Seuraa meitä somessa:

WoVo taisteli kotivoiton - LP Kangasala voitokas Tampereella

19.02.2017

Naisten liigasunnuntai toi voitot WoVo Rovaniemelle ja LP Kangasalle.

Teemu Mäkikyrö (WoVo):

- Pitkästä aikaa oli joukkueella ennen peliä tunne, että voidaan kaataa yksi isoista ja niin kävi tänään. Lataus ei tosin ollut kohdillaan ottelun alettua, menikö se yli vai ali niin paha sanoa. Eka erä tuli kotiin, kun ei vastustajakaan ollut ihan hereillä. Toisessa erässä OrPo paransi ja me jatkoimme samalla linjalla. Paljon virheitä ja he käyttivät tilaisuutensa hyväkseen. Kolmannen erän voiton jälkeen tuli sellainen ulospuhallus ettei ollu neljännen alussa jakoja. Meinattiin se neljäs erä vielä voittaa hurjan takaa-ajon jälkeen ja saatiin siitä voimaa viidennen kääntämiseen. Mahtava tunnelma oli pitkästä aikaa Urheiluopistolla ja tästä on hyvä jatkaa kohti ensi lauantaita.

LähiTapiola-pisteet:

3p Jazmine White (WoVo)
2p Jessica Kosonen (WoVo)
1p Malina Terrell (OrPo)

Parhaina palkitut:

Jazmine White (WoVo)
Malina Terrell (OrPo)

WoVo Rovaniemi - Oriveden Ponnistus 3-2
25-22, 14-25, 25-23, 23-25, 15-9
WoVo Rovaniemi: Kosonen 17/+8,White 16/+13,Rantanen 14/+3
Oriveden Ponnistus: Terrell 23/+13,Johnson 17/+0,Lepistö 13/+6
Katsojia: 570

Ottelutilasto


LP Kangasalan peli pysyi hyvin kasassa Pyynikillä

LP Kangasala löi LP-Vampulan sunnuntaina 3–0 (25-20, 25-20, 25-23). Peli pelattiin poikkeuksellisesti Pyynikin palloiluhallilla. Lentopallon SuperSunnuntai jatkui naisten pelin jälkeen miesten mestaruusliigan pelillä Rantaperkiön Isku-ETTA.

Erän alku lähti kotijoukkueelta takkuisesti käyntiin ja LP Vampula pääsi jo 4 – 1 johtoon. Kotijoukkue alkoi pikku hiljaa lämmetä ja tasoitti tilanteeseen 5 – 5. Sitten pisteitä napsittiin molemmin puolin verkkoa. Julia Porsanger sai kovan hyökkäyspallon naamalleen ja nenäveren vuodon takia peli seisoi hetken. Kotijoukkueen napatessa 14 pisteen, 14 – 12 tekninen aikalisä pääsi yllättämään tuomarit ja joukkueet hämmennyksissä ihmettelivät, alkoiko aikalisä vai ei. Erän loppu oli tiukkaa taistelua molemmin puolin verkkoa, mutta Yevgeniya Nuykhalovan kovia iskuja ja ässiä ei vieraat pystyneet kiinni saamaan. Elli-Noora Hiltusen verkkosyöttö päätti ensimmäisen erän LP Kangasalle pistein 25 – 20.

Toinen erä alkoi LP Kangasalan kovalla alulla ja 4 – 0 Arttu Keränen otti ekan aikalisän. Tilanteessa 8 – 1 Vampulan käytti toisen aikalisä tähän erään. Tekniselle aikalisälle kotijoukkueen johtaessa 14 – 10. LP Kangasala ei missään vaiheessa erää päästänyt vieraita kahta pistettä lähemmäs, vaikka vampulalaiset hyvin taistelivatkin vastaan. Vampulan passari Susanna Sutki onnistui selvittämään ensimmäisen pelipallon toisen kosketuksen jujullaan. Toinen erä päättyi kuitenkin pisteisiin 25 – 20 Emilia Sipilän torjunnalla.

Kolmas erä kääntyi avauspisteen jälkeen kotijoukkueelle niin, että Arttu Keränen otti jo ensimmäisen aikalisänsä pisteissä 4 – 1. Jovana Gogicin kahden ässän jälkeen Vampula vaihtoi Paloniemi ulos, Raitala sisään. Tekniselle aikalisälle jälleen kotijoukkueen johtaessa 14 – 12. Kun tilanne tasoittui tilanteessa 17 – 17, Virginie De Carne otti ensimmäisen aikalisän rauhoittaakseen pelin. Binetou Sown ässäsyötöllä Vampula pääsi johtoon, mutta tilanne tasoittui heti hänen toisen syöttönsä mentyä pitkäksi. Vampula kävi jo 20 – 18 johdossa, mutta Kangasala pääsi johtoon 21 – 20, jolloin Vampula otti aikalisän. tasan 22 – 22. 23 – 23 Juti syöttämään. 24 – 22. vaihto takaisin Vampulalla. Jutta pois Emppu. Vampulan passarivaihto. LP Kangasala sai riemukkaan voiton, kun Binetou Sow iski viimeisen hyökkäyksen verkkoon ja kolmas erä päättyi 25 – 23.

Virginie De Carne, LP Kangasala:

- 3 – 0 voitto hieno juttu. Me olemme harjoitelleet ja testanneet erilaisia juttuja. Tänään joukkue teki hyvää työtä. Alkuun Vampula syötti hyvin. Näin pelistä erilaisia asioita ja saatiin hyviä treeniajatuksia ensi viikkoa varten. Hyökkääjät tekivät tänään hienoa työtä, samoin keskihyökkääjät. Zhenya (Nuykhalova) kasvaa pelaajana koko ajan. Joukkueen peli tasapainottuu tässä kevään edetessä.

Arttu Keränen, LP Vampula:

- Teimme 17 hyökkäysvirhettä kolmeen erään. Se kielii siitä, että ajatus ei ollut pelissä mukana. Kolmasosa noista virheistä oli ihan käsittämättömiä. Ei tuollaisella pelillä taistella voitosta. Toinen ja kolmas erä karkasivat heti alusta. On vaikea lähteä kirimään sellaista ero, hienosti tultiin lähelle, mutta sitten taas karkasi. Laitatehot, vaikka prosentit olivat ihan ok, eivät olleet lähelläkään sitä, mitä keskiviikkona oli. Lupa oli odottaa enemmän tältä peliltä. Meillä aaltoileva liike on jatkunut kauden alusta. Nyt ei ole enää selityksiä, että tarvitaan aikaa hitsautumiseen. Jokaisen on mentävä itseensä, miten mennä pelitapahtumaan. Kotijoukkue pelasi tänään hirmu hyvin. Kahden pelaajan vastaanotto toimi, ei saatu sitä rikki kuin hetkittäin. Tämä oli Kangasalle ansaittu voitto.

Daniela Öhman, LP Kangasala:

- Oli hyvä ottelu meiltä. Pidettiin koko ajan ote pelistä. Vaikka vika erä meni vähän, miten meni, silti tuntui koko ajan että saadaan peli pidettyä. Oli kiva voittaa.

Julia Porsanger, LP Vampula:

- Me ei ehkä oltu ajatuksen kanssa mukana. Keskiviikkona viestiä vastaan pelattiin joukkueen kanssa hyvin yhteen. Nyt oli sikäli erilainen peli. Kangasala oli tosi hyvä, heidän vastaanottonsa oli tosi hyvä. Ei saatu sitä rikki. Tänään ei vain mennyt palaset yhteen.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin
LP Kangasala Yevgeniya Nuykhalova
LP Vampula Eeva Puukka

LähiTapiolan pistekisa:
3 Yevgeniya Nuykhalova LP
2 Jovana Gogic LP
1 Dayana Segovia LP

LP Kangasala - LP-Vampula 3-0
25-20, 25-20, 25-23
LP Kangasala: Segocia 14/+5,Nyukhalova 13/+7,Laakkonen 7/+6
LP-Vampula: Sow 10/+-2,Puukka 8/+6,Hiltunen 7/+-6
Katsojia: 275

Ottelutilasto

Kuvat:
Jyri Kivimäki / LP Kangasala

  Takaisin