46 pistettä! Jansonsin hevosen ilta ei riittänyt voittoon Kokkolassa

30.01.2024

KyKy-Betsetin hakkurin Renars Jansonsin Mestaruusliigassa ennennäkemätön ilta ei lopulta riittänyt vierasjoukkueelle voittoon Kokkolassa. Jansons takoi 46/+34 Tiikereitä vastaan, mutta kotijoukkue kuittasi 3-2 -voiton nousten Suomen Cupin finaaliturnauksen sarjatauolle liigakolmoseksi. Ottelukohtaisia ennätyksiä ei liigahistoriassa ole dokumentoitu, mutta sellainen lienee kyseessä pisteiden suhteen..

"Perimätiedon" mukaan entinen liigaennätys oli Eerik Jagon (2003) ja Kristers Dardzansin (2022) tekemät 44 pistettä. Jansonsin tapaan heidänkin joukkueet hävisivät kyseiset ottelut.

Neljänteen erään Jansons teki käsittämättömät 22/+19. Vastaavia lukemia ei olla takuulla koskaan nähty pääsarjatasolla Suomessa, vaikka varsinaisesti dokumentointia ei tästäkään ole tehty. Päätöserään latvialainen jäi yhteen pisteeseen. Passeja Jansons sai 70, joista pisteeksi muuttui 42. Mies torjuttiin vain kerran ja hyökkäysvirheitä tuli viisi.

Tiikerit ja KyKy-Betset tarjosivat lentopalloviihdettä koko rahan edestä. Lähes kolmetuntinen trilleri päättyi lopulta Tiikereiden 3-2 voittoon. Viisi aiempaa kohtaamista oli päättynyt vierasvoittoon. Nyt katkesi tämä erikoinen tilasto.

Läheltä piti ettei kyyjärveläisten Renars Jansons yksin kaatanut Tiikereitä. KyKy oli lopulta liikaa yhden miehen varassa. Tiikereiltä löytyi enemmän ratkaisijoita. Hakkuri Oskari Keskinen teki 30, keskipelaaja Antti Leppälä 19 ja laituri Lauri Jylhä 13 pistettä.

Tiikereillä oli neljännessä erässä peräti seitsemän ottelupalloa, mutta KyKy selvitti ne kaikki ja siirsi ratkaisun viidenteen erään.

Avauserän voitti KyKy 25-21. Kotijoukkue aloitti hyvin ja Anton Välimaan onnistumisilla tilanne 5-2. Jansons syötti ässän, kavennus 5-6 ja iski 6-6. Tasaisesti edettiin, mutta lopussa KyKy oli vahvempi. Jansons iski erän viimeisen pisteen.

Toinen erä kotijoukkueelle 25-20. Tiikerit otti pisteitä tasaiseen tahtiin ja oli koko ajan niskanpäällä. Keskisen jujulla 19-14 ja sama mies syötti ässän, 21-16. Rami Rekomaa ja Välimaa torjuivat 22-16 ja Rekomaa torjui Colin Lovejoyn, 24-19. Jere Mäkinen iski erän viimeisen pisteen.

Tiikerit hallitsi myös kolmatta erää, jonka päätti Välimaan ja Rekomaan torjunta.

Neloserässä tiikerifaneja lämmitti muutama onnistunut vaihto. Nico Nurmesniemi tuli syöttämään, tuloksena ässä ja 12-12. Tatu Venetjoki tuli syöttöruutuun: ässä 16-15. Walter Schreck tuli syöttämään: syötti pahan ja Rekomaa iski vastapallosta 20-17.

Jylhä iski 21-18 ja 22-19. Osa kotijoukkueen kannattajista siirtyi jo kohti uloskäyntiä, mutta toisin kävi. Erän loppu oli aivan huikea. Se oli Tiikerit vastaan Jansons. Tiikereillä oli peräti seitsemän ottelupalloa, mutta Jansons ei antautunut. Vieraiden neljäs eräpallo toi ratkaisun. Erä kesti peräti 39 minuuttia. Lentopalloa parhaimmillaan!

Viides erä alkoi Tiikereiden kahdella virheellä ja tilanne 0-2. Tiikerit nousi tasoihin ja tasaisesti mentiin, 5-5. Tiikerit sai muutaman pisteen eron. Kun Leppälä iski 11-7 ja Mäkinen torjui Jansonsin, 12-7, oli KyKy pakotettu toiseen aikalisään. Keskisen jujulla 13-7 ja Mäkisen iskulla 14-7. Vastustajan syöttövirhe päätti hienon lentopalloillan, 15-8.

Renars Jansons, KyKy-Betset:

-Neljännessä erässä tuntui ihan hyvältä. Tämä oli kyllä minun piste-ennätys. Meiltä hieno nousu neloserässä. Tiikerit oli joukkueena parempi.

Oskari Keskinen, Tiikerit:

-30 pistettä on hyvä tulos, mutta kyllä kaverista jäin paljon jälkeen. Pelaaminen maistui hyvältä. Vähän jo väsyin toisessa erässä. Meidän pelissämme on vielä parannettavaa, mutta oikeilla raiteilla ollaan. Tämä oli erittäin hyvä kenraali ennen viikonlopun cupia.

Guntis Atars, KyKy-Betset:

-Hieno lentopalloilta. Jansonsilta huippusuoritus, mutta muilta ei apuja löytynyt. Ei laidoilta, ei keskeltä. Ei ole hyvä asia, kun sama mies saa 70 passia, mutta ei ollut vaihtoehtoja.

Mikko Keskisipilä, Tiikerit:

-Kyllä Jansons oli kova. En aiemmin ole nähnyt, kun pelaaja yhteen erään tekee 22 pistettä. Hatunnoston paikka. Me hyökkäsimme fiksusti. Kokonaisuutena meiltä hyvä peli. Molemmilta joukkueilta tehokasta hyökkäämistä. Seuraavat päivät menevät palautellessa. Perjantaina taas pelataan. Tiukka pelitahti on myös harjoittelua kevään pudotuspelejä varten.

Tiikerit - Kyky-Betset 3-2
21–25, 25–20, 25–20, 33–35, 15–8
Koti:Keskinen 30/+24, Leppälä 19/+16, Jylhä 13/+8
Vieras:Jansons 46/+34, Berg 11/+8, Sauss 8/-2