Seuraa meitä somessa:

Siivonen LP-Vampulan valmennuskoordinaattoriksi

21.11.2017

LP-Vampula saa rautaisen annoksen koulutuksen ja kansainvälisenkin kokemuksen kautta kertynyttä huippuosaamista kehitystyönsä avuksi, kun seura on sopinut Marko Siivosen kanssa valmennuskoordinaattorin tehtävästä

. -Lähdin jo melko nuorena poikana lentopallon ja opiskelujen perässä maailmalle järjestyksessä Englanti, USA, Sveitsi. Olen valmentanut eri maissa ja eri lajeissa seura-, alue- ja maajoukkuetasolla. Pärjännytkin olen monellakin mittarilla mitattuna poikkeuksellisen hyvin. Olen ollut kehittämässä valmennusjärjestelmiä, valmentajakoulutuksia, valmennuskeskuksia eri maissa ja eri lajeissa. Nykyään toimin SPINACOR- nimisen yrityksen yrittäjänä. Siellä teen työtä toiminnallisen neurotieteen erityisasiantuntijana ja toiminta keskittyy valmennuksiin, koulutuksiin ja hoitoihin, joiden päämääränä on, että asiakkaamme menestyvät huomennakin.

Markon rooli LP-Vampulassa ei ole ainoastaan edustusjoukkueen ja sen pelaajien henkilökohtaisten ominaisuuksien kehittäminen sekä valmennuksen auttaminen, vaan näkökulma on paljon laajempi. Päämääränä on kehittää toimintaa C-ikäisistä mestaruusliigaan asti.

- Pitkän ja laaja-alaisen kokemukseni pohjalta voin ilolla todeta, että LP-Vampulassa toiminnasta huokuu AITO HALU KEHITTYÄ SEURANA JA KEHITTÄÄ PELAAJIA junnuista ammattilaisiin asti, eikä vain yrittää selvitä kaudesta jotenkuten kunnialla. Voittojakin seura haluaa joten tavoitteellisuus on isosti, rehellisesti ja upeasti toiminnan keskiössä, Marko toteaa tyytyväisenä seuran toiminta-ajatuksesta.

Kehittyminen vaatii halua kehittyä ja ympäristöä, jossa kehittyä. Menestys vaatii näiden kahden lisäksi armotonta määrää työtä pelaajilta, valmentajilta ja seuralta sekä kaikkien yhteistä sitoutumista asetettuihin tavoitteisiin.

- Kaikki edellä mainitut elementit ovat mielestäni vähintäänkin "nupullaan" LP-Vampulan toiminnassa ja omalta osaltani haluan vaikuttaa siihen, että kyseiset kehittymisen ja menestymisen elementit paranevat entisestään.

LP-Vampula Huittinen on seura, jossa pelaaminen on ykkösjuttu, mutta seura haluaa aidosti olla kehittämässä Huittista ja toiminta-alueensa maaseutua antamalla oman panoksensa myös sen kehittämiseen. Myös tässä todella kovan luokan kokemuksen omaava seuran uusi taustavoima näkee paljon mahdollisuuksia.

- Olen saanut ulkomaillakin mahdollisuuden työskennellä seuroissa, joiden asemaa ja merkitystä lähialueelle on suoraan verrattavissa LP-Vampula Huittisen tilanteeseen. Tiedän kansallisesti korkeimmalla tasolla toimivalla urheiluseuralla olevan todella ison merkityksen paikallisidentiteetille ja sen vahvistumiselle. Paikallisidentiteetin vahvistuminen puolestaan heijastuu asukastyytyväisyydestä lähtien koulujen elinvoimaisuuteen ja sitä kautta aina talousalueen yritysten parantuneisiin näkyvyyteen / markkinointimahdollisuuksiin. On mahdollista synnyttää ilmiötä: "täällä on kiva asua, tehdä töitä ja harrastaa - tulkaa vaan tekin tänne asumaan ja pelaamaan yhdessä LP-Vampulan ja Huittisten kanssa". Tällainen asema tuo vastuita urheiluseuralle olla asemansa veroinen kaikessa toiminnassaan. Myös lähialueelle pitää mahdollistaa ne toimet, joita urheiluseuralla on identiteetin vahvistamiseen. Näihin vastuisiin ja tehtäviin tulisi mielestäni kiinnittää paljon nykyistä enemmän huomioita.

Marko on jo aloittanut työnsä ja hän on Huittisissa viikoittain, tehden tuolloin työtä kellon ympäri. Marko aloittaa Mestaruusliigan aamutreeneistä, jatkaen päivän valmennuksen kanssa. Iltapäivällä vuorossa on C ja B-juniorit, jonka jälkeen ykkössarjan sekä Mestaruusliigan iltatreenit. LP-Vampula Huittisen tavoitteet joita ohjaa seuran slogan "It¨s all about attitude" saa Markon myötä ison annoksen lisää pontta, toteaa edistysaskeleesta tyytyväisen odottava seuran manageri Timo Talvitie.

  Takaisin