Seuraa meitä somessa:

LP Viesti ei antanut yllättää

01.02.2016

Naisten Mestaruusliigan kärkikamppailu on arvoisensa, kun HPK ja LP Viesti löivät yhteen yli 2,5 tuntia Hämeenlinnassa. Lopulta LP Viesti aiheutti HPK:lle kauden ensimmäisen kotitappion erin 2-3 (25-23, 22-25, 25-23, 21-25, 11-15).

LP Viesti johtaa nyt liigaa kuudella pisteellä ennen HPK:ta yhden pelin vähemmän pelanneena.

Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen tällä kaudella päättyi Salossa 3-1 LP Viestin voittoon. 

Kotijoukkueen parhaita olivat ensimmäisen liigapelinsä pelannut yleispelaaja Lindsay Stalzer (23/+10), libero Saana Koljonen ja passari Katja Kylmäaho. Vieraista nousivat parhaiten esille kuudesti torjunut Kaisa Jokinen (13/+10), 67% tehoilla hyökännyt Dubravka Rakic (13/+8), hakkuri Pauliina Vilponen (23/+13), hyvin passipelinsä ohella syöttänyt Jenni Hiltunen ja libero Roosa Koskelo.

HPK: Piia Korhonen
LP Viesti: Pauliina Vilponen

Kaisa Jokinen, LP Viesti

- Taisteltiin hienosti ja vastustajakin oli tänään kova. Tahto voittaa viimeisissä erissä oli kova. Oltaisiin voitu viedä ottelu paremmin erälukemin, mutta sitten tuli pieniä virheitä erien loppuihin. Mutta näin kuitenkin hyvä.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti

- Tyytyväiset fiilikset. HPK olisi kolmen pisteen voitolla päässyt lähelle, joten runkosarjan voiton kannalta erittäin tärkeä voitto. Nimenomaan taisteluvoitto, sillä meillä oli mahdollisuus voittaa ensimmäinen ja kolmas erä, mutta pehmennyttiin siinä erien lopuissa. Onneksi HPK:lle kävi sitten ehkä samalla lailla viidennessä erässä. Tärkeä voitto ilman muuta.

Lindsay Stalzer, HPK

- Olen ylpeä tavasta, jolla taistelimme tässä ottelussa. Tiesimme, että siitä tulee kova ottelu. Salo on hyvä joukkue ja kärkisijalla. Tämä oli minulle ensimmäinen ottelu ja olotila oli vielä vähän verkkainen. Uskon, että en näyttänyt tänään täyttä potentiaaliani ja kauden edetessä tahti paranee. Olen innoissani.

Luca Chiappini, HPK

- Olen ylpeä joukkueestani. Pelaajien asenne ottelua kohtaan oli tänään hyvä. Toki voimme parantaa varsinkin virheiden määrässä ja viidennessä erässä oli enää kyse muutamasta pallosta. Meidän täytyy tehdä töitä, mutta uskon että tästä tulee mielenkiintoinen kauden loppu. Nyt tiedämme, että olemme kilpailemassa sarjan ykköspaikasta. Meillä on kaikki avaimet omissa käsissämme ja ei ole väliä mitä joukkuetta vastaan pelaamme.

HPK: Stalzer 23/+10, Burdine 21/+4, Madsen 13/+8
LP Viesti: Vilponen 23/+13, Heikkiniemi 15/+4, Kosonen 14/+5

Yleisöä: 864
T 9-15, Ä 12-10, SV 8-8, VO% 46-31, H% 39-41

LähiTapiolan pisteet:
3 Kosonen LP Viesti
2 Burdine HPK
1 Friberg HPK

Kuvat: Veli-Matti A. Pitkänen

Ottelutilasto

  Takaisin