Seuraa meitä somessa:

WoVo - Kuortane

20.01.2021
Otteluennakko: WoVo Rovaniemi – Kuortane

WoVo Rovaniemi palaa kotisaliinsa neljän perättäisen vierasottelun jäljiltä, kun Rovaniemelle vieraaksi saapuu Kuortaneen valmennuskeskusjoukkue. Ottelu alkaa Santasport Lapin Urheiluopistolla keskiviikkona 20.1. klo 18:00.

Vuosi 2021 on lähtenyt WoVon osalta käyntiin murheellisesti viidellä tappiolla. Viimeisimmät tappiot joukkue kärsi menneenä viikonloppuna Kuopiossa, kun se hävisi molemmat ottelunsa Puijo Wolleylle erälukemin 3-1. Puijo-otteluiden myötä WoVon tappioputki Mestaruusliigassa kasvoi jo kymmenen ottelun mittaiseksi ja vierasotteluiden tappioputki peräti 22 otteluun.

Tappiosuma on heikentänyt WoVon mahdollisuuksia kevään pudotuspeleihin huomattavasti ja valmentaja Teemu Mäkikyrön mukaan voittoja vaaditaan useampia jäljellä olevista yhdeksästä ottelusta. Erityislaatuisen kauden erityislaatuinen piirre on kuitenkin se, että sarjasta ei tulla tämän kauden päätteeksi pudottamaan ketään, joten vaaraa liigakarsintoihin joutumisesta, saati putoamisesta ei ole.

WoVon onneksi runkosarjan loppuohjelma on kotipainotteinen, joten pieni toivonkipinä nousujohteisesta keväästä on olemassa. Keskiviikkona vastaan asettuu valmennuskeskusjoukkue Kuortaneelta, joka pelaa viime kauden tapaan yhden sarjakierroksen liigassa, eli yhden ottelun kutakin joukkuetta vastaan.

Tälle sesongille Kuortane on pelannut neljä ottelua, häviten ne kaikki tulosten valossa puhtaasti 0-3. Tähän asti suurimmat uroteot Kuortaneelta on nähty Kangasalla ja Kuopiossa, jossa joukkue venyi molempia vastaan kertaalleen jatkopalloille taistelemaan erävoitoista.

Vaikka joukkue on nuori, eikä ensisijaisesti hae tulosta liigatason peleistä, on se valmis yllätyksiin. Viime kaudella WoVo-kohtaamisessa Kuortane ylsi erävoittoon ja piti WoVon ahtaalla loppuun saakka Janina Laineen johdolla.

WoVon näkövinkkelistä mielenkiintoisia pelaajia Kuortaneen joukkueessa ovat WoVo-kasvatti Neea-Maria Joki sekä WoVon junioreissa pelannut Haukiputaan Heiton kasvatti Iina-Reetta Kaikkonen. Pohjoista voimaa Kuortaneen joukkueeseen tuo myös Tornion Lentiksen kasvatti Moona Tarkiainen. Joukkuetta valmentaa Nikolas Buser ja joukkueenjohtajan toimia hoitaa Ari-Matti Joki.

Kuinka nuorten maajoukkuetytöistä koostuva Kuortane pystyy horjuttamaan liigan pistekuningattaren Saana Lindgrenin ja vastaanottotilaston ykkösnimen Outi Polson tähdittämää WoVoa? Se selviää keskiviikkona Lapin Urheiluopistolla.

Mestaruusliigan ottelu: WoVo Rovaniemi – Kuortane, keskiviikkona 20.1. Santasport Lapin Urheiluopistolla klo 18:00.