Seuraa meitä somessa:

Panu Pitkänen rakentamaan muuria Akaa-Volleyn verkolle

09.06.2018

Kaudella 2014-15 Akaa-Volleyta edustanut keskitorjuja Panu Pitkänen palaa joukkueeseen. Kaksi kautta Sampo-Volleyn värejä kantanut 23-vuotias lentopalloilija oli jo odottanut Akaa-Volleyn joukkuetta kokoavan Risto Lahden puhelua.

- On myönnettävä, että hymyni oli leveä, kun puhelu Ristolta tuli. Akaassa pelaamastani kaudesta on vain hyviä muistoja. Seurassa kaikki toimii, kuten on sovittu, kotiyleisöä on runsaasti ja peleissä tunnelmaa. On kyllä kuin kotiin palaisi, tunnusti Pitkänen.

Alajärven Ankkurien kasvatti ja takavuosina useita kausia Kyyjärven Kyvyn riveissä esiintynyt 198 senttinen Pitkänen on koko uransa ajan pelannut keskitorjujana.

- Keskellä on tarkoitus myös jatkaa. Minulla on vielä niin monta aktiiviurheilijan vuotta edessäni, että odotan jatkuvaa kehittymistä. Akaa-Volleyssa uskon saavani enemmän peliaikaa kuin Sammossa ja siinä yksi syy paluuseen. Haluan katsoa, mihinkä rahkeeni lentopalloilijana riittävät.

Pitkänen pelasi ensimmäisellä Sampo-Volley -kaudellaan lähes kaikissa liigapeleissä. Päättyneellä kaudella miehen aika kului liiaksi vaihtopenkillä. Kokemusta kertyi vain seitsemän ottelun verran.

- Joukkueemme kaksi muuta kesitorjujaa Mikko Väliaho ja Aleksi Kaatrasalo olivat niin kovassa kunnossa, ettei jäänyt saumaa haastamiseen. Nyt kun Savon suunnalla yhdistetään kaksi joukkuetta, keskitorjujan tontille tulee vielä lisää kilpailua, pohti Pitkänen.

Keskitorjujien tehotilastossa sijalle 26 viime kaudella päätynyt Pitkänen solmi Akaa-Volleyn kanssa 1+1 – vuotisen sopimuksen. Mies muuttaa tyttöystävänsä kanssa Pirkanmaalle kesän kuluessa ja liittyy elokuun alussa Akaa-Volleyn joukkueharjoituksiin.

- Kesän aikana hoidan fysiikkapuolta kuntoon yksinäni ja kuusikkotreenit alkavat elokuussa, kun valmentaja Oliver Lüütsepp saapuu maisemiin. En ole ammattilentopalloilija, joten työpaikka pitää vielä varmistua. Sitten voimme myös katsoa tuota asuinpaikkaa.

Mestaruusliigajoukkueiden määrä supistuu viime kaudesta, kun savolaisjoukkueet Sampo-Volley ja Leka-Volley yhdistyvät ja Rantaperkiön Isku luopui sarjapaikasta. Näin myös pelaajia mahtuu liigaan entistä vähemmän. Tilanne on kaikkien kannalta mielenkiintoinen.

Akaa-Volley

  Takaisin