on voittanut Suomen Cupin 2012 ja 2013.

Toinen finaalijoukkue ratkeaa kello 16.15 alkavassa välierässä LP Viesti - Oriveden Ponnistus

LP Kangasala: Mayfield 25/+19, Dalton 17/+15, Tuominen 10/+2
LP-Vampula Sow 24/+12, Helminen 16/+3, Hiltunen 15/0

T 23-5, Ä 9-8, SV 10-9, VO% 57-44, H% 4-45

Ottelutilasto

  Takaisin