Seuraa meitä somessa:

WoVo Rovaniemi - Oriveden Ponnistus

02.12.2017

WoVo revanssimielellä haastamaan OrPoa

WoVo Rovaniemi haluaa jatkaa parantuneita otteitaan tulevana lauantaina, kun se kohtaa kotonaan vahvaa kautta pelaavan Oriveden Ponnistuksen.

WoVo taisteli viikko sitten Rovaniemellä täydet viisi erää LP Kangasalaa vastaan, voittaen kaksi erää ja esittäen ajoittain hyvinkin onnistuneita suorituksia. Rovaniemeläisten tuorein sopimuspelaaja Outi Polso onnistui rauhoittamaan joukkueen takakenttää vankalla kokemuksellaan ja samalla liberona toiminut Viivi Pyhäjärvi vapautui yleispelaajaksi. Pyhäjärvi olikin lopulta joukkueen tehokkain pelaaja 18 pisteellään.

Lauantaina on edessä jälleen uusi haaste, kun Lapin Urheiluopistolle saapuu sarjassa viidentenä oleva Oriveden Ponnistus. OrPo on pelannut tämän kauden Mestaruusliigassa vasta yhdeksän ottelua, kun esimerkiksi pisteen edellä olevalla LiigaPlokilla otteluita on takana 12. Yhdeksästä ottelusta OrPo on vienyt nimiinsä seitsemän ja hävinnyt ainoastaan HPK:lle sekä LP Viestille.

Joukkueen ja koko liigan parhaana pisteentekijänä on toiminut brasilialaishakkuri Francyele Lemos, joka on takonut 4,8 pistettä erää kohden. Kokonaispistemäärissä Lemosia edellä on kuitenkin WoVon Nelli Rantanen, joka on tehtaillut 11 otteluun yhteensä 159 pistettä. Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Orivedellä Rantanen oli tästä kaksikosta tehokkaampi pistein 14-8. Itse ottelu päättyi kuitenkin OrPon 3-0 kotivoittoon.

Kentällä nähdään lauantaina myös rovaniemeläisyleisölle tuttuja kasvoja, kun vielä viime kaudella WoVon paitaa kantanut Jessica Kosonen tekee paluun Lapin Urheiluopistolle. Kosonen odottaakin tulevaa ottelua malttamattomana.

– Tuntuu todella jännältä tulla pohjoiseen pelaamaan vierasjoukkueen paidassa. Fiilikset ovat kuitenkin itsellä ihan katossa, sillä Rovaniemi ja erityisesti ”Urkka” tulevat aina jollain tapaa tuntumaan kodilta, Kosonen hehkuttaa.

Omien sanojensa mukaan henkilökohtaisessa pelaamisessa kehittynyt Kosonen odottaa erityisesti vanhojen taustajoukkojen näkemistä ja ennen kaikkea sitä, että pääsee pelaamaan tutussa hallissa tutuille kannattajille. Hän toivookin sankoin joukoin yleisöä paikalle!

Helpolla ei tule OrPo kuitenkaan pääsemään, sillä Teemu Mäkikyrön suojatit haluavat jatkaa siitä, mihin viikko sitten jäivät.

– Yleisesti pelaaminen ja pelirohkeus saatiin viimeksi sille tasolle, että pystymme viemään omaa peliämme eteenpäin, Mäkikyrö kertoo.

Mäkikyrö uskoo joukkueeltaan löytyvän aseet hyökkäysten päättämiseen lauantaina, mikäli oma vastaanotto pysyy yhtä vahvana, mitä se oli Kangasalaa vastaan. WoVo pääsee otteluun liki täydellä kokoonpanollaan. Ainoastaan Martta Lemola on poissa kokoonpanosta leikkaushoitoa vaatineen käsivamman vuoksi.

Lauantain ottelu on WoVolle viimeinen kotiluolassaan ennen vuodenvaihdetta.

WoVo – OrPo – Ottelu alkaa lauantaina 2.12. Santasport, Lapin Urheiluopistolla klo 17.00.