Seuraa meitä somessa:

Akaa Volley - Lakkapaa.com

19.02.2021

Akaa-Volley ja Lakkapää.com harjoittavat tulevaisuuden tutkimusta?

Hunajapääkaupunki Akaan ylpeys Akaa-Volley vieraili tammikuun lopulla Rovaniemellä. Isäntänä oli kokeneen Jukka Tuovisen luotsaama Lakkapää.com. Kotiin tuomisena akaalaisilla oli niukka voitto viisieräiseksi venyneestä kamppailusta.

Akaan Urpo Sivula nautti Lapin Urheiluopiston ilmavasta tunnelmasta ja ryskytti tilastoihin lukemat 30/+19. Ja kuten on ollut kauden mittaan tapana, keskipelaajat säestivät hienosti hakkurin rinnalla. Markus Kaurto (8/+7) ja Aleksi Kaatrasalo (14/+11) eivät kuvia kunnioita. Liigan tehokkain torjuja Panu Pitkänen (0,94 torjuntapinnaa/erä) sai Rovaniemellä huilata lähes koko pelin ajan. Yleispelaajista mainittakoon Eetu Pennanen (11/+7), joka suorittaa tasaisesti matsista toiseen.

Lakkapää.com antoi kunnon vastuksen Eetu Häyrisen (23/+12) ja Borys Zhukovin (22/+13) johdolla. Myös ’Baranovin poika’ pelasi hyvä pelin (9/+8) ja akaalaisille niin kovin tuttu Miikka Lemola kirjautti lukemat (8/+5).

Mutta eihän tässä pitänyt historiaa kertailla, vaan tehdä hieman tulevaisuuden tutkimusta. Katse siis tulevaan perjantaihin ja Akaan kotiluolaan, Toijalan Monarille.

Menneen ja nykyisyyden tiedostaminen ja tunnustaminen kuuluvat tulevaisuuden tutkimukseen. Niiden pohjalta laaditaan todennäköisiä skenaarioita tulevaisuuteen. Noista skenaarioista - tai todennäköisistä tulevaisuuskuvista - valitaan se mieluisin ja lähdetään tekemään siitä totta. Kuulostaa helpolta.

Lentopallossa tulevaisuuden tutkimukseen liittyy kuitenkin yksi hankala juttu. Mitä todennäköisemmin verkon kummallakin puolella on tulevaisuudesta hieman erilainen kuva.

Tuovisen mieluisin perjantai-iltaa koskeva tulevaisuus pitäisi varmasti sisällään kolme täyttä sarjapistettä Lakkapää.comin pussiin. Ja sen kunniaksi kuppi kuumaa kahvia mansikkaviinerin kera jossakin nelostien monista huoltoasemakahviloista.
Akaan Oliver Lüütseppin mielessä taas siintänee ylivoimainen kotivoitto koko joukkueen tasaisen suorituksen jälkeen. Lisäksi hän todennäköisesti odottaa, että osa maan parhaasta kotiyleisöstä huutaa suoraa huutoa Ravintola Leskirouvan screenin edessä – kaikki tarvittavat turvatoimet huomioiden, luonnollisesti.

Jos aloitetaan Tuovisen mieliskenaariosta. Miten se voisi toteutua?

Ensinnäkin joukkueen pitää lähteä Napapiiriltä Pirkanmaan suuntaan viimeistään torstaiaamuna. Matkaväsyneenä Akaa-Volleyta ei kannata haastaa. Toiseksi bussissa tulee opiskella Brasilian takavuosien tähtipelaaja Giban otteita. Kun verkon toiselle puolelle asettuu itse Kurun Giba, vähintään alkuperäisen Giban teholla pitää pystyä vastaamaan.

Edelleen, Häyrisen ja Zhukovin pitää olla samassa tikissä kuin joukkueiden edellisessä kohtaamisessa. Baranovin, Lemolan ja kumppaneiden pitää pystyä pari napsua tehokkaampaan iltaan.

Ja viimeisenä, kun joukkue treenaa melkein Tampereen Pirkkahallin kokoisella areenalla ja perjantain peli pelataan tuohon nähden ahtaassa jumppasalissa, kannattaisi viimeistelyharjoitukset viedä vaikka sinne Joulupukin pääkonttoriin Napapiirille.
Entäs sitten Lüütseppin suunnitelma; miten se toteutuisi?

Ensin pitää kutsua harjoituksiin joku Ducksin Pekka Krookin kaltainen sparraaja saarnaamaan siitä, kuinka ihminen pystyy nousemaan vaikka kuinka pahasta ahdingosta, jos vaan halua löytyy. Kun Akaa-Volley on ottanut viimeisessä kahdessa ottelussa niin sanotusti neniinsä puhtaasti 0 – 3, jostain pitää löytää se kuuluisa sisäinen tiikeri tai tartsani, joka ei pelkää mitään.
Toiseksi Akaa-Volleyn johdon pitää tilata päävalmentajalle jonkinlainen työhaalari tai vastaava, jossa on tarpeeksi lenkkejä taktiikkataulujen, puhelimen, tussien, tilastopaperien ja muiden tykötarpeiden sitomiseen. Näin Lüütsepp voi vapaasti paiskoa tavaroitaan eivätkä ne karkaa parketille. Näin hän voi johtaa joukkojaan edestä eikä joudu pukuhuoneen puolelle.

Mitä pelaajiin tulee, niin luulenpa, että voimme jatkaa Tuntemattoman sotilaan linjoilla, kun kerran Baranovilla aloitettiin. Pohjanmaan poikia, Pitkästä ja Pöllästä, on pitänyt sitoa puihin kiinni, etteivät lähtisi jo etukäteen rovaniemeläisten bussia vastaan.
Lüütseppin tulevaisuuskuvan toteutuminen on myös kiinni Tuomen Erkin loihtimasta lounaasta pelipäivänä. Jos Eki löytää jostakin puolukkaa tai muuta suomalaista superruokaa koko revohkalle, voittokulkua ei estä mikään. Akaa-Volley Fan Club saa huutaa niin, että Leskirouvan ikkunat helisevät.

Mutta lopulta tulevaisuuden tutkimuksesta päivän realismiin. Jokainen lentopallo-ottelu lähtee tilanteesta 0 – 0. Siitä eteenpäin kaikki on mahdollista. Suunnitella voi, mutta verkon toisella puolella suunnitellaan myös. Yleisön ei auta kuin jännittää tilanteita vaikkapa Ruudusta. Perjantaina klo 18.30 aloitellaan.

Harri Mattila
Akaa-Volleyn tiedotus