Seuraa meitä somessa:

Akaa-Volley - Hurmos

11.03.2022

Kuinka sujuu kenraaliharjoitus Akaalta ja Hurmokselta

Viimeistä runkosarjakierrosta viedään. Tätä kirjoitettaessa osa sarjasijoituksista on vielä auki. Perjantaille saattaa hyvinkin jäädä vielä todellista panosta peliin. Akaa-Volley saa vieraakseen Karelian Hurmoksen, jolle se hävisi ennen joulua Joensuussa puhtaasti 3 – 0.

Oli perjantai-illassa panosta tai ei, niin kumpikin joukkue hakee varmasti parasta virettään pudotuspelejä ajatellen. Puolivaloilla ei tässä vaiheessa kautta yksikään joukkue pelaa.

Yleisölle esitellään siis huippukuntoiset joukkueet ja raikasta lentopalloa. Viime viikkoina on kentillä nähty vajaita kokoonpanoja. Koronapandemia ei ole meitä vieläkään jättänyt rauhaan. Puolivälieriin mentäessä pelaajat ovat toivottavasti tervehtyneet ja kaikki joukkueet pääsevät mittelemään haluamillaan miehistöillä.

Perjantaina kannattaa saapua Akaan Toijalan taajamaan ja kysellä alkuasukkailta: ”Missä täällä se Monari oikein on.” Kello 18.30 Monarilla lyödään palloa parkettiin oikein talkoilla.

Akaa-Volleyn Upi Sivula on nousukunnossa juuri sopivasti ratkaisupelien lähestyessä. Hakkuri on lyönyt viime peleissä palloa niin, että hyvä, kun on ilmat pysyneet Mikasan sisällä. Itse asiassa, tuomarien kannattaisi tarkistaa pelipallon paine jokaisen Upin hyökkäyksen jälkeen.

Hurmoksen Eetu Häyrinen on paha pideltävä hänkin, kun pelipäälle sattuu. Mainitussa 3 – 0 -pelissä Häyrisen saldo oli 19/+14, kun Sivula kirjautti tilastoihin 19/+11.

Yleispelaajaosasto käy niin ikään keskinäistä taisteluaan. Hurmoksen Markuss Cielavs ja Jere Heiskanen ottavat mittaa Akaan Joni Mikkosesta ja Kristo Kollosta. Viimeksi mainittu on huilannut pari viimeistä peliä ja uhkuu varmasti näyttöhaluja.
PROlibero-pistekisan ykköspaikan jo varmistanut Akaa-Volleyn Voitto Köykkä haluaa varmasti näyttää kotiyleisölle parastaan. Mutta eivät Hurmoksen Tatu Hakkaraisen otteet juurikaan himmene Köykän loiston rinnalla. Hakkarainen on pistekisan nelospaikalla.

Passarit Anton Välimaa (Akaa) ja Lasse Jylhä (Hurmos) pelaavat hyvinkin tasaväkisesti – tilastojen valossa. Ratkaisevatko siis keskipelaajat perjantain lopputuloksen? Sitähän emme tiedä. Emmehän tiedä edes sitä, millaiset kokoonpanot valmentajat kentälle komentavat. Edellä mainittu on kaikki vain oletusta.

Jospa ratkaisijat löytyvätkin kentän ulkopuolelta? Päävalmentajat Matti Alatalo (Hurmos) ja Olli Kunnari (Akaa-Volley) haluavat ehkä sekoittaa pakkaa ja pitää puolivälierävastustajat hämmennyksen vallassa. Ja mikä on apuvalmentajien Ossi Heino (Akaa) ja Valtteri Jääskeläinen (Hurmos) vaikutus ottelun lopputulokseen? Kannattaako yleisön perjantai-illassa seuratakin, mitä tapahtuu siinä vaihtopenkin tietämillä?

Kuten niin moneen kertaan todettu: PARASTA PAIKAN PÄÄLLÄ!
Liput ennakkoon Kuntoaskel Oy:stä ja Toijalan Neste huoltamolta. Toki peliä voi seurata myös Ruutu+ -palvelusta.