Seuraa meitä somessa:

VaLePa nousi liigakärkeen - Hurrikaanille myös voitto

25.10.2017

VaLePa ja Hurrikaani ottivat liigavoitot keskiviikkona. Samalla VaLePa nousi liigakärkeen.

Vantaa Ducks kiusasi Hurrikaani-Loimaata, mutta lopulta pisteet jäivät selvästi kotijoukkueelle erin 3-1 (17-25, 25-21, 25-14, 25-15).

Lauri Rantanen, Hurrikaani:

- Harvinaisen huono startti meiltä. Vain syöttö toimi koko ottelun ajan. Nosteltiin epätarkasti ja tehtiin paljon hölmöjä virheitä, kuten ihan käsittämättömiä verkkovirheitä. Aloituksessa olleet jätkät ovat harjoitusten otteidensa perusteella ansainneet näyttöpaikkansa. Harmittaa heidän puolestaan, että vaihtoja jouduttiin tekemään jo ensimmäisessä erässä.

Ismo Tuominen, Vantaa Ducks:

- Pelin alku oli meiltä rauhallista peliä. Sitten Hurrikaani vei muutamalla syöttöputkella kolme viimeistä erää. Toisen erän hoiti Ropponen, kolmannen ratkaisi Buculjevicin pitkä leijasyöttövuoro, ja viimeisessä erässä sama mies teki jälleen tuhojaan. Pelihuumorimme laski näiden syöttövuorojen jälkeen.

Jesse Mäntylä, Hurrikaani:

- Aloituksessamme oli vaihtuvuutta, mutta ei sen taakse voi mennä. Luotan kuitenkin meidän peliimme, joka perustuu kovaan syöttöön. Nyt on kiva pelata, kun paikat ovat kunnossa. Parhaan pelaajan palkinto taisi tulla pitkälti ottelun alun otteiden perusteella.

Amarildo Deliu, Vantaa Ducks:

- Aloitimme hyvin, ehkä parhaiten koko kautena. Sitten menetimme itseluottamuksemme. Vastaanottomme petti. Hurrikaani oli vahva ensimmäisen erän jälkeen.

Parhaat pelaajat
Jesse Mäntylä ja Miro Määttänen

LähiTapiolan pisteet
3 Mäntylä Hurrikaani
2 Buculjevic Hurrikaani
1 Szabo Ducks

Hurrikaani Loimaa - Vantaa Ducks 3-1
17-25, 25-21, 25-14, 25-15
Hurrikaani Loimaa: Ropponen 17/+11,Douglas-Pow 13/+7,Oivanen 12/+8
Vantaa Ducks: Vallin 13/+2,Kankaanpää 12/+7,Määttänen M 12/+0
Katsojia: 664

Ottelutilasto

Juuso Riponiemen kuvat

VaLePa liigakärkeen

VaLePa Sastamala nousi liigakärkeen kaatamalla vierailleen Akaa-Volleyn keskiviikkona 3-0 (25-20, 25-21, 25-20).

Ensimmäistä erää edettiin varsin tasaisesti 21-20 tilanteeseen. Sen jälkeen pukkipaidat ottivat ratkaisevat pisteet Urpo Sivulan, Olli Kunnarin ja Erik Sundbergin hyökkäyksillä Kunnarin syöttövuorolla.

Toinen erä oli alusta alkaen kotijoukkueen hallintaa. 17-11 tilanteessa valmentaja Sami Kurttila vaihtoi Rami Rekomaan Tommy Carmodyn tilalle. Rami oli viime kaudella nostamassa Akaa-Volleyta Mestaruusliigaan. Hän kiitti saamastaan luottamuksesta ja päätti erän keskihyökkäyksellä.

Kolmannessa erässä Akaa-Volley sai vastaanoton toimimaan ja Antti Poikela pelasi erinomaisen hyökkäyspelin. Se ei kuitenkaan riittänyt, VaLePa otti ratkaisevan eron jo alkuerässä ja piti sen erän loppuun asti.

VaLePan Erik Sundberg 11/+7 pelasi parhaan pelinsä Sastamalassa, vastaanotto 57% ja hyökkäysteho 69% ilman hyökkäysvirheitä. Lisäksi kotikatsomoa ilahdutti pari hienoa takakentän puolustusta. Olli Kunnari sai eniten passeja ja suoriutui urakastaan loistavasti, taas nähtiin monenlaisia hienoja ratkaisuja. Akaa-Volley yritti painavilla syötöillä horjuttaa VaLePaa, mutta Florian Ringseisin johdolla vastaanotto toimi hyvin. Mikko Esko 7/+6 osaa hämmästyttää Kunnarin tavoin odottamattomilla ratkaisuilla.

Akaa-Volleyn Antti Poikela 15/+7 oli selkeästi vieraiden tehokkain, ainoastaan 5 suoraa hyökkäysvirhettä pudotti kokonaisarvosanaa. Joni Mikkonen on tärkeä pelaaja Akaan joukkueelle. Libero Sakari Liehu pelasi kelpo pelin. Passari Mikko Kuuselan laitatempo toimi hyvin ja hän on hyvä aisapari Ossi Heinolle.

Otteluisäntä Plaania palkitsi parhaat pelaajat: Erik Sundberg VaLePa, Antti Karttunen Akaa-Volley

Akaa-Volleyn päävalmentaja Lauri Tihinen:

- Painotettiin omaa peliä ja ilmettä. Erien lopussa hieman vauhti putosi. Syötöt VaLePaa vastaan pakko tehdä hieman riskilläkin. Libero Liehu sai hyvää kokemusta, Poikela oli isossa roolissa joukkueessa.

Akaa-Volleyn liberon Sakari Liehu:

- Oli hyvä ottaa vastuuta tänään. Puolustuspelissä vielä kehitettävää, mutta rennosti on otettava. Joukkueen torjunta- ja puolustuspeliä on vielä kehitettävä.

VaLePan päävalmentaja Sami Kurttila:

- Akaa tuli alussa vahvasti ja kovalla syötöllä peliin. Omalle joukkueella tuli liian paljon syöttövirheitä. Kentällä kävi myös Rami Rekomaa ja Niko Suihkonen. Upi kolautti jalkaansa ensimmäisessä erässä yhteen vastustajan pelaajan kanssa, ei suurta vahinkoa.

VaLePan liberon Florian Ringseis:

- Florian on nauttinut ajastaan VaLePassa, hyvä seura ja hyvät olosuhteet Tavoite on Mestarien liigassa ja nämä pelit hyvää harjoitusta. Tänään energiaa säästellen

LähiTapiolan pisteet
3 Sundberg VaLePa
2 Esko VaLePa
1 Poikela Akaa

VaLePa - Akaa-Volley 3-0
25-20, 25-21, 25-20
VaLePa: Kunnari 13/+8,Sundberg 11/+7,Sivula 8/+-2
Akaa-Volley: Poikela 15/+7,Siwicki 9/+4,Mikkonen 8/+0
Katsojia: 626

Ottelutilasto

Katso koko ottelu Ruudusta (maksullinen)

  Takaisin