Seuraa meitä somessa:

Yhtä vaille valmista LP Viestillä

29.03.2015

Naisten lentopallon Suomen mestaruus 2015 on katkolla ensi torstaina LP Viestille. Salolaisjoukkue voitti sunnuntaina Kangasalla pelatun kolmannen Mestaruusliigan finaalin LP Kangasalaa vastaan suoraan kolmessa erässä 0-3 (15-25, 21-25, 15-25).

Näin seitsemättä perättäistä mestaruutta janoava LP Viesti johtaa finaalisarjaa otteluvoitoin 3-0.

Lauantain ottelusta poiketen LP Viesti hyökkäsi paljon laidasta keskipelin sijasta. Lena Lymareva (16/+10) ja Anu Ennok (8/+2) saivat yhteensä 46 passia kaikkiaan 86:sta. Kaikkiaan salolaisten hyökkäysprosentti oli 49.

LP Kangasalan hyökkäysprosentti jäi 30:een. Hakkuri Chantale Riddle oli joukkuen paras pistenainen tehoin 9/+6.

Tiiamari Sievänen, LP Kangasala:

- Harmittaa, ettei saatu kuin 15 pistettä kahteen erään. Parissa erässä tultiin hyvin peliin mukaan. Kun me pelataan omalla hyvällä tasolla, pystymme pelaamaan Salon kanssa tasaisesti. Kun tulee pienehkö notkahdus, tulee takamatka joka on vaikea paikata.

Laura Pihlajamäki, LP Viesti:

- Lopputulos oli hyvä, se on aina tärkeä juttu. Oli meilläkin peli tänään ailahtelevaa. Erien lopuissa oltiin taas kovia, mutta oli myös hetkiä kun olimme vaikeuksissa. Kun tuli virheputkia, alettiin kiristelemään.

Tuomas Alatalo, LP Kangasala:

- 0-3 -tappio, ei seliteltävää. Salo teki hyvä muutoksen siirrettyään hyökkäystään keskeltä laitaan. Joukkue näytti, että siltä löytyy eri variaatioita ja arsenaalia. Häviäminen harmittaa.

Kari Raatikainen, LP Viesti:

- Ei eilisten tilastojen perusteella varmastikaan osattu odottaa, että pelaamme tänään enemmän laidasta. Tiesimme, ettei niin huonosti voi sieltä pelata uudelleen. Intensiteettimme oli tänään selkeästi parempaa. Tänään ei hätkähdetty, vaikka LP Kangasala pääsi hyvin peliin kiinni. Näytettiin tänään, että ollaan joukkue: Ronja Heikkiniemen tulo muutti hiukan pelityyliämme. Ronja oli hyvin pelissä mukana.

LP Kangasalan avaus: Landwehr, Riddle, Hurskainen, Ellis, Vilponen, Öhman, Sievinen (L)
LP Viestin avaus: Tuchashvili, Rakic, Lymareva, Ennok, Pihlajamäki, Jokinen, Koskelo (L)

LP Kangasalan päävalmentaja Tuomas Alatalo oli tehnyt kolme muutosta aloitusseitsikkoonsa lauantain pelistä: Liisa Hurskainen ja Jaki Ellis aloittivat yleispelaajien paikalla ja Eveliina Vilponen toisena keskipelaajana.

LP Viesti aloitti tarkalla ja rauhallisella hyökkäyspelillä edeten virhettömästi 6-11- johtoon ennen LP kangasalan ensimmäistä aikalisää. Erä eteni loppuun asti samoin sävelin ja vieraat veivät sen 15-25 tehden vain yhden hyökkäysvirheen ja pysähtyen kertaalleen LP Kangasalan torjuntaan 48% tehoin. Lisäksi joukkue teki vain yhden virheen muutenkin (aloitussyöttö). Lena Lymareva teki erään 6/+6.

Toisen erän alkuun LP Viesti takoi heti taululle lukemat 1-7 ukrainalaiskaksikon Viktoriia Tuchashvili-Lena Lymareva syöttövuoroilla. LP Viesti näytti pitkään rallattelevaan todella helppoon erävoittoon, mutta LP Kangasala rutisti eron vielä kahteen pisteeseen (20-22). Enempään veto ei kuitenkaan riittänyt ja erä vieraille 21-25.

Salla Karhu tuli vahvasti syöttöpaikalla esille ja tykitti kotijoukkueen kolmannen erän alkuun 5-1 -johtoon. Vahva LP Kangasalan ote kesti aina 12-7 -tilanteeseen asti. Tämän jälkeen LP Viesti jälleen terävöityi ja vei seuraavat pallot murskaavasti 1-9 jälleen ukrainalaiskaksikon syöttövuoroilla.

Parhaat pistenaiset
LP Kangasala Riddle 9/+6, Karhu 8/+3, Hurskainen 7/0
LP Viesti Lymareva 16/+10, Pihlajamäki 10/+9, Jokinen 9/+6

Torjunnat 5-11
Ässät 5-3
Syöttövirheet 6-3
Omat virheet 18-11
Hyökkäys% 30-49
Vastaanotto% 52-52

Ottelutilasto

  Takaisin