Seuraa meitä somessa:

15-vuotias passari päätti LP Viestin voitto-ottelun

18.11.2016

LP Viesti (6-2) voitti lentopallon naisten Mestaruusliigan perjantai-illan ottelussa WoVo Rovaniemen (3-5) erin 3-0 (25-21, 25-21, 25-18). Ottelun lopussa LP Viestin peliä johti 15-vuotias Salla Virtanen.

Voitto vankisti LP Viestin asemaa Mestaruusliigan kärjessä. Joukkueella on nyt kahdeksasta ottelusta kuusi voittoa.

Ensimmäisessä erässä LP Viesti oli väkevämpi etenkin verkolla. Salolaiset ottivat peräti 10 torjuntapistettä. WoVo antoi syötöissä painetta Noora Kososelle. Libero Hillaelina Mäntylä sai katsella syöttöjä verraten rauhassa, sillä Kosonen joutui vastaanottoon 12 kertaa, Mäntylä vain kolmesti. Erä kotijoukkueelle 25-21.

Toisessa erässä WoVo sai syöttöaseensa toimimaan. Jessica Kosonen syötti peräkkäin kaksi ässää, ja joukkue nousi hänen syöttövuorollaan tilanteesta 10-7 johtoon 10-14. Kotijoukkue kuitenkin hiipi pikkuhiljaa rinnalle ja ohi 25-21-erävoittoon, kun mm. Nadezhda Gokhshtein ja Ronja Heikkiniemi nousivat takaisin omalle tasolleen. Kolmas erä meni LP Viestille jo selvemmin. Tilanteessa 15-9 LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen laittoi Saana Virtasen liigadebyyttiinsä. 1-sarjaa Salon Viestissä pelannut 15-vuotias passari pääsi nauttimaan aitiopaikalta 25-18 erävoittoa. Viimeisen pisteen otteluun iski laidasta Noora Kosonen Virtasen ilmavasta passista.

Virtanen oli kauden neljäs suomalainen nuori liigatulokas LP Viestin paidassa Tuuli Kukkosen, Pilvi Kettusen ja Saana Lindgrenin jatkeeksi.

Heidi Rovanperä, kapteeni WoVo:

- Kaksi erää taisteltiin. Viimeisin rutistus, että saadaan ne pari pistettä lopussa, se jäi puuttumaan. Kun tuli virhe, sitten tuli toinen virhe ja kolmas virhe, ja sen jälkeen pelimme pysähtyi. Lähdettiin myös lyömään tyhmästi torjuntaan. Ulottuva torjunta oli vastassa.

Pauliina Vilponen, kapteeni LP Viesti:

- Tärkeä kolmen pisteen voitto. Eri osa-alueet toimivat eri aikaan ottelussa. Ensin torjunta, sitten keskihyökkäys, sitten nelospaikan hyökkäys. Vaikka voitimme 3-0, niin monta kertaa olimme todella tiukassa paikassa. Itselläni ei ollut hyökkäyksessä paras päivä, mutta yritin auttaa joukkuetta sitten muilla osa-alueilla.

Teemu Mäkikyrö, päävalmentaja WoVo:

- Lähdettiin taistelemaan. Edellisessä ottelussa HPK:ta vastaan oltiin lampaita. Yritettiin mitä pystyttiin. Kovuus ei vaan riittänyt. Toinen erä olisi ollut mahdollista hoitaa, mutta maltti loppui ja tuli puolustuksessa helppoja virheitä. Kolmas erä oli enää muodollisuus. Keskipeliä ei saatu vörkkimään. Se on pitänyt meitä pystyssä alkukauden.

Tomi Lemminkäinen, päävalmentaja LP Viesti:

- Ensimmäinen erä hoidettiin torjumalla. 10 torjuntapistettä on aika kova. Toisessakin erässä vastustajan laiturit pelasivat edelleen rohkeasti. Siellä meillä oli musta hetki. Noora (Kosonen) ja Ronja (Heikkiniemi) tekivät tason noston. He käytännössä ratkaisivat toisen erän meille. Nooralla oli myös iso vastuu vastaanotossa, kolmisenkymmentä vastaanottoa koko ottelussa. Ottelun alussa meillä oli passitempo vähän ongelmissa.

Joukkueiden parhaat pelaajat:
Natalia Gokhstein, LP Viesti
Kristiine Miilen, WoVo Rovaniemi

LähiTapiolan pisteet
3 Gokhshtein LP Viesti
2 Klimovich LP Viesti
1 Miilen WoVo

LP Viesti: Kosonen 13/+6, Gokhshtein 12/+7, Vilponen 9/+2
WoVo: Miilen 14/+7, Kosonen 11/+6, Kivimurto 6/-2
T 13-7, Ä 4-3, SV 6-8, VO% 50-47, H% 38-30
Yleisöä 550

Ottelutilasto

Kuvat: Osku Sahlsten / LP Viesti

  Takaisin