Seuraa meitä somessa:

Miesten avauspäivän voittajat VaLePa, Sampo ja ETTA - Veinbergsin numero kattoon

23.09.2017

Miesten Mestaruusliigan avauspäivänä lauantaina VaLePa oli ainoa kotivoittoaja, kun Sampo Volley venyi voittoon Rovaniemellä ja ETTA Kokkolassa.

Sampo Volley puristi avausvoiton - Veinbergsin paita kattoon

Team Lakkapään ja Sampo Volleyn ottelu oli jälleen tuttua taistelua kahden voittoa himoitsevan toisilleen tutun joukkueen välillä. Tiukka kamppailu kääntyi lopulta vaiherikkaiden vaiheiden jälkeen Sampo Volleylle erin 2-3 (15-25, 17-25, 25-23, 25-17, 16-18).

Ennen ottelua paljastettiin Normunds Veinbergsin Lapin Urheiluopiston päätyyn nostettu pelipaita. Yleisö otti Nortsan jälleen omakseen, kun hän paidan paljastuksen lisäksi vastaanotti Perungan Poikien juhlamitalin numero 1 Perungan Poikien puheenjohtaja Oiva Tapiolta. Samalla kertaa Urkan halliin nostettiin myös Perungan Poikien neljä mestaruus- ja yksi Suomen Cupin mestaruusviiriä.

Itse ottelun kahdessa ensimmäisessä erässä juhlia piti Sampo Volley, joka teki molemmissa erässä melkein mitä tahtoi. Etenkin joukkueen puolustuspeli oli silmiä hivelevää, kun taas Lakkapää teki melkein kaikki mahdolliset virheet heikosta aloitusten vastaanotosta epävarman passipelin kautta pehmoiseen hyökkäyspeliin. Edes aloitussyöttöpeli ei toiminut Lakkapäällä. Sampo antoi Lakkapäälle myös pientä tasoitusta, kun virolaisyleispelaaja Andrus Raadik ei ollut aloituksessa, vaan hänen tontilleen astui Ville Heiskanen.

Kolmanteen erään Urkan kentälle asteli ärsyyntynyt Lakkapää. Se aloitti erän 3-0 johdolla ja joukkueen peli oli huomattavasti kahta ensimmäistä erää aggressiivisempaa. Sampo puolestaan alkoi pehmetä ja ottelu kääntyi Lakkapään hallintaan. Lakkapää vei kolmannen erän lukemin 25-23 ja samalla kaavalla myös neljännen erän nimiinsä 25-17. Kolmatta erää Lakkapää hallitsi ja johti jo 24-17, mutta oman pelin sakkaus nosti Sammon takaisin erään mukaan, mutta Lakkapään kapteeni Jouni Palokangas päätti neljännen erän Lakkapäälle.

Viides erä oli tasainen alusta ottelupalloon saakka. Lakkapää johti erää 3-1, mutta Sampo puolestaan hallitsi erän loppupuolta johtaen erää 10-12. Lakkapää nousi tasoihin ja johti jo 13-14, mutta Sampo kipusi jälleen tasoihin ja vei erän lopulta pistein 16-18 ja samalla koko ottelun erin 2-3.

Lakkapään hakkuri Casey Schouten nousi alun haparoinnin jälkeen joukkueen ykkösmieheksi 27 pisteellään. Sammon Eetu Häyrinen oli vastaavasti joukkueensa paras pistemies 33 pisteellä, joten ottelu kääntyi lopulta hakkureiden väliseksi taisteluksi. Lakkapään paras torjuja oli yllättäen yleispelaaja Jere Mäkinen, jonka tämän vuotinen mestaruusliigakausi alkoi alun haparoinnin jälkeen oivasti.

Eetu Häyrinen, Sampo Volleyn hakkuri:

- Hyvä voitto. Rovaniemeltä ei ole ikinä helppo ottaa voittoa. Kaksi erää voitettiin helposti. Sitten peli kääntyi. Meillä tuli muutamia heikkoja hetkiä. Viidenteen saatiin kasattua peli ja kairattiin voitto. Omaan peliin olin tänään tyytyväinen.

Team Lakkapään yleispelaaja Jere Mäkinen:

- Alku oli tänään tosi vaikea. Teimme paljon virheitä ja olimme kiireessä. Pitkällä erätauolla saimme rauhoitettua peliä. Viidennessä erässä muutama virhe ratkaisi.

Sampo Volleyn valmentaja Timo Tolvanen:

- Lakkapään alun heikkous yllätti. Saimme aika paljon ilmaisia pisteitä. Pelasimme itse hyvää peliä. Alussa saatiin vastustajan hakkuri kiinni, mutta hän paransi peliä, ja ottelu tasoittui. Viidennessä erässä mentiin pallo kerrallaan. Pienestä oli kiinni, mutta olimme vähän rohkeampia lopussa ja saimme taisteltua voiton.

Team Lakkapään päävalmentaja Henri Tuomi:

- Passipeli ei toiminut kahdessa ensimmäisessä erässä. Pitkällä erätauolla saatiin passipeli toimimaan. Peli alkoi toimia sen jälkeen. Kolmannessa saatiin pelistä kiinni. Viidennessä erässä voittoa tarjottiin, mutta emme pelanneet sovitun pelitavan mukaisesti. Joukkueessa on kuitenkin huikea potentiaali. Tämä ilta itsessään oli joukkueelta melkoinen kasvutarina.

Parhaat pelaajat:
Sampo Volley: Eetu Häyrinen
Team Lakkapää: Casey Schouten

Lakkapää pelaa seuraavaksi ensi viikon lauantaina Hurrikaanin vieraana ja Sampo Volley Vantaa Ducksin vieraana.

LähiTapiolan pisteet
3 Schouten Lakkapää
2 Häyrinen Sampo
1 Mäkinen Lakkapää

Team Lakkapää - Sampo Volley 2-3
15-25, 17-25, 25-23, 25-17, 16-18
Team Lakkapää: Shcouten 27/+16,Mäkinen 14/+7,Palokangas 12/+6
Sampo Volley: Häyrinen 33/+23,Herrera 12/+4,Heiskanen 11/+5
Katsojia: 728

Ottelutilasto

Hallitseva mestari aloitti voitokkaasti

Hallitseva miesten mestarijoukkue VaLePa aloitti liigan kotivoitolla Vantaa Ducksista erin 3-1 (25-19, 27-25, 28-30, 25-19).

Aloituskokoonpanot
VaLePa: Esko, Gyumer, Kaurto, Erik Sundberg, Peetu Mäkinen, Florian RIngseis L
Vantaa Ducks: Magyar, Szabo, Nurminen, Miro Määttänen, Vallin, Kaunisto , Ovaska L, Kankaanpää L

Pukkipaidat pelasivat kaikilla osa-alueilla hyvin ja ylimääräiset virheet karsiutuvat, kun rutiini pelaamiseen kasvaa. Urpo Sivula 21/+14 palkittiin VaLePan parhaana. Upi nousi kovana pelimiehenä isoon rooliin tärkeillä hetkillä. Erik Sundberg 18/+8 nosti tarkasti, syötti 3 ässää ja hyökkäystehotkin olivat hyvät. Mikko Esko oli joukkueen tehokkain aloitussyöttäjä ja pyöritti peliä tuttuun tapaansa tehokkaasti. Keskimiehet saivat paljon passeja. Markus Kaurto tuskaili hyökkäysten kanssa alkupelin, mutta 4. erässä löytyi tehoja harjoituspelien malliin. Libero Florian Ringseis nostaa palloja paljon hihalla. Kaari pysyy samanlaisena ja Mikko saa passata lakipisteestä. Myös Peetu Mäkinen voi olla tyytyväinen ehjään pelaamiseen, hyviä suorituksia pelin kriittisillä hetkillä.

Vantaa Ducksin valmentaja Ismo Tuominen panostaa aina joukkueidensa kanssa kovaan aloitussyöttöön. Niin tälläkin kertaa. Miro Määttänen tulee olemaan yksi liigan kovimmista pommittajista. Antti Vallin syötti Määttäsen tavoin 3 ässää. Kovakätinen Miro Määttänen 22/+10 hyökkäsi rohkeasti vaikeistakin paikoista. Antti Vallin 12/+5 alkaa lunastaa hakkurina häneen kohdistettuja odotuksia, vaikka tehoissa on vieläkin parannettavaa. Passari Balint Magyarin ja maanmies Alpar Szabon siirtopeli toimi hienosti.

Vieraat voittivat kolmannen erän, mutta olivat jo toisessa sitä ennen kiinni erävoitossa. 22-24 -numeroista VaLePa kuitenkin nousi 27-25 -erävoittoon.

Tilastoissa suurin ero joukkueiden välille tuli vastaanotossa, joka oli VaLePalla 54% ja vierailla 29%.

Miro Määttänen nousi kentän parhaaksi pistemieheksi (22) pisteellä ennen kotijoukkueen Urpo Sivulaa (21).

Sami Kurttila, VaLePa :

- Parempi startti meille kuin viime vuonna. Ensimmäisen pelin ongelmia oli kuitenkin havaittavissa. Otteluun oli tietysti isot odotukset. Rentouden kautta yritettiin omalle tasolle, mutta siihen ei ihan päästy. Potentiaalia on paljon parempaan, mutta kärsimättömyys kostautui monissa palloissa. Huomenna palautellaan ja maanantaina jatketaan fysiikalla ja keskiviikkona vastassa on Loimu. Urpo Sivula, VaLePa:

- Odotukset kauden alkuun oli kovat. Hermostunut alku koko joukkueelta, mutta kolme pinnaa tuli, niin siihen voi olla tyytyväinen. Olen ihan tyytyväinen omaan peliin. Kunto on ihan hyvä ja kauden lopussa toivottavasti vieläkin parempi Ismo Tuominen, Ducks:

- Ensimmäinen peli on ensimmäinen peli. Paljon mielenkiintoisia palloja. VaLePa oli toisessa erässä Upin verran parempi ja kolmannessa oli meillä myös hyvä meno. Mukava aloittaa pelit viimekauden mitalisteja vastaan. Miro Määttänen, Ducks:

- Oma peli oli vaihtelevaa: teemana oli hyvä energia, ja antaa kättä huonoistakin palloista. Välillä tuli virheitä ja välillä pinnoja. Omana tavoitteena on mennä eteenpäin, mutta suurimmat tavoitteet joukkueen menestymisessä.

VaLePan seuraava ottelu on keskiviikkona kotona Raision Loimua vastaan (Ruutu näyttää) ja Vantaa Ducks pelaa jo heti sunnuntaina Hurrikaania vastaan Vantaalla.

LähiTapiolan pisteet
3 Esko VaLePa
2 Magyar Ducks
1 Sundberg VaLePa

VaLePa - Vantaa Ducks 3-1
25-19, 27-25, 28-30, 25-19
VaLePa: Sivula 21/+14,Sundberg 18/+8,Mäkinen 13/+4
Vantaa Ducks: Mi Määttäne 22/+10,Vallin 12/+5,Szabo 11/+6
Katsojia: 734

Ottelutilasto

ETTA haki pisteet puhtaasti Kokkolasta

Kauden avaus oli teoriassa klassikkopeli Ettaa vastaan, mutta klassikkoa pelistä ei tullut, vaan Etta vei ottelun puhtaasti 0-3 (26-28, 22-25, 14-25).

Tiikereiden avaus: Lasse Jylhä, Lauri Jylhä, Robert Seppänen, Antti Leppälä, Simon Hone ja Jack Wilson. Liberona Niklas Breilin.
Ettan avaus: Niko Haapakoski, Eetu Pennanen, Antti Ronkainen, Markus Väisänen, Jens Ahremark ja Joonas Jokela. Liberona Petteri Kiilunen.

Ensimmäinen erä alkoi Wilsonin ässällä, mutta Tiikereiden omat virheet tasoittivat pelin ja antoivat Ettalle edun. Lauri Jylhän syöttövuorolla Tiikerit nousi liki tasoihin (16-17). Leppälä siirsi joukkueen jo johtoon. Parhaimmillaan johto oli 21-18. Sitten Etta venyi jatkopalloille ja vei niiden myötä erän.

Etta otti toiseen erään Anssi Hakalan liberoksi ja Ville Kaksosen keskelle, Ahremarkin tilalle. Pennasen syöttövuoron ässä ja myöhemmin Haapakosken kaksi ässää repivät tarvittavan eron muuten tasaisessa erässä.

Pitkän erätauon jälkeen Etta lisäsi tehoja ja Tiikereillä taisi mennä usko. Erä oli Tiikereille kylmää kyytiä. Ei auttanut se, että Anton Välimaa tuli passaamankaan. Haapakoski ja takaisin peliin tullut Ahremark erottuivat erässä.

Olli Kuoksa, Etta:

- Startti oli semmoinen kuin startti aina on. ”Pupujussijuoksentelua” oli molemmin puolin. Ei siinä ollut mitään hienouksia. Hakala liberona antoi johtajuutta. Kokonaisvaltaisesti meidän hyökkäystehot paremmat kuin Tiikereillä ja tehot sen kun nousi kolmannen erän myötä. Wilson oli vaikea kiinniotettava. Ei meinattu saada kiinni millään. Syöttöpelimme oli aivan kuralla: 14 virhettä oli aivan liikaa.

Tapio Nissi, Tiikerit:

- Näistä tappiopeleistä jää mukaan kokemusta. Odotin parempaa, mutta hermostuminen näkyi. Yksi mies pystyi vastaamaan Ettan peliin ja se oli Jack Wilson. Irti olleesta vastaanotosta ei saatu minkäänlaista hyökkäystä. Laadukkaampi ja taitavampi joukkue voitti. Otetaan oppia. Eka erä olisi ollut kiva voittaa, mutta kun ei niin ei. Peli ilme oli sitä mitä piti Breilinillä ja Wilsonilla. Muut vähän jäässä. Kasvamista pitää tapahtua kaikilla. Liikaa ”pullasyöttöjä” meilläkin.

Palkitut:
Ronkainen, Etta
Wilson, Tiikerit

T 2-9, Ä 3-6, SV 8-14, H% 41-59, VO% 46-45

Tiikereiden seuraava liigaottelu on 8.10. Sampo Volleyn vieraana. Etta pelaa ensi sunnuntaina kotonaan LEKA Volleyta vastaan.

LähiTapiolan pisteet
3 Wilson Tiikerit
2 Ronkainen ETTA
1 Lau.Jylhä Tiikerit

Kokkolan Tiikerit - Etta 0-3
26-28, 22-25, 14-25
Kokkolan Tiikerit: Wilson J 18/+6,Simon H 6/+5,Jylhä Lauri 6/+2
Etta: Ronkainen A 15/+12,Jokela J 14/+10,Pennanen E 10/+4
Katsojia: 567

Ottelutilasto

Ronkaisen haastattelu

Nissin haastattelu

Kuvat:
Tommy Lågland / Tiikerit

  Takaisin