Akaa-Volley päätti runkosarjan tyylillä

26.02.2021

Akaa-Volleyn runkosarja päättyi komeaan kotivoittoon Hurrikaani-Loimaasta, joka katkaisi samalla loimaalaisten pitkän voittoputken.

Nyt olisi Akaa-Volleyn hurmoksellisella kotiyleisöllä ollut riemu Monarin katossa, kun Hurrikaani Loimaa meni nurin 3 – 0 (30-28,25-20,25-23). Luultavasti tunnelma oli korkealla myös Ruudun ääressä hyvinkin monessa akaalaishuushollissa.

- Akaa-Volley oli tänään hyvä. En usko, että meidän hyökkäystehot olivat mitenkään erityisen alhaiset. Kotijoukkue oli vain sen verran parempi kuin numerot näyttävät, tunnusti Hurrikaanin valmentaja Jussi Heino.

Akaalaiset onnistuivat koko rintamalla. Joukkueen parhaana palkittiin loistavasti onnistunut Voitto Köykkä. Hurrikaanin kovatkaan syötöt eivät saaneet maajoukkueeseen tähtäävän liberon hihoja tärisemään, vaan pallot löysivät tiensä passari Mikko Kuuselan hyppysiin 83 % tarkkuudella.

- Mikäs tässä. Mukava pelata, kun peli kulkee koko porukalla, hymyili Köykkä.

Hurrikaanin paras Akaassa oli yleispelaaja Niklas Seppänen (14/+10).

- Kunto on kyllä kohdillaan. Maajoukkuekesä kiinnostaa kovasti, mutta pelataan ensin tämä Mestaruusliiga päätökseen, sanaili Seppänen.

Akaa-Volleyn valmentaja Oliver Lüütsepp sai viikolla jälleen lisää murheita.

- Markus (Kaurto) loukkasi harjoituksissa olkapäänsä eikä pysty nyt pelaamaan. Ensi viikon tutkimukset kertovat vamman vakavuuden. Onneksi meillä on kehissä kaksi luotettavaa keskipelaaja Panu Pitkänen ja Aleksi Kaatrasalo, huokasi Lüütsepp.

Akaa-Volleyn kausi on ollut loukkaantumisten sävyttämä. Yleispelaaja Teemu Kuusela sai viikolla lastan pois sormestaan ja totuttelee nyt pallon kosketteluun. Vielä sormi ei kestä pelaamista.

Ottelun alussa molemmat joukkueet tekivät helppoja virheitä eikä peli noussut kovinkaan korkeatasoiseksi. Toki illan kuningas Akaa-Volleyn Hakkuri Urpo Sivula (26/+17) näytti heti ensimmäisestä erästä lähtien, kuka on isäntä talossa.

Hurrikaani pääsi ykköserässä parhaimmillaan jo viiden pisteen etumatkalle, mutta ei lopussa kyennyt hyökkäämään onnistuneesti. Erä päättyi Akaan Nico Nurmesniemen ässäsyöttöön. Yleispelaaja oli muutoinkin yksi ottelun hamoista kaikkiaan kolmella ässällä ja ennakkoluulottomalla hyökkäysasenteellaan.

Kakkoserä ratkesi nimenomaan Nurmesniemen syöttövuorolla. Pari ässää ja muutoinkin pahat aloitukset veivät kotijoukkueen 18 – 19 tilanteesta kolmen pisteen johtoon 22 – 19. Erän viimeisen pisteen hyökkäsi passari Kuusela toisesta kosketuksesta.

Akaan normaalisti tehokkaat keskipelaajat Pitkänen ja Kaatrasalo olivat melko näkymättömiä kahdessa ensimmäisessä erässä. Edellisen saldo pitkälle erätauolle mentäessä oli 2/-2 ja jälkimmäisen 4/0. Mutta miehet nousivat hienosti esiin viimeisessä erässä: Pitkäsen lopullinen saldo oli (7/+3) ja Kaatrasalon (6/+2).

Kotijoukkue vei kolmatta erää hienokseltaan alusta lähtien. Heino yritti saada joukkueelleen kirivaihdetta päälle ottamalla aikalisät lukemissa 10 – 7 ja 13 – 9. Tilanne tasoittuikin numeroihin 14 – 14 muun muassa Karri Kutinlahden ja Samuli Kaislasalon onnistuessa syöttöviivalla ässien arvoisesti. Akaa-Volley oli kuitenkin erän lopulla hieman terävämpi.

Ottelun tilastonostoja
* Akaa-Volleyn runkosarjan päätösottelu
* Hurrikaani oli voittanut 8 edellistä ottelua ennen tappiota
* Hurrikaani oli voittanut 3 edellistä vierasottelua ennen tappiota
* ”Ysitien derbyn” kaikkien aikojen voitot ovat 10-3 Hurrikaanille sen voitettua 10 ensimmäistä ja Akaan nyt kolme viimeisintä kohtaamista.
* Hurrikaanin Samuli Kaislasalo on pistetilaston 3. (296), Karri Kuitinlahti on ässätilaston 4. (21) ja Mikko Suomalainen torjuntatilaston 1. (54)
* Akaan Urpo Sivula on pistetilaston 4. (290), Panu Pitkänen on torjuntatilaston 3. (50) ja Aleksi Kaatrasalo hyökkäys% 2. (63%)

Akaa Volley - Hurrikaani-Loimaa
3-0 (30-28, 25-20, 25-23)

Akaa: Sivula 26/+17, Mikkonen 13/+7, Nurmesniemi 8/+3
Hurrikaani: Seppänen 14/+10, Kaislasalo 13/+7, Kutinlahti 9/+7
Ässät 4-2, syöttövirheet 14-12, torjunnat 7-10, hyökkäys% 52-44, vastaanotto% 66-34