Seuraa meitä somessa:

Naisten suosikit voittivat vaikeuksitta

28.11.2015

Naisten lauantaikierros tarjosi voitot suosikeille. Vain sarjakärki LP Viesti menetti altavastaajalle erän, kun OrPo puristi voiton kolmannessa.

Naapurukset saivat hyvän ottelun aikaiseksi Tampereella

LP Kangasala (9-3) oli Kaukajärvellä Meston (1-8) lauantaivieraana, vei pisteet 0-3 (19-25, 22-25, 25-27) -tuloksella, mutta ottelu kaikkiaan oli mukavaa katseltavaa.

Mesto sai juonesta kiinni otelun vanhetessa, oli jopa katkaisemassa kolmatta erää. Jatkopalloilla ottelu kääntyi kuitenkin vierasjoukkueelle.

Mestoa piti pystyssä ilmiömäisllä puolustuspalloilla libero Sanna Häkkinen. Syöttö on tamperelaisilla parantunut, tuloksena seitsemän ässää Kangasalan viittä vastaan. Torjunnat sen sijaan olivat LP Kangasalan suvereenia osaamisaluetta.

LP Kangasalan valmentaja Ismo Tahvanainen kehui Meston puolustuspelaamista, peukutti Sanna Häkkisen tämänpäiväista suoritusta.

- On kaksi asiaa, joista oman joukkueen osalta olen tyytyvänen: torjunta ja se että saatiin täydet kolme pistettä.

Meston Viktor Circhenko oli kaikesta huolimatta positiivisella tuulella ottelun jälkeen. Viktoria ilahdutti pitkään kateissa olleen taisteluilmeen löytyminen.

- No, kolme tiukkaa erää, meidän puolususpelaaminen oli hyvää, passeihin olen myös tyytyväinen. Hyökkäyksiin lisää tehoja, sitä jäin kaipaamaan.

Meston kakosvalmentaja Jani Huurne näki paljon hyvää sunnuntain OrPo-peliä ajatellen:

- Jos tällä tavalla pelataan huomenna, niin kaikki on mahdollista.

Parhaat pelaajat
LP Kangasala Shelby Dalton
Mesto Tampere Johanna Siuro​

Mesto: Siuro 18/+4, Alho 8/+3, Lepistö 5/+1
Kangasala: Dalton 21/+20, Mayfield 14/+3, Vilponen 9/+7

Yleisöä 269
T 2-11, Ä 7-5, SV 7-7, H% 32-49, VO% 65-75

LähiTapiolan pisteet:
3 Dalton LP
2 Mayfield LP
1 Siuro Mesto

Ottelutilasto

LP Viestille pisteet Orivedeltä

LP Viesti (13-1) jatkaa selkeästi naisten liigan kärjessä haettuaan kolme sarjapistettä lauantaina Orivedeltä. Kotijoukkue OrPo (5-4) kaatui erin 1-3 (20-25, 18-25, 25-23, 18-25).

OrPo kohtasi kahden hävityn ottelun jälkeen runkosarjaa ylivoimaisesti johtavan LP Viestin. Viestillä puolestaan oli nyt 13. peli 34 päivän sisällä ja matkustusta Israelin ja Rovaniemen välillä melkoisesti.

Alkua sävytti OrPon harmittavat syöttövirheet, joita ensimmäiseen erään tuli 6 kappaletta. Riskillä haettiin kovaa syöttöä ja niissä oli hieman liikaa epäonnea.

OrPo voitti torjunnat 13-12, hävisi ässät 2-6, oli vastaanotossa parempi 57%-51% ja hävisi hyökkäystehoissa 39%-33%.

Paulina Vilponen, LP Viesti:

- Ennen peliä kasattiin itsemme kovan kuukauden jälkeen ja onnistuimme.

Niina Ylönen, OrPo:

- Parannettiin kahdesta aikaisemmasta pelistä, mutta ei riittävästi LP Viestiä vastaan.

Kari Raatikainen, LP Viesti:

- Tyytyväinen pitää olla, että hoidettiin tämä näin. Neljäs erä oli riittävän hyvä, mutta levoton. Vaikka syöttö ei toiminut, muilla osa-alueilla meni paremmin.

Teemu Oksanen, OrPo:

- Kolmas erä päällimmäisenä mielessä. Kolmessa muussa erässä olimme oikeissa paikoissa, mutta ei onnistuttu. Pallot vähän kimpoilivat. Kahden vaikean pelin jälkeen ilme oli hyvä. Lähdettiin taistelemaan ja voittamaan.

Orreluisäntä Orneule Oy palkitsi joukkueiden parhaina Pauliina Vilposen LP Viestistä 19/+12 ja Mercy Moimin OrPosta samoin 19/+12.

OrPo: Moim 19/+12, Karhu 11/+2, Puukka 11/+8
Viesti: Vilponen 19/+12, Lymareva 17/+8, Rakic 13/+8

Yleisöä 416
T 13-12, Ä 2-6, SV 11-7, H% 33-39, VO% 57-51

LähiTapiolan pisteet:
3 Pauliina Vilponen, LP Viesti
2 Mercy Moim, OrPo
1 Lena Lymareva, LP Viesti

Ottelutilasto

HPK juhli LiigaPlokin juhlapelissä

Pihtiputaan Plokin 20-vuotisjuhlaottelussa LiigaPloki (1-10) - HPK (9-3) oli vain yksi juhlija. HPK pelasi hyvän ja vähävirheisen kamppailun ja voitti 0-3 (11-25, 9-25, 18-25).

Hämeenlinnalla oli vaikeuksissa ainoastaan kolmannen erän alussa. Sen ollessa tappiolla 1-5 päävalmentaja Luca Chiappinin ottama aikalisä tehosi ja kolmannenkin erän loppu meni selkeästi Pallokerholle.

Jouko Koljonen, LiigaPloki:

- HPK pelasi hyvän torjunta- ja puolustuspelin. Meidän pelin lukeminen ja reagointi epäonnistui erityisesti kolmannessa erässä. Kuitenkin vastaanottomme toimi ottelussa (37%-32%) jopa paremmin kuin Hämeenlinnalla, mutta selkeä ero tuli hyökkäyspelin tehokkuudessa (27%-56%) jossa olimme vaisuja. Tietenkin häviöt vaikuttavat pelaajiin. Voitto silmissä lähdetään taistelemaan seuraavaan peliin. Uskoa joukkueeseen on, siinä on potentiaalia, joka pitää saada irti.

Luca Chippini, HPK:

- Olen tosi tyytyväinen joukkueen tekemiseen, se oli hyvin keskittynyttä.

Eveliina Koljonen, LiigaPloki:

- Rökäletappio tuli, HPK tykitti meidät kumoon. Joukkueen henkeen tämä ei vaikuta, mutta tappiot tympivät.

Saana Koljonen, HPK:

- Tänään pelasimme hyvää lentopalloa, hyökkäys kulki ja joukkueena pelattiin hyvin.

Parhaat pelaajat:
LiigaPloki; Felinski 
HPK: Madsen 

Ploki: Felinski 11/+4, Rhiannon Tooker 8/+6, Lana Zonjic 6/0
HPK: Anna Boricheva 12/+11, Keao Burdine 12/+7, Madsen 10/+9

Yleisöä
T 3-4, Ä 2-4, SV 5-4, H% 27-56, VO% 50-44

LähiTapiolan pisteet:
3 Madsen HPK
2 Koljonen HPK
1 Felinski LiigaPloki

Ottelutilasto

WoVo otti keskittyneenä selkeän voiton

WoVo Rovaniemi (7-4) tuli ryminällä peliin ja Pieksämäki Volley (4-7) ei ehtinyt toipua kunnolla missään vaiheessa mukaan. Näin pisteet jäivät kotijoukkueelle erin 3-0 (25-9, 25-18, 25-22).

Outi Polso, Pieksämäki:

- Oltiin ekassa erässä aivan lapasia eikä päästy peliin millään kiinni joten ne oli ansaitut lukemat. Seuraaviin eriin hieman parannettiin mutta kaverin peli pysyi samalla tasolla koko pelin niin ei mahdettu mitään. Oma hyökkäyksien tappaminen oli tänään heikkoa.

Satu Natunen, Pieksämäki:

- Ensimmäinen erä oli aivan karmea. Seuraaviin eriin petrattiin mutta ei auttanut. Valmistautuminen oli mielestäni kuitenkin hyvää eli kyllä meidän olisi pitänyt olla valmiita heti ottelun alusta mutta eipä oltu kuten lukemat näytti.

Katlin Winters, WoVo:

- Oltiin tänään kaikki tosi keskittyneitä ja tehtiin töitä joukkueen eteen. Mielestäni ansaittiin tänään tuo tulos. Olen tyytyväinen joukkueen ja henkilökohtaiseen peliin. Oli varmaan kauden paras peli henkilökohtaisesti.

Teemu Mäkikyrö, WoVo:

- Oli tois hyvä ensimmäinen erä, joka kertoi meidän laadukkaasta valmistautumisesta. Hieman ehkä notkahdettiin toisessa erässä, vaikka kaverikin paransi paljon. Nopeasti päästiin kuitenkin takaisin pelin päälle ja siihen olen tyytyväinen. Huomenna vapaata ja sitten lähdetään keskittymään ensi viikonlopun tuplapeleihin ja Hollannin reissuun. Tilastot puuttelliset

LähiTapiolan pisteet:
3 Kosonen WoVo
2 Miilen WoVo
1 Winters WoVo

Ottelutilasto

Kuvat:
Jari Kotka / LiigaPloki
Esko Nevala / WoVo
Jyri Kivimäki / LP Kangasala
Veli-Jussi Lietsala / OrPo

  Takaisin