Akaa-Volley ja Ducks järjestivät huikean jännärin - Savo Volley löi VaLePan ja Tiikerit Ettan

18.10.2020

Akaa-Volley nousi viiden ottelupallon takaa voittoon sunnuntaina kotonaan Vantaa Ducksia vastaan, Savo Volley jätti hallitsevan Suomen mestarin VaLePan erävoitoitta ja saman tempun teki Ettalle Tiikerit Kokkolassa.

Savo Volley pelasi kärsivällisesti ja kaatoi VaLePan

Ottelun käännekohta oli toisen erän lopussa, kun Savo kuroi vieraiden johdon kiinni.

Savo volley ja VaLePa kohtasivat etukäteen jännityksellä odotetussa Mestaruusliigan ottelussa Leppävirralla.

Kamppailu päättyi lopulta suoraan kolmessa erässä kotijoukkueelle lukemin 3-0 (25-22, 25-22, 25-23).

Ottelun ratkaisu nähtiin todennäköisesti jo toisen erän lopussa, kun vieraat johtivat erää pistein 18-21.

Tuolloin syöttöruutuun asettui Savo Volleyn passari Fedor Ivanov, jonka syöttöputkella kotijoukkue kiri rinnalle ja ohi eräpallotilanteeseen saakka. Vieraat ottivat vielä yhden pisteen, mutta Savo Volley saalisti sen jälkeen puuttuvan pisteen ja käänsi näin erän itselleen.

- Puhuimme joukkueen kanssa etukäteen, että tämä ottelu on meille nyt hyvä mittari, pohti kotijoukkueen luotsi Timo Tolvanen.

- Korostimme, että tällaista joukkuetta vastaan pitää pelata kärsivällisesti, vaikka sieltä joskus tuleekin melkoista rumputulta. Toisen erän lopulla puhuimme aikalisällä juuri tästä, ja kärsivällisyys toi meille erävoiton.

- Vanhat pelaajamme olivat tänään tärkeässä roolissa, kehui Tolvanen Antti Siltalaa ja Lelu Ojansivua.

Vastustajan valmentaja Janne Kangaskokko harmitteli omiensa esitystä, mutta löysi jotain hyvääkin.

- Syötöt menivät suurin piirtein niin kuin pitikin, vastaanotto toimi ihan hyvin, mutta siitä eteenpäin löytyy vielä kehittämistä, sanoi Kangaskokko.

- Meillä oli pieni tauko pelaamisessa ennen eilistä Hurmos-peliä, joten pelin intensiteetti ei ollut sitä mitä sen pitäisi olla.

- Palloja tipahti kenttään sellaisissa tilanteissa, missä niin ei saisi käydä.

Vastustajan kokenut passari Mikko Esko myönsi kotijoukkueen paremmuuden.

- Savo Volley oli tänään parempi. Se on kuitenkin myönteistä, että huonollakin pelillä olisimme periaatteessa pystyneet kääntämään jokaisen erän meille. Vastustajan taso oli tänään aivan eri luokkaa kuin eilen (Hurmos-pelissä).

Kotijoukkueen pisterohmu oli jälleen kerran hakkuri Lelu Ojansivu, joka takoi tehot 22/+15.

- Kolme peliä on pelattu, ja ihan tyytyväinen pitää olla. Vastaanotossa meillä on vielä parannettavaa, analysoi Ojansivu joukkueen peliä.

Omasta pelistään hän kommentoi näin:

- No se nyt oli sitä samanlaista räpeltämistä, mitä se on tähänkin asti ollut.

Savo Volley - VaLePa 3-0 (25-22, 25-22, 25-23)
Savo: Ojansivu 22/+15, Siltala 15/+9, Siirilä 7/+5
VaLePa: Sauss 12/+5, Mäkinen 11/+2, Nikula 8/+3
Ässät 7-6, syöttövirheet 10-13, torjunnat 5-5, hyökkäys% 55-41, vastaanotto% 51-52

Sunnuntain jännitysnäytelmä päättyi Akaa-Volleyn riemuun

Akaa-Volley käänsi sunnuntai-illassa erittäin jännittävän ja yleisöön menevän liigamatsin lopulta itselleen. Ottavana osapuolena oli Vantaan Ducks, joka hävisi nyt jo kauden kolmannen ottelunsa viisieräisen taiston jälkeen. Tällä kerralla lukemin 3-2 (15-25,25-21,22-25,25-19,20-18).

- No jos yleisöltä kysytään, niin uskon kaikkien katsomossa olleiden viihtyneen viimeisen päälle, arvioi Ducks-valmentaja Juho Rajala.
Ja totta tosiaan. Vielä ratkaisuerän viimeisetkin pallot ratkesivat vasta tiukkojen taistelujen jälkeen.

Akaa-Volleyn normiavaukseen oli tehty sellainen muutos, että kapteeni Joni Mikkonen istui vaihtopenkille ja Nico Nurmesniemi otti yleispelaajan roolin. Mutta näin mentiin vain ensimmäisen erän lopulle asti. Mikkonen palasi kehiin viimeisten pallojen ajaksi.

Akaa-Volley voitti tiukan kamppailun, mutta koki myös ikävän menetyksen. Hyvään kuntoon itsensä saanut ja luotettavasti ottelusta toiseen pelannut libero Voitto Köykkä loukkasi ranteensa ikävän näköisesti hakiessaan palloa mainosaitojen takaa.

- Kyllä siihen melkoisesti sattuu. Pääsen lääkäriin vasta huomenna. Sitten tiedetään enemmän. Kyllä harmittaa, kyllä harmittaa, sanaili Köykkä jääpussi ranteessaan.

Akaa-Volleyn vastaanotto toimii niin hyvin, ettei luottoliberon loukkaantuminen juuri haitannut hihapeliä. Kolmannesta erästä lähtien liberon hommia hoiti Nico Nurmesniemi, joka kesti vastustajan pommituksen kiitettävästi. Neljästäkymmenestä syötöstä noin puolet nousi hyvin passattavaksi.

Sen sijaan puolustuspelaamisessa oli havaittavissa haparointia. Ilmeisesti joukkue on tottunut siihen, että Köykkä ehtii joka paikkaan.

- Voten loukkaantuminen oli tänään meille todella ikävä sattuma. Se oli suuri tappio, jonka rinnalla sarjapisteen menettäminen ei tunnu missään, harmitteli akaalaisten valmentaja Oliver Lüütsepp.

Ottelu kääntyi, kun Akaa-Volley vaihtoi passaria ja hakkuri löysi jyvän
Kun Lüütsepp otti passari Markkus Kelin vaihtoon ja lähetti Mikko Kuuselan kentälle, Akaa-Volleyn pelin tempo muuttui ratkaisevasti.

- Kyllä Mikko onnistui tänään hienosti. Hän löysi etenkin Urpo Sivulan kanssa hyvän rytmin. Kun Upi oli kaksi ensimmäistä erää hieman vaisu, ottelun loppu oli häneltä todella hyvä, kiitti Lüütsepp.

Myös tilastot todistavat valmentajan lausuntoa. Kahden ensimmäisen erän jälkeen Sivulan teholukemat olivat 7/-. Mutta ottelun lopussa sarakkeessa olivat jo tutun kuuloiset numerot 28/+13.

Ottelun viimeisessä erässä Akaa-Volley otti myös muutamia tärkeitä puolustuksia ja onnistui päättämään jatkohyökkäyksiä tuloksekkaasti. Lisäksi pitää nostaa esiin joukkueen luottamuksen tekemiseensä. Vantaalaiset veivät viidettä erää hienoisesti lähes koko ajan. Akaa-Volley sai ensimmäisen ottelupallon vasta lukemissa 17-16.

Yksi Akaa-Volleyn onnistujista oli Panu Pitkänen, jonka onnistunut torjunta päätti pitkän kamppailun kotijoukkueen hyväksi.

Erikoista: Ottelussa nähtiin normaalia enemmän purnaamista, suun soittoa ja tuomarien arvostelua.

Ottelun hahmo: Ducksin Tommy Carmody hallitsi tapahtumia verkon keskellä. Teholukemia 20/+15 ei joka päivä näe keskipelaajan sarakkeessa edes viisieräisessä ottelussa. Mies otti myös 7 torjuntapistettä.

Akaa-Volley - Ducks 3-2 (15-25, 25-21, 22-25, 25-19, 20-18)
Akaa-Volley: Sivula 28/+13, Pennanen 13/+5, Kaurto 10/+6
Ducks: Carmody 20/+15, Jokela 21/+10, Määttänen, 10/+3
Ässät 6-7 , syöttövirheet 6-11, torjunnat 8-15, hyökkäys% 41-36, vastaanotto% 53-29

3 Pennanen Akaa
2 Jokela Ducks
1 Sivula Akaa

?

Tiikerit rutisti ratkaisupisteet Ettalta

Illan ottelu oli perinteikäs Tiikereiden ja Ettan välillä: tiukkaa taistelua. Sen seurauksena ensimmäinen erä ratkesi vasta jatkopalloilla ja toinen erä pienimmällä mahdollisella piste-erolla. Vasta kolmas erä meni Tiikereille neljän pisteen erolla. Lopputulos: 3-0 (29-27, 25-23, 25-21).

Ensimmäisen erän alku näytti olevan Tiikereiden, mutta Etta nappasi nopeasti kuskin paikan ja piti sitä pitkään, kunnes Tiikerit tasoitti tilanteeksi 19-19. siitä mentiin jatkopalloilla saakka. Viides eräpallo vei erän Tiikereille. Aleksi Muukkonen teki 7 pistettä ja lopussa isoa roolia ottanut Jiri Hänninen 9 pistettä.

Toisessa erässä Tiikerit oikeasti hallitsi erän alkua. Vasta tilanteessa 14-14 Etta pääsi kertaa tasoittamaan. Ettan tehomiehinä Jan Helenius ja Joel Laakson vaikeat syötöt. Jatko meni joko tasapisteissä tai pisteen/parin Tiikerijohdossa. Ratkaisupalloille tultaessa Tiikerit repäisi parhaimmillaan neljän pisteen eron (24-20). Tiikerien yrittäessä jo katkaista erää, Kasimir Vuorinen loukkaantui pallon tavoittelutilanteessa, mutta jatkoi erän loppuun. Siitä Tiikereiden peli sekosi ja vasta viimeinen eräpallo tuotti erävoiton. Erää kuvasi myös runsaat syöttövirheet. Niitä tuli Tiikereille 7. erä kpl ja Ettalle 3 kpl.

Vaikka Kasimir Vuorinen jatkoikin toisen erän loppuun, hän ei tullut kolmanteen erään ja Eemi Pöllänen tuli hänen tilalleen. Nyt Tiikerit ottivat erän nopeasti haltuun ja erän aikana tehtiin useita vaihtoja. Kentälle tuli yleispelaajaksi Arttu Tupeli, keskitorjujaksi Roope Keskinen ja hakkuriksi Joonas Saviaro. Erän lopussa Joel Laakso kavensi piste-eroa syöttövuorollaan, mutta tällä kertaa erä meni Tiikereille neljän pisteen erolla.

Olli Kuoksa, Etta:

- Peli oli just semmoinen kuin odotin. Hieman olen pettynyt syöttöihimme. Ne eivät siirtyneet harjoituksista peliin. Oltais pystytty
tiukempaankin peliin, mutta kun syöttö ei toiminut. Kasimir Vuorisen tilanteesta ei vielä tiedetä.

Mikko Keskisipilä, Tiikerit:

- Alussa oltiin vähän vaikeuksissa. Toisessä erässä meillä oli lopussa vaikeuksia, kun Etta syötti vaikeampia. Tämä oli perussuoritusta, mutta harjoituksissa pelataan vielä paremmin. Välillä oli pieni käsijarru päällä. Hyvä tästä on kuitenkin jatkaa, kun tuli kolme pinnaa. Tehtiin vaihtoja kolmannessa erässä ja niitä olisi voinut tehdä aiemminkin, esimerkiksi toisessa erässä, mutta sen loppu meni kuitenkin turhan tiukaksi.