VaLePa varmisti runkosarjan voiton

24.02.2018

VaLePa haki pisteet Akaa-Volleylta ja varmisti samalla neljännen kerran viiteen viime kauteen miesten Mestaruusliigan runkosarjan voiton. Liigakakkosen ja -kolmosen kohtaamisessa mentiin Pielavedellä viiteen erään, Ducks haki murskavoiton Team Lakkapäästä ja Hurrikaani pysäytti vieraissa Tiikerit.

Sampo Volley ja ETTA väänsivät koko rahalla

Viisi erää vaadittiin jälleen ratkaisemaan paremmuutta Sammon ja Ettan välillä.

Olli Kuoksa tiivisti eron irtopisteisiin:

- Ottelussa jaettiin 225 pistettä, Sampo sai niitä yhden enemmän ja ansaitsi voittonsa.

Keitele Forestin isännöimässä ottelussa oli kaikkiaan 704 henkeä ja tunnelma oli sen mukainen. Pelistä löytyi lämpöä ja tunnetta kuten kakkospaikasta kamppailessa kuuluukin. Muutama korttikin jaettiin illan kuluessa. Vastakkain oli kaksi hyvin puolustavaa joukkuetta, joten pitkiä palloralleja nähtiin tukuittain, Sampo puolusti ylös 77 hyökkäystä ja Etta 71.

Olli Kuoksa, Etta:

- Eipä tätä ottelua kannata lähteä enempää pilkkomaan. Pudotuspelit on niin lähellä, että joukkueet kyllä tuntevat toisensa. Tasainen ottelu, josta Sampo sai yhden sarjapisteen enemmän kuin me. Kakkospaikalla on se merkitys, että tietysti olisi mukavampi pelata kotona vähän enemmän.

Timo Tolvanen, Sampo Volley:

- Pitää iloita voitosta mutta samaan syssyyn on todettava, ettei ihan parasta lentopalloa tänään koko aikaa pelattu. Välillä tuli muutamia sekavia palloja, joissa ei tiedetty kuka passaa tai tekee mitäkin. Ettan tapaista joukkuetta pitää olla koko ajan hereillä. Molemmat joukkueet sai kyllä tehdä tosissaan töitä pisteen eteen. Pielavesi on ollut meille tällä kaudella hieman vaikea paikka pelata mutta nyt on pari peliä mennyt täälläkin hyvin. Se on tärkeää, koska tulemme pelaamaan puolivälierät täällä.

Akaa-Volleylle erä - VaLePalle ottelu ja runkosarjan voitto

Lauantain kotipelissä Monarilla Akaa-Volley kohtasi sarjaa suvereenisti hallitsevan Sastamalan ylpeyden VaLePan. Kotijoukkueen taistelu riitti yhteen erävoittoon kun täydet kolme pistettä lähti Vammalan suuntaan luvuin 1-3 (18-25, 25-20, 18-25, 16-25).

Kolme avauskentällisen pelaajaa puuttui kotijoukkueen rivistä kun Teemu Koivunen oli kuumeessa, Ossi Heino paranteli keskivartalovammaa ja Voitto Köykkä oli A-junioreiden turnauksessa.

Ennen peliä valmentajahaastatteluissa ei jälleen liikoja suunnitelmia paljastettu.

- Otteluruuhkaa meillä on europelien ja tiiviin liigatahdin vuoksi ja sen perusteella meidän täytyy pelaajiamme illan otteluun miettiä. Flunssa-aaltoa ja loukkaantumisia on ollut myös, kierteli VaLePan valmentaja Sami Kurttila illan peluutuskysymystä.

- Mikäli Suomen paras joukkue yhtään hellittää otettaan, olemme kyllä valmiita iskemään. Avasi ennakkosuunnitelmiaan puolestaan Akaan pääkäskijä Lauri Tihinen.

Ottelu menikin käsikirjoituksen mukaisesti. Ensimmäisen erän alkutahdit määräsi VaLePa. Tekniselle aikalisälle mentiin lukemissa 12-14. Vaikka kotijoukkue pääsi erän puolesta välistä peliin mukaan paremmin ja paremmin, venytti vierailijat piste-eroa tasaisesti erän loppua kohti.

Toinen erä alkoi tasaisemmin. Kotijoukkue innostui puolustamaan hurjasti ja vaikka vieraat olivat teknisellä aikalisällä vielä pisteen edellä, otti Akaan miehistö sen jälkeen erän komentoonsa. VaLePa vaihtoi tilanteessa 16-14 Erik Sundbergin yleispelaajan tontilta pois ja Olli Kunnari tuli rauhoittamaan peliä. Kylmänä kentälle tullut Kunnarikaan ei toisen erän suunnan kääntämisessä onnistunut. Akaan miehistö takoi pisteitä joka puolelta, eikä ote lipsunut edes erän lopussa. Pitkälle erätauolle mentiin ansaituissa 1-1 lukemissa.

Kolmannen erän alku oli toisen erän toisinto. Pisteen - parin erolla mentiin tilanteeseen 13-13. Sen jälkeen pelattiin muutama tiukka taistelupallo, tuomarille sattui pari hieman kyseenalaista tuomiota kotijoukkueen tappioksi, kotijoukkueen valmennusosastolle heilahti keltainen kortti ja tilanne olikin yhtäkkiä jo 16-21. Siitä VaLePa lasketteli helpohkoon erävoittoon.
Neljännen erän alussa nähtiin vielä sisuuntunut kotijoukkue. Erää johdettiin parhaimmillaan 7-3, kunnes vieraiden aikalisän jälkeen peli tasoittui. VaLePa tuli väkisin rinnalle tilanteessa 8-8 ja vaihtopenkiltä kenttäkomennuksen saanut Sundberg syötti kotijoukkueen vastaanoton rikki. Kun Sundbergin syöttövuoroa säesti vielä Markus Kaurto samanlaisella syöttöputkella oli kotijoukkue lyöty ja täydet kolme pinnaa lähti vieraiden matkaan.

Kotijoukkueen parhaana palkittiin Ivan Walter, joka hyökkäsi teholukemat 15/+12. Ivan oli omaan peliinsä tyytyväinen, mutta luonnollisesti tappio harmitti.

- Vastustaja oli tänään loistava. Muutamissa ratkaisupalloissa he olivat huolellisempia ja me sorruimme samaan aikaan pieniin ratkaiseviin virheisiin. Passari luotti minuun hyökkäyspäässä ja minä kiitin luottamuksesta, sanaili pelin jälkeen aina yhtä positiivinen brassi.

Team Lakkapää romahti täysin kotikentällään Ducksin käsittelyssä

Team Lakkapään korpivaellus Mestaruusliigassa jatkuu ankeana. Lauantaina joukkuetta kävi kurittamassa sarjan kahdeksannesta sijasta taisteleva Vantaan Ducks, joka voitti ottelun 0-3 (13-25, 19-25, 15-25). Koskaan ennen kotijoukkuetta ei ole nöyryytetty näin pahasti sen toistakymmentä vuotta kestäneen lentopallon pääsarjauran aikana. Kaikkine mahdollisine taukoineen koko ottelu kesti vain puolitoista tuntia, mikä lienee myös jonkin sortin ennätys Rovaniemellä, ainakin hävityissä otteluissa.

Lakkapään joukkueesta puuttui kokonaan passari Joshua McKay, jonka tilalla pelasi Joel Juurinen. Aloituskuusikosta olivat poissa myös hakkuri Casey Schouten, jonka tilalla oli Niko-Matti Koskela sekä yleispelaaja Jouni Palokangas. Ducks meni ensimmäisessä erässä tilanteesta 11-12 omille teilleen karaten 11-18 johtoon ja murskaten Lakkapään tylysti eräpistein 13-25. Lakkapään hyökkäysprosentti ensimmäisessä erässä oli karmaiseva 22, Ducksin 54.

Toiseen erään Lakkapään päävalmentaja Henri Tuomi laittoi kentälle hakkuriksi Schoutenin ja myös Palokangas tuli Miikka Lemolan tilalle ja Tuomas Hautala korvasi keskipelaajana Bobby Walshin. Ducks meni kuitenkin heti alussa 0-2 johtoon Lakkapään vastaanoton pettäessä. Ducks karkasi 5-8 johtoon, jonka Lakkapää tasoitti ja johti erää jo 9-8, mutta tekniselle aikalisälle mentiin lukemissa 12-14. Tämän jälkeen Ducks repäisi neljän pisteen kaulan 12-16 ja Lakkapään peli mureni jälleen siihen. Erä Ducksille 19-25.

Kolmas erä ratkesi ennen kuin yleisö ehti kunnolla istuutua paikoilleen. Ducks ruhjoi Lakkapään vastaanoton pikavauhtia mennen 2-8 johtoon ja hetkessä tilanne oli jo 4-12 ja sekä erä että koko ottelu oli taputeltu. Teknisellä aikalisällä Ducks johti 6-14 ja meno vain kiihtyi aikalisän jälkeen. Ducks teki mitä tahtoi ja Lakkapää nöyrtyi täydellisesti Ducksin viedessä peräti 7 pistettä putkeen tilanteesta 6-13 tilanteeseen 6-20. Ducks nosti jalan kaasulta, mutta erä päättyi sille siitä huolimatta murskaavasti 15-25.

Ottelutilaston kummallisuus on vastaanotoissa, joissa Lakkapää oli parempi prosentein 57-53. Kaikki muut tilastot olivat sitten synkkää luettavaa kotijoukkueelle: hyökkäysprosentit 35-58, torjunnat 5-12, ässät 1-2. Ducksin hakkuri Karl Külaots iski lukemat 19/+14, Lakkapään hakkurit Schouten 5/+2 ja Koskela 3/-2. Lakkapäästä ainoastaan Jouni Palokangas onnistui hyvin.

Yleispelaaja Toni Kankaanpää, Ducks:

- Meiltä kurinalainen peli. Ei tiedetty, mitä tulee tapahtumaan, kun vastustajan kokoonpano oli yllättävä. Vaikea oli lähteä pelaamaan, mutta loimme hyvän peruspelin. Syöttö ja torjunta toimivat tänään hyvin.

Yleispelaaja Jouni Palokangas, Team Lakkapää:

- Ducks pelasi verkolla selkeästi paremmin kuin me. Syöttö ja vastaanotto antoivat meille avaimet, mutta hyökkäys ja torjunta ei toiminut tänään.
Päävalmentaja Ismo Tuominen, Ducks:

- Valmistautuminen onnistui tähän otteluun. Ottelu oli meidän puolelta ehjä esitys. Torjuntapeli oli tänään vahvaa. Puolustuspeliin jäi vielä kehitettävääkin. Tämän päivän pisteet olivat äärimmäisen tärkeät jatkoa ajatellen. Tänään pelasimme vähillä virheillä.

Päävalmentaja Henri Tuomi, Team Lakkapää:

- Olemme olleet joukkueessa liian negatiivisia, turhautuneita ja kiukkuisia. Se loppuu nyt. En halua puhua tämän päivän pelistä mitään. Meidän tulee lähteä positiivisuuden kautta treenaamaan.

Hurrikaani kävi kuittaamassa Kokkolassa

Hurrikaani-Loimaa tuli faneineen ja kuittasi aiemman tappionsa Kokkolassa viemällä ottelun erin 1-3 (19-25, 27-25, 22-25, 19-25).

Ensimmäinen erä alkoi Tiikereiden kannalta komeasti, kun pieni Hurrikaanijohto kurottiin kiinni Simon Honen ja Fredric Gustavssonin torjuessa Tomi Rumpusen kahteen kertaan. Antti Ropposen ja Tomi Rumpusen syöttövuoroilla Hurrikaani kuitenkin repi eroa ja piti johdon erän loppuun saakka.

Toinen erä alkoi Hurrikaanivirheillä. Tiikerit pääsi johtoon jopa 8-2. Tässä vaiheessa Max Staples tuli Tomi Rumpusen tilalle. Antti Ropposen syöttövuorolla Hurrikaani kuroi eroa kiinni ja Dimitry Shestak in syöttövuorolla Hurrikaani siirtyi johtoon. Pitkän aikaa Hurrikaani vei erää kolmen neljän pisteen johdossa. Tiikerit vaihtoivat erän aikana Lauri Jylhän tilalle Teemu Lahden, Kalle Määtän tilalle Lasse Jylhän ja Simon Honen tilalle Uchenna Ofohan. Antti Leppälän syöttövuorolla Uchenna Ofoha ja Fredric Gustavsson torjuivat Max Staplesin kahteen kertaan. Tilanne tasoittui ja siirryttiin jatkopalloille, jotka Tiikerit vei.

Kolmannessa erässä Tiikerit jatkoivat toisen erän aikana kentälle vaihdetuilla pelaajilla. Hurrikaani otti Max Staplesin avaukseen Thomas Douglas-Powellin tilalle. Staples pelaaminen olikin hyvä ratkaisu ja Hurrikaani vei erää alusta loppuun saakka. Ero ei ollut missään vaiheessa kolmea pistettä suurempi, mutta se riitti, kun Tiikerit ei saanut vetovuoroa ollenkaan.

Neljännessä erässä Lauri Jylhä tuli takaisin avaukseen. Muuten molemmat joukkueet jatkoivat edellisen erän avausmiehistöillä. Tällä kertaa Hurrikaani kasvatti eroa mm. Max Staplesin ja Tomi Rumpusen syöttövuoroilla. Suurimmillaan ero oli seitsemän pistettä (4-11), jolloin Kalle Määttä palasi Tiikeripassariksi. Hurrikaani piti riittävän eron ja vei erän selkein numeroin.

Lauri Rantanen, Hurrikaani:

- Voitto ja kolme pistettä täältä on hyvä suoritus. Kun jätetään toinen erä pois laskuista, syöttömme oli hyvä. Vastaanottomme meni sekaisin. Isoissa palloissa pelimme oli hyvää. Side out ei ollut ihan maaginen. Se oli Tiikereiden hyvyyttä. Saatiin kuitenkin kairattua voitto kotiin. Max Staples tuli hyvin kehiin ja Ropponen oli vahva läpi ottelun.

Tapio Nissi, Tiikerit:

- Aika pitkälle Lauri Rantanen puhui asiaa. Alussa jännitettiin. Isoissa palloissa meillä oli ongelmia. Etenkin nelospaikalla oli vaikeuksia. Lopussa Robert Seppänen pelasi hyvin. Viimeisessä erässä vastaanottomme hajosi. Tänä päivänä Hurrikaani oli parempi. Heiltä löytyi laadukkaampaa tekemistä.