Oivanen johdatti loimaalaiset sarjakärkeen

14.01.2017

Mikko Oivasen kova ilta avitti Hurrikaani-Loimaan takaisin liigakärkeen. LEKA Volley otti elintärkeän kotivoiton ja Sampo Volley raastoi voiton viisieräisessä Vantaalla.

Mikko Oivanen hakkasi voiton Oulussa

Hurrikaani-Loimaa (16-1) palasi miesten Mestaruusliigan kärkeen voitettuaan lauantaina Oulussa ETTAn (8-11) 30 pistettä neljään erään takoneen Mikko Oivasen johdolla erin 1-3 (25-21, 20-25, 20-25, 19-25).

Lentopalloseura ETTA taisteli, repi ja raastoi tänään Hurrikaania vastaan Oulun Urheilutalolla pelatussa TaloHelmen isännöimässä ottelussa mutta voittoon asti se ei aivan riittänyt.

Ottelu kuitenkin osoitti, että ETTA pystyy haastamaan onnistuneella pelillä kenet tahansa tässä sarjassa. Myös Eetu Pennasen paluu pelaavaan kokoonpanoon on hyvä uutinen.

ETTA aloitti ottelun vahvasti ja vei ensimmäisen erän nimiinsä lähinnä hyvän syöttämisen ansiosta. Syöttö pysyi kovana myös toisessa erässä mutta puolustuspalloja oululaiset eivät saaneet enää totuttuun tyyliin pelattavaksi Hurrikaanin hyökkäysten jälkeen.

Vierasjoukkue myös paransi hyökkäämistään lähinnä parhaana palkitun hakkurinsa Mikko Oivasen johdolla, joka omien sanojensa mukaan pelasi kauden parhaan pelinsä. Myös Tomi Mutkan tulo toisen YP:n paikalle Luke Smithin tilalle auttoi tänään vieraita. Loimaalaiset saivat kolmeen viimeiseen erään tehtyä muutaman pidemmän syöttöputken, kun taas ETTA ei siinä tänään onnistunut. Päävalmentaja Kuoksa totesi kuitenkin pelin jälkeen, että tuokin asia saadaan vielä harjoittelulla kuntoon.

ETTA pelasi ihan ok vastaanotto pelin Hurrikaanin kovista syötöistä huolimatta. Myös hyökkääminen on kehittynyt ja tänään siinä kunnostautuivat erityisesti KT Markus Kaurto ja parhaana palkittu YP Antti Ronkainen.

ETTA jatkaa kotipelejään keskiviikkona 18.1. klo 15:30 Mestaruusliigan kolmosena olevaa Pielaveden Sampoa vastaan. Pölkyn isännöimä ottelu on samalla yhden ETTA:n perustajaseuran Oulun Kiskon esittelyottelu. Kisko myy otteluun lippuja ja saa osan tuotoista seuralle. Ottelussa on myös Kiskon järjestämät arpajaiset.

Lauri Rantanen, Hurrikaanin päävalmentaja:

- Voitto ei tullut tänään kävelemällä vaan vaadittiin hyvä peli. Ensimmäisessä erässä joko puristettiin mailaa tai sählättiin muuten. Mutkan Tomin kentälle tulo rauhoitti meidän peliä. Syötössä emme olleet tänään parhaimmillaan. Kausi on noin puolivälissä ja hyvä, että olemme säilyneet ilman loukkaantumisia.

Mikko Oivanen, Hurrikaani:

- Pelasin itse varmaan parhaan pelin tälle kaudelle. Teimme alkuun liikaa virheitä ja ETTA ei antanut mitään ilmaiseksi. Pelasimme loppupelin vähemmillä virheillä ja se auttoi tänään voittoon. Kausi on ollut tähän mennessä hyvä. Joukkueessa on hyvä henki ja tekeminen treeneissä on ollut hyvää.

Olli Kuoksa, ETTAn päävalmentaja:

- Ensimmäisen erän voitimme, koska olimme parempia. Toiseen erään Mutka rauhoitti vastustajan vastaanoton ja yksi Euroopan parhaista hakkureista Mikko Oivanen ratkaisi pelin. Myös vastustajan passari pelasi hyviä paikkoja huonon vastaanoton jälkeen.

Antti Ronkainen, ETTA:

- Ottelu oli aika tiukkaa vääntöä. Tiukkoja eriä, missä Hurrikaani teki muutamaan rotaatioon putken ja se ratkaisi. Hurrikaani hyökkäsi hyvin vaikka saimme heidän vastaanoton aika hyvin rikki. Meidän torjunta ja puolustus ei toiminut tänään normaalisti

Sampo voiton verran fiksumpi Lumon thrillerissä

Vantaalla nähtiin täydet viisi erää, kun liigakolmonen Sampo Volley (14-3) kuittasi jaettuista sarjapisteistä kaksi ja Vantaa Ducks yhden erin 2-3 (20-25, 25-22, 22-25, 25-15, 9 -15) Lentopallon Mestaruusliigassa oli suuren urheilujuhlan tuntua. Savolaisten lentopalloylpeys Sampo kohtasi vantaalaiskorsolaisen kauden yllättäjän Vantaa Ducksin lauantaina Vantaan Korson Lumo-hallissa.

Erävoittoja tuli vuorotellen, mutta voiton kannalta vieraat voittivat ratkaisevan viidennen erän. Otteluisäntänä olivat Rakennusliike Tuovinen Oy ja Kouvolan Betoni Oy.

Rakentavasti joukkueet olivat liikkeellä ja kumpikin pelasi fiksua lentopalloa. Betoninen torjuntapeli oli tänään erityisesti Szabon heiniä neljällä torjunnalla. Sampo Volley vetää hyvin faneja myös pääkaupunkiseudulta ja iloinen savon murteen solina kaikui kuuluisilta lauteilta. Katsojia tänään yhteensä 558 silmäparia.

Hiihtoon erikoistuneella päävalmentajalla Jukka Tuovisella oli voiton jälkeen nautinnollinen hymy naamalla. Hymyä levensi myös lehdistötilaisuudesta saatu kylpyankka Savon poreammepitoisiin nautintoihin.

Ducks vs. Raadik eteni ensimmäisessä erässä Andrusin tahdilla. Hänen ässänsä jälkeen päävalmentaja Tuominen otti ensimmäisen aikalisänsä. Koko Sampo pääsi peliin ja peli pian 4 – 10. Sampo pelasi virheettömästi fiksua lentopalloa. Ankoilla erän alkuun tuli jopa kolme syöttövirhettä peräkkäin. Ankkojen torjunnan verkkovirheen jälkeen Tuominen otti jo toisen aikalisänsä. Toni Kankaanpään lyötyä nelospaikalta leveäksi tekniselle aikalisälle mentiin tekniselle aikalisälle. Fiksua lentopallo oli tähän mennessä esittänyt vakuuttavasti esiintynyt Sampo Volley. Päävalmentaja Tuominenkin sai erässä varoituksen. Sitten alkoi myös vaihtolaikka käymään tilanteessa 10 – 19. Kattelus tuli Kankaanpään tilalle ja pian myös tuplavaihdolla Laakso ja Külaots sisään. Sitten alkoi nousu ja Tuovinen otti aikalisän tilanteessa 16 – 21. Miro Määttänen veti sen jälkeen ässän. Erän lopussa nähtiin myös Kalle Katteluksen ensimmäinen hyökkäyspiste Mestaruusliigassa. Erä lopulta Sampolle 20 – 25.

Toiseen erään ankat lähtivät Laakso passarina ja Külaots hakkurina. Peli oli tasaista ja erän alun hahmo oli juurikin Külaots. Ankkojen vastaanotto parani ja Laakso – Nurminen akseli pääsi myös vauhtiin ja tekniselle mentiin tilanteessa 14 – 12. Miro Määttäsen ässän jälkeen Tuovinen oli pakotettu ottamaan aikalisän tilanteessa 15 – 12. Tuovinen otti aikalisän katkaistakseen Kankaanpään syöttövuoron tilanteessa 20 – 17. Sampon erilaisilla virheillä nopeasti Ducksin eräpallotilanteeseen 24 – 22. Penttisen ässän jälkeen Tuominen otti aikalisän tilanteessa 24 – 22. Toni Kankaanpää hoiti nelospaikalta hienosti erän ankoille 25 – 22. Sampo kävi kuumana vihellyksen jälkeen ja vain kuusi pelaajaa meni törisemään Keijo Yli-Kivistön kanssa. Sampon suurin ongelma toisessa erässä olivat monet virheet, kun taas ankat pelasivat fiksua lentopalloa.

Kolmannessa erässä Ducksin fiksu lentopallo jatkui ja Sampo otti ensimmäisen aikalisänsä Miro Määttäsen ässäsyötön jälkeen tilanteessa 9 – 6. Aikalisän jälkeen sampolaiset aloittivat myös fiksun pelaamisen ja tilanteessa 10 – 10 ottivat ankat aikalisän. Tekniselle mentiin Lassi Nurmisen lyötyä paterin naapurin vitosnurkkaan tilanteessa 14 – 13. Kahden ankkahyökkäysvirheen jälkeen Tuominen otti aikalisän tilanteessa 17 – 18. Erä on tähän asti ollut koko ajan ankkojen hallussa. Kankaanpää tasoittaa heti aikalisän jälkeen. Määttäsen nelospaikan pommilla ankat kaventavat vielä tilanteeksi 22 – 23. Kankaanpää nelospaikan pommi osuu verkkonauhaan ja ponnahtaa siitä leveäksi ja erä vieraille lukemin 22 – 25.

ZZ Topin rynkytyksen tauottua saatiin neljäs erä käyntiin. Alpár Szabon tuulikaappikopin jälkeen Tuovinen otti aikalisän tilanteessa 4 – 1. Määttäsen Marko tuli neljänteen erään liberoksi. Penttinen vaihtui Keeliin tilanteessa 6 – 2. Miro Määttäsen otettua fiksusti pisteen Sampon torjunnan pikkurillin reunasta päävalmentaja Tuovinen kutsui joukkonsa kasaan ankkojen johtaessa fiksusti 8 – 2. Raadik viimeinkin saa Szabon syöttöputken poikki aikalisän jälkeen. Ville Heiskasen fiksulla peipillä ykköskulmaan Sampo kaventaa tilanteeksi 9 – 5. Ankkojen vastaanotto hiukan hajosi ja Tuominen kutsui ankkaparven puhutteluunsa tilanteessa 10 – 7. Raadikin lyötyä pitkäksi mentiin tekniselle tilanteessa 14 – 9. Kaatrasalo vetää suksen teknisen jälkeen ja ankat jo 15 – 9 johtoon. Pitkäsen tultua kentälle Väliahon tilalle hän torjuu heti Nurmisen. Ankkojen fiksuus ratkaisi erän niinkin helposti kotijoukkueelle kuin 25 – 15.

Viides erä alkoi ankkojen tahdissa, mutta Sampo Volley sai nopeasti juonesta kiinni ja Tuominen otti ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 4 – 6. Sen jälkeen Külaots jää torjuntaan ja tilanne jo 4 – 7. Sampo torjui fiksusti Määttäsen ja tilanteeksi 5 – 9. Külaotsin lyötyä suksen, niin Tuominen otti aikalisän tilanteessa 5 – 10. Aikalisän jälkeen kotijoukkueen tuplavaihto, mutta mikään ei auttanut. Sampo otti fiksusti kuskin paikan ja kuittasi voiton erin 2 – 3. Viides erä Sampo Volleylle lukemin 9 – 15.

Otteluisännät Rakennusliike Tuovinen Oy ja Kouvolan Betoni Oy palkitsivat Vantaa Ducksista Miro Määttäsen ja Sampo Volleysta Andrus Raadikin.

Hakkuri Karl Külaots, Vantaa Ducks

- Hyvin väännettiin ja minulle sanottiin, että mene ja näytä ”munaa”. Täytyi tänään tuulettaakin onnistumisiaan oikein kunnolla. Jobun kanssa yhteys toimii ja peli kulki tänään välillä ihan hyvin. Antin ja minun täytyy kuitenkin nostaa tasoamme. Tasainen vääntö oli, mutta notkahdettiin viidennessä.

Päävalmentaja Ismo Tuominen, Vantaa Ducks

- Kyllä haastettiin, mutta olisin suonut pojille kunnon palkinnon eli voiton. Piste ei tavallaan tyydytä. Olo oli välillä kuin naistentansseissa. Joel Laakso on mennyt tällä kaudella eteenpäin ja pelaa fiksusti palloja hyökkääjille. Marko pelasi liberona hyvin. Meillä ei juuri tällä hetkellä ole hautakiveen hakattua kuusikkoa. Vallin on pelannut hyvin harjoituksissa ja aloitti senkin takia tänään kuusikossa.

Hakkuri Eetu Häyrinen, Sampo Volley

- Ei oltu tänään niin fiksuja, 14 hyökkäysvirhettä. Viides erän kuitenkin käännettiin. Oltiin pulassa, kun Ducks syötti niin hyvin. Ankat on hyvin pelannut tällä kaudella ja oli tänäänkin inhottava vastus.

Päävalmentaja Jukka Tuovinen, Sampo Volley

- Aaltoileva peli. Ducks pelasi tänään hyvin ja nimenomaan omien suoritustensa ansiosta. Ensimmäinen erä tuli meille liian helposti. Fokus karkasi meille oudosti hävityissä erissä. Meille ei ole tyypillistä, että tehtiin 14 hyökkäysvirhettä. Syöttö meillä toimi hyvin. Taistelupeli ja kaveri veti hyvin meidän torjunnan latvoista. Viides erä tuli meille vahvalla pelillämme.

Katsojia: 558

LEKA Volley tiukensi taistelua "kuolemanpaikoista"

LEKA Volley (4-13) väänsi tärkeän voiton uuden Loimun (5-12) päävalmentajan Danielle Capriottin avauspelissä raisiolaisten peräsimessä kreikkalaispassari Stavros Kasampaliksen johdolla ja jatkaa pudotuspelipaikan metsästystä. Erät kotijoukkueelle 3-1 (25-19, 25-20, 23-25, 25-12).

Sijoilla 8-10 ovat nyt Team Lakkapää ja Loimu viidessä voitossa sekä LEKA Volley neljässä. Näyttäisi vahvasti, että kolmikon paras selviää pudotuspeleihin, toiseksi parhaan kausi päättyy ja heikoin joutuu liigakarsintaan.

Aloituskokoonpanot

LEKA: Kasampalis, Lehtonen, Porkka, Helenius, Kaislasalo, Karinen, Silventoinen (l)
Loimu: Juntura, Marshman, Marttila, Gregory, Borichev, Vertiö, Sihvonen (l)

1. erä: Ottelu alkaa hermostuneesti pelin rakennuksen takellellessa. Pari LEKA:n passia karannut verkon väärälle puolelle, kunnes syntymäpäiväsankari Henrik Porkan syöttövuorolla peli tasoittuu. Kapteeni Lehtosen syöttövuorolla LEKA nousee rinnalle ja ohi parin pisteen johtoon. Tekniselle aikalisälle mennään Kasampaliksen ässällä 14-10. LEKA:n torjunta on ollut paikallaan ja Loimun uusi valmentaja Capriotti ottaa aikalisän tilanteessa 17-11. Nissin ensimmäinen aikalisä tilanteessa 18-14, kun Gregory onnistui tekemään ässän. Kasampaliksen ja muun LEKA-joukkueen yhteispeli on parantunut hurjasti, mikä näkyy tehokkaina hyökkäyksinä. LEKA on ollut tähän asti selvästi parempi syöttö-vastaanottopelissä, kunnes Loimun Marshman onnistui syöttövuorollaan nostamaan joukkueensa jo 22-19 tilanteeseen. LEKA kuitenkin marssi selvään erävoittoon, kun Samuli Kaislasalo tinttaa pallon lattiaan 25-21. Melko rikkonaisen erän tehokkain oli Kaislasalo 5/+3.

2. erä: Ei vaihtoja toiseen erään. Tasaisesti edetään, kunnes Eelis Karisen syöttövuorolla kotijoukkue karkaa 8-4 johtoon. Capriotti on pakotettu ottamaan aikalisän. Loimun Marshman nostaa jälleen vieraat peliin mukaan vahvalla syöttövuorollaan, kunnes se katkeaa syöttövirheeseen 9-7. Kapteeni Lehtonen on myös vahvassa syöttövireessä ja LEKA karkaa jälleen muutaman pisteen johtoon 13-7. Tekniselle aikalisälle mennään tilanteessa 14-8, kun Karinen peippaa ovelan jujun kuutospaikalta. Loimun aikalisä tilanteessa 19-12, kun Kasampalis tykittää vasurillaan pallon kenttään toisesta kosketuksesta. Loimu vaihtaa Saarisen ja Koukin kentälle Junturan ja Marttilan tilalle. LEKA:n ykköstempo toimii jälleen hyvin, kun Kasampalis löytää Porkan näyttävästi, 22-14. Loimu taistelee Borichevin syöttövuorolla ja kaventaa tilanteen 22-17. Nissi ottaa samassa aikalisän. Lankinen tulee kentälle ja Kasampalis huilaamaan. LEKA:lla ollut kolme eräpalloa, mutta ratkaisua ei ole tullut. Nissi ottaa toisen aikalisänsä tilanteessa 24-20. Erä päättyy Sihvosen syöttövirheeseen. Toisen erän tehokkain oli Jan Helenius 6/+5. LEKA selkeästi edellä sekä vastaanotossa että hyökkäystehoissa.

3. erä: Loimu vaihtaa Vertiön tilalle Akseli Koukin. Muutoin saman aloitukset, kuin toisen erän alussa. Vieraat aloittaa erän terävämmin 2-5, kun Kouki peippaa pari jujua LEKA:n kenttään. Nissi reagoi tähän ja vaihtaa Lankisen ja Leikkaan kentälle. Vaihto näyttää toimivan ja LEKA kirii 7-6 johtoon Leikkaan syöttövuorolla. LEKA on onnistunut tänään keskihyökkäyksissä paremmin kuin pitkään aikaan. Tekniselle aikalisälle mennään kuitenkin Loimun 11-14 johdossa. Loimu on sitkeästi johdossa, kun LEKA on tehnyt virheitä. Nissin aikalisä tilanteessa 13-17. Pitkä pallo päättyy Loimun taisteluvoittoon ja Nissi ottaa toisen aikalisänsä tilanteessa 18-22. Lehtosen ässä tuo LEKA:n kahden pisteen päähän ja Loimu ottaa aikalisän. Vaisu erä kotijoukkueelta mitään ottamatta pois Loimulta. Loimu pystyi vähentämään virheitään ja se riitti erävoittoon. Erä Loimulle 23-25 Marttilan iskettyä ratkaisupisteen.

4. erä: Leikas jatkaa LEKA:n ja Kouki Loimun hakkurina. Kouki on ollut terävä kentälle tullessaan. Terävä alku LEKA:lta. Joukkue näyttää sisuuntuneen edellisen erän karattua vieraille. Loimu ottaa aikalisän tilanteessa 11-7, kun Kouki tuuppaa pallon pitkäksi. LEKA nostaa tasoaan ja nykäiseen tukevan johdon itselleen 14-7. Edellisissä voitetuissa palloissa kotijoukkue on puolustanut hienosti ja hyökännyt tarkasti. Jännä juttu, mutta vähemmän virheitä tekevä joukkue yleensä pärjää paremmin. Capriotin toinen aikalisä tilanteessa 17-9. LEKA ei nosta jalkaa kaasulta ja se marssii kohti voittoa. Neljäs erä, koko ottelu sekä tärkeät kolme sarjapistettä LEKA:lle.

Tapio Nissi, LEKA Volleyn päävalmentaja:

- Helpottava voitto ja tärkeät pisteet. Kaksi ensimmäistä erää oli hyvää ja sitten tullaan lämmittelyyn napit auki. Kolmannessa erässä piti yrittää keksiä keinoja sytyttää joukkue taistelemaan uudestaan. Askel kerrallaan mennään eteenpäin. Tänään ei yp:t onnistuneet, mutta Silventoinen ja keskarit pelasivat hienon ottelun.

Daniele Capriotti, Loimun päävalmentaja:

- Tulin Suomeen vasta pari päivää sitten ja olen päässyt tutustumaan joukkueeseen hiukan. Pidän joukkueen yleisilmeestä, sillä se taistelee jokaisesta pisteestä. Meillä on kehittymistä, kun pelataan tiukoissa tilanteissa.

Stavros Kasampalis, LEKA Volley:

- Nautin pelaamisesta todella paljon LEKA:ssa ja kotiyleisön edessä. Tärkeä voitto tänään.

Taylor Gregor, Loimu:

- Aika hankala ottelu meille. Paljon pitkiä palloja. Meidän täytyy olla kovempia jos halutaan voittaa pelejä. Tänään LEKA oli parempi.

Ottelun parhaat pelaajat: Kasampalis ja Gregory

LähiTapiola Savon ottelun vakuuttavin pelaaja: Kasampalis