Seuraa meitä somessa:

LP Viestille tusinas perättäinen finaalipaikka

06.02.2016

LP Viesti selvitti tiensä jo kahdennentoista kerran perättäinen naisten lentopallon Suomen Cupin finaaliin, jossa se kohtaa sunnuntaina LP Kangasalan. Lauantain välierässä salolaiset kukistivat Oriveden Ponnistuksen 3-1 (25-21, 15-25, 25-20, 25-22)

LP Viesti on ollut pois Suomen Cupin finaalista viimeisen 15 vuoden aikana vain kerran. Cupin mestaruuden joukkue on voittanut edeltäjä Salon Viesti mukaan lukien kahdeksan kertaa (2002, 2004, 2007-2011, 2014).

Avauserä ratkesi tasaisten vaiheiden jälkeen LP Viestin kiristettyä 20-20 -numeroista 25-21 -lukemiin pääosin Lena Lymarevan syöttövuorolla.

Toisen erän ratkaisin syöttöpaikalla Mestaruusliigan ässätilaston kakkonen Salla Karhu, jonka johdolla OrPo yhdeksän pistettä perättäin (14-23).

LP Viesti tuli pitkältä tauolta selkeästi tulistuneena ja karkasi 14-8 -johtoon. OrPo ei kuitenkaan myynyt nahkaansa halvalla, vaan kuittasi vielä 15-14 -lukemiin. Erän aaltoilu kuitenkin jatkui ja taas LP Viesti oli kohta johdossa selkeästi 21-14 Noora Kososen toimiessa pääarkkitehtinä.

Neljännessä erässä johto vaihtoi jälleen useasti omistajaa. Lopulta ratkaisevaksi muodostui passari Jenni Hiltusen syöttöputki erän loppuun, jolla LP Viesti kuittasi erän 25-21.

Pauliina Vilponen, LP Viesti:

- Ei tämä ainakaan meidän kauden paras peli ollut, mutta riittävän hyvä voittoon. Cup on yhdestä pelistä poikki ja se tuntui vaikuttavan. Huomenna on finaalissa pystyttävä parantamaan. Uskon, että valmennusjohdolla on edessä pitkä ilta LP Kangasalan tutkimisen suhteen. Heillä on hyvä laiturit ja hyvä torjunta. Minulle Cupfinaali on uran ensimmäinen.

Salla Karhu, OrPo:

- Kentällä oli hyvä fiilis ja tekemisen meininki. Syöttö kulki itsellä vähän vaiheittain. Kaikkiaan meidän syöttö oli aika painava ja pystyimme lukemaan LP Viestin torjuntaa hyvin.

Tomi Lemminkäinen, LP Viestin päävalmentaja:

- Aika odotetunlainen peli. Tiesimme totta kai OrPon vaarallisuuden ja sen mihin joukkue pystyy. OrPo pelasi paljon meitä rennommin, samoin kuin LP-Vampulakin altavastaajana ensimmäisessä välierässä. OrPo oli tänään meitä tasaisempi, meillä hyvät vaiheet riitti voittoon. Lena Lymarevalla oli murheellinen alku, mutta hän paransi voittoon riittävästi lopussa. Ronja Heikkiniemi tuurasi hyvin. Pauliina Vilponen oli meidän ylivoimaisesti paras tänään. Paljon jäi finaaliin parannettavaa. Olemme Mestaruusliigassa pelanneet tuplapeleistä jälkimmäisen aina paremmin.

Teemu Oksanen, OrPon päävalmentaja:

- Olen ylpeä jokaisesta meidän pelaajasta, ei annettu periksi missään vaiheessa. Toivottavasti opittin tästä. Pidimme hyvin kiinni syöttötaktiikasta läpi ottelun. Hävityt erät olivat tasaisia ja hävisimme ne käytännössä yhteen syöttövuoroon. Muuten peli oli tasainen. Olihan tämä otettavissa.

LähiTapiolan ottelun Vakuuttavin pelaaja oli LP Viestin Pauliina Vilponen.

LP Viesti: Vilponen 23/+16, Kosonen 9/+3, Rakic 7/+3
OrPo: Moim 20/+5, Karhu 18/+9

T 6-6, Ä 8-9, SV 10-12, VO% 35-44, H% 41-39

Kuvat: Kimmo Nurminen

Ottelutilasto

  Takaisin