Seuraa meitä somessa:

KyKy-Betset - Ducks

09.10.2022

Hollihaasta voitonfilliksillä takaisin kotisaliin

Kykybetset – Vantaa Ducks 9.10.2022 klo.17.00 Kyyjärven liikuntahalli.

Palataanpa vielä Kokkolan Hollihakaan. KyKy-Betset avasi voittotilin komeasti, Tiikereitä kaatui suoraan 3-0 voitolla!

KyKy-Betset näytti nälkäiseltä ja taistelevalta joukkueelta. Tilastojen valossa Tiikereillä oli parempi vastaanotto (47 %) verrattuna Kykyyn (28 %). Vaikka vastaanottoprosentit näyttävät heikohkoa lukemaa, niin siitä huolimatta se oli riittävä.

Passari Maks Skowronek pelasi hyviä paikkoja hyökkääjille ja KyKy oli tehokkaampi laidoissa mitä Tiikerit. Hakkuriosastolla Oskari Keskinen jätti Daniel Thiessienin varjoonsa. Torjunnat KyKy-Betset voitti 12–3. KyKy-Betset pelasi ratkaisupaikoissa ennakkoluulottomasti ja vältti helpot virheet.

Erikoismaininta täytyy antaa keskipelaaja Aatu Pölläselle. Aatu otti todella tärkeitä torjuntoja ottelun alkupuolella, hyökkäsi pisteet paikoistaan ja oli terävänä epäselvissä verkkopalloissa. Pari edellistä kautta hakkurina pelannut Pöllänen on löytänyt loistavasti keskipelaajan roolin. Nuorisomaajoukkueen vuodet ja opit keskarin roolista on selkeästi Aatulla takaraivossa.

Lentopallo on kuitenkin joukkuepeli ja kauttaaltaan Hollihaassa Kykybetset oli parempi joukkue ja kolme pistettä lähti ansaitusti R.Uusisalon bussilla Nopolaan!

KyKy-Betset kohtaa seuraavaksi kotikentällä Vantaa Ducksin. Edellinen kohtaaminen joukkueiden välillä on Mestaruusliigan karsinnoista 6.4.2019. Tämä ottelu pelattiin Helsingin urheilutalolla, Ducks voitti ottelun 3-1 (25-21, 19-25, 25-19, 25-18). Siinä pelissä muuan kypärähyppääjä Atte Kyrölä rokotti betonimiehiä.

Ducks on aloittanut kautensa vieraspelillä Raision Loimua vastaan ja kotipelillä Akaa-Volleyta vastaan, näistä peleistä joukkue on saalistanut yhden pisteen. Ducksin joukkue sai kauden kynnyksellä jobinpostia, kun joukkueen ykköshakkuri Alek Rastamo loukkaantui. Ducks hankki korvaajan tilalle ja teki pelaajasopimuksen Kyky-paitaakin 2016–2017 kaudella kantaneen hakkuri Ville Sorvojan kanssa. Nico Mäki-Valtari loukkaantui myös harjoituskaudella ja palannee pelikentille vasta vuodenvaihteen jälkeen.

Ducksin keskipelaajina häärivät viime kauden torjuntatilaston voittaja Lauri Lehtonen sekä viime kaudella Sveitsissä pelannut Henrik Porkka. Yleispelaajina Kattelukset Ville ja Kalle sekä Sergej Drobnic (SLO). Passeja jakaa joukkueen kapteeni Joona Väänänen ja liberona ranskalainen Louis Pineau. Joukkuetta valmentaa Juho Rajala.

Ottelu on molemmille joukkueille tärkeä. KyKy-Betset sai pelinsä auki Kokkolassa ja nyt joukkue lähtee hakemaan kauden ensimmäistä kotivoittoa. Ducks hamuaa myös avausvoittoa, ellei sitä ole jo saanut edellisenä päivänä pelatusta pelistä (Ducks – Tiikerit 8.10).

Itse ottelun ns. isoa kuvaa näyttelee jälleen syöttövastaanottopeli. Mikäli Kyky saa kotisalissa syöttörumban päälle niin pisteitä on luvassa. Torjunta-puolustuspelaaminen oli Kokkolassa hyvällä tasolla ja sama taisteluasenne jatkuu taatusti kotisalissa. Keskikaista on Ducksilla vahva, samoin nelospaikalta tehoja löytyy. Kestää hetken, että Ville Sorvoja löytää liigarytmin, ja kun se löytyy, niin tehoja alkaa tulemaan myös ykkös- ja kakkospaikalta.

Käväisin liikuntasalilla aistimassa treeniviikon tunnelmaa. Pelaajien ilmeessä näkyy itsevarmuus ja luotto tekemiseen. Valmentajat Venski ja Kalliojärvi olivat ennakkoasetelmissa samoilla linjoilla:

-Vantaa Ducks on pitkään kuulunut Mestaruusliigaan. Ducks nappasi pisteen Akaa-Volleyltä, kertoo paljon joukkueesta. Altavastaajana otteluun lähdetään. Joukkue on terveenä ja hyvässä kunnossa. KyKy-Betset lähtee otteluun rennosti, nauttimaan pelaamisesta mutta kurinalaisesti ja taistellen hakemaan lisäpisteitä, odotan joukkueelta taistelevaa ilmettä.

Treenisalilla näkyi nuorekas ja nälkäinen joukkue. Tiikerit voitto oli henkisesti erittäin tärkeä ja joukkue haluaa lisää menestystä. Ottelutapahtuma on toinen kotijoukkueelle. Nähtäväksi jää kuinka monta sataa ihmistä sunnuntaina 9.10.2022 Kyyjärven liikuntahallille löytää.

Juuri ennen hallilta poislähtöä kysyin talkoomies Erkki Vehkalammelta miksi KyKy-Betset on sinulle tärkeä? Vastaus tuli kuin apteekin hyllyltä: Ystävät ovat ympärillä!

Henkka Huumarkangas