Seuraa meitä somessa:

16-vuotias Haapaniemi torjui OrPon ja LP-Vampulan viidenteen peliin

19.03.2024

OrPon kantti kesti pakkovoiton edessä. LP-Vampula haki ratkaisevaa voittoa Oriveden liikuntahallilla ja oli jo yhden erän päässä välieräpaikasta. Kolmanteen erään Fabio Menta oli ottanut aloituskuusikkoon Nea Suboticin ja Aino Etelän. Tällä tuplavaihdolla ja Milla Haapaniemen loistavalla torjuntapelillä ottelu kääntyi kotijoukkueelle.

Ensimmäinen erä oli alusta loppuun LP-Vampulan hallintaa. Kotijoukkue sortui heikkoon vastaanottopeliin, jonka seurauksena hyökkäyspelistä katosivat tehot. Erä päättyikin lukemin 18–25.

Myös toinen erä alkoi LP-Vampulan hallinnassa ja heillä oli erän puoliväliin mennessä tehtynä koko ottelussa jo viisi ässäsyöttöä. OrPo nousi vielä taistelemaan erävoitosta, mutta erä päättyi siitä huolimatta 23–25.

Pitkän erätauon jälkeen kolmas erä alkoi kotijoukkueen komennossa. LP-Vampula käytti jo toisen aikalisänsä tilanteessa 12–4. Tämän jälkeen alkoi Haapaniemen torjuntashow, ja loppuerä oli OrPon hallintaa päättyen lukemin 25–17.

Neljäs erä alkoi tasaisissa merkeissä kotijoukkueen hallitessa tapahtumia hiuksenhienosti. Loppuerän aikana OrPon hyvä torjunta- ja hyökkäyspeli toi erävoiton lukemin 25–17.

Ratkaisevassa viidennessä erässä panoksena oli LP-Vampulalle sarjan katkaisu ja kotijoukkueelle ratkaisun siirtäminen viidenteen otteluun. Erä alkoi OrPon hallinnalla, ja alkuerässä nähtiin paljon tiukkoja taistelupalloja. Ada Arosen ässäsyötön jälkeen tilanne oli kotijoukkueelle 10–5. Vierasjoukkue sai hieman kavennettua pistetilannetta, mutta Suboticin ja Milka Stijepicin iskulyönneillä OrPo siirtyi ottelupalloon, joka ratkesi LP-Vampulan verkkovirheeseen. Erä päättyi lukemin 15–10 ja koko ottelu 3–2.

Kotijoukkueella oli ottelun läpi suuria vaikeuksia vastaanoton kanssa. Henkinen kantti oli kovilla kahden hävityn erän jälkeen, mutta pitkältä erätauolta palasi voitontahtoinen joukkue, joten ottelusarjan ratkaisu siirtyi torstaina 21.3. pelattavaan viidenteen otteluun Huittisissa.

Milla Haapaniemi, OrPo:

- Tänään oli hyvä päivä. Laiturit olivat hyvin sijoittuneet laitaan, ja pääsin siihen helposti viereen kiinni. Fiilis toi vain lisää menoa kentälle. Pitkällä erätauolla puhuttiin siitä, ettei ole enää mitään menetettävää, nyt vain kaikki peliin, ja sitten voitettiinkin kolme erää. Ehkä saatiin syöttövirheet pois, ja jos ei tullut ihan nappipassia, niin saatiin toimitettua silti toiselle puolelle. Ehkä vain vähennettiin omia virheitä.

Kate Brennan, LP-Vampula:

- Meillä oli paljon ylä- ja alamäkiä. Pelasimme silti hyvin joukkueena yhteen, etenkin kahdessa ensimmäisessä erässä. En tarkasti tiedä, missä kohtaa jäimme jälkeen, ja vastustaja pystyi tekemään tietyissä kohdissa pisteputkia. Se johtui koko joukkueen pelaamisesta. Vastustaja tiesi, että heidän kautensa loppuisi tänään tappiolla, ja siksi he pelasivat erittäin vahvasti.

Fabio Menta, OrPo:

- Kun meillä on 16-vuotias keskitorjuja (Milla), joka tekee 17 pistettä kauden tärkeimmässä pelissä sisältäen 10 torjuntaa, voimme tehdä joukkueena ihmeitä. Tänään ottelun ratkaisi passarin vaihto. Aloimme pelata nopeammalla tempolla, mikä on meille elinehto. Käytimme momentumin hyväksemme. Mitä lujempaa hyökkäsimme, sitä enemmän LP-Vampulan peli takkusi. Vaihdoin ryhmityksen niin, että Nea pääsi pelaamaan Lottaa vastaan, koska Nea on meidän paras pelaajamme lyömään pitkin rajaa. Pelasimme hieman hitaampaa tempoa, jotta Nea pääsi hyökkäämään Lottaa vastaan. Torjuntapelissä ratkaisu oli se, että laitatorjujat ottivat paikan paremmin ja keskitorjujat pääsivät heihin paremmin kiinni. Kun pelaamme kurinalaisesti LP-Vampulaa vastaan, voimme voittaa.

Stefan Paunovic, LP-Vampula:

- Onnittelut OrPolle, tämä oli todella hyvä peli. Johdimme 2–0, mutta emme käyttäneet mahdollisuuttamme ja OrPo tarttui voittoon kaksin käsin. Kun annoimme heille mahdollisuuksia, he alkoivat pelata paremmin, emmekä löytäneet ratkaisua heidän peliään vastaan. Tämä oli hyvä taistelu, myös katsojille hyvä lentopalloshow. Kova ottelutahti aiheuttaa fyysistä ja henkistä väsymystä, kun ei ole aikaa toipua otteluiden välillä.

Lehdistötilaisuus Ruudun lähetyksessä


OrPo - LP-Vampula 3-2
18-25, 23-25, 25-17, 25-17, 15-10
Koti: Stijepic 19/+13, Subotic 18/+9, Aronen 18/+1
Vieras: Jones 19/+4, Biberdzic 15/+2, Brennan 12/+11

MVP:t
OrPo Milla Haapaniemi
LP-Vampula Kate Brennan

Katsojia 465

Ottelusarjan tilanne 2-2 , kolmella voitolla välieriin

Seuraavat ottelut
TO 21.3. klo 18:30 LP-Vampula - Oriveden Ponnistus

Ottelukuvat

Ottelutilasto

  Takaisin